آیین سنتی گرگیعان دیشب در شب ولادت امام حسن مجتبی (ع) در شهرهای عرب نشین خوزستان برگزار شد.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما مرکز خوزستان، آئین مذهبی گرگیعان در بین مردم عرب خوزستان به ویژه در شهرستان های اهواز ، آبادان، خرمشهر و شادگان و دیگر شهرها و روستاها در شب نیمه ماه مبارک رمضان برگزار می شود.
در این آیین کودکان با پوشیدن لباس های نو و محلی نظیر دشداشه برای پسران و عبا برای دختران، به خانه های مختلف می روند و عیدی و شیرینی می گیرند.
این کودکان به در خانه های یکدیگر رفته و اشعاری نظیر ماجینه یا ما جینه ، حل الکیس و انطینا (آمدیم و آمدیم ، در کیسه را باز کن و به ما عیدی وشیرینی بده) میخوانند.
همچنین ممکن است بچه هایی که دست جمعی برای گرفتن عیدی به کوچه ها می روند، دو گروه شده و گروه نخست بگوید: گرگیعان و گرگیعان و گروه دوم جواب دهد: الله یعطیکم رضعان (خدا به شما پسر دهد) یا اینکه گرگیعان و گرگیعان، الله ایخلی اولیدکم (خدا پسر کوچولوی شما را نگه دارد)
در این مراسم، اهالی خانه ها به بچه ها که هر یک سبدی را در دست دارد ، پاسورک(بادام) ، شیرینی و عیدی می دهند و این مراسم تا پاسی از شب نیمه ماه رمضان ادامه می یابد.
بر اساس روایات وارده شده، با تولد امام حسن مجتبی ( ع ) و خوشحالی رسول خدا(ص) برای تولد اولین نوه اش، می گویند که مردم برای عرض تبریک به امام علی(ع ) و حضرت فاطمه (س) قرة عین قرة عین گویان به درب منزلشان می رفتند که این آیین کم کم به صورت مناسبتی هر ساله در میان مسلمانان رواج گرفت.