مشاور وزیر کشور در امور زنان و خانواده: زنان برای حضور هدفمند در بازار کسب کار نیازمند مهارت و آموزش هستند تا بتوانند در عرصه اقتصادی بدرخشند.
مشاور وزیر کشور در امور زنان و خانواده در این کارگروه گفت: استان مرکزی با توجه به کارنامه درخشان در حوزه اندیشمندان شهیر به عنوان دبیرخانه دایمی نکوداشت زنان مفاخر ایران انتخاب شده است.
نظری پورکیایی افزود: این دبیرخانه از 22 خرداد ماه سال جاری همزمان با برگزاری آیین تجلیل از بانوان نام آور استان مرکزی در موزه بهشت مفاخر ایران ایجاد می شود.
وی گفت: برگزاری این آیین با هدف معرفی ظرفیت های بانوان در کنار کاستی ها و مشکلات جامعه است.
مشاور وزیر کشور در امور زنان و خانواده در ادامه افزود: برنامه های حوزه بانوان در استان ها باید با رویکرد فهم مشترک و بهره وری حداکثری از ظرفیت ها برگزار شود تا از موازی کاری ها در این حوزه جلوگیری شده و افزایش توانمند سازی این قشر از جامعه را به همراه داشته باشد.
نظری گفت: زنان برای حضور هدفمند و رقابت پذیر در بازار کسب کار نیازمند مهارت، تجارب سازنده و آموزش هستند تا بتوانند فرصت ها را شناسایی و با اقدامات هدفمند در عرصه اقتصادی بدرخشند.
وی افزود: اعضای خانواده پیوست های متعددی با هم دارند که باید در توانمند سازی آنان، مهارت ورزی جمعی و آموزش های فردی و گروهی به درستی به آنان منتقل شود تا اثربخشی مناسب را در حوزه اجتماعی و اقتصادی داشته باشد.
مشاور وزیر کشور در امور زنان و خانواده گفت: رونق ملی، تحکیم خانواده و توسعه پایدار سرلوحه امور بانوان است و راهبردهای عملی متعددی در این خصوص به مرحله اجرا گذاشته شده است.
نظری، بیمه مشاغل خانگی در حوزه صنایع دستی را از دغدغه های وزارت کشورعنوان کرد و گفت: رفع این مشکل از برنامه های اولویت دار امسال تعریف شده است.
وی اضافه کرد: برگزاری مستمر نشست های بانوان با راهبردهای قوی و اثرگذار موضوعی مهم در استان ها است که در این راستا استان مرکزی کارنامه خوبی دارد.
معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استانداری مرکزی نیز در این نشست گفت: برگزاری آیین تجلیل از بانوان مفاخر استان در خرداد ماه امسال فرصتی برای ارایه موثر توانمندی های این قشر از جامعه است.
اکرمی افزود: 55 درصد ورودی مراکز عالی و دانشگاه ها را در استان مرکزی مردان و 45 درصد را دختران تشکیل می دهند در صورتی که در سطح کشور 65 درصد ورودی این مراکز بانوان و 35 درصد آنان مردان هستند.
وی تصریح کرد: نرخ مشارکت زنان در فعالیت های اقتصادی در سطح کشور حدود 14 و 9 دهم درصد است در صورتی که این رقم در استان مرکزی پایین تر از متوسط کشوری و حدود هشت و یک دهم درصد عنوان شده است.
معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استانداری مرکزی گفت: زنان در حوزه اقتصادی استان مرکزی نقش کمرنگی دارند و باید با هدفگذاری مناسب، بهبود جایگاه این قشر توانمند را در اقتصاد شاهد باشیم.
اکرمی افزود: استان مرکزی در زمینه بهره گیری از زنان در پست های مدیریتی در زمره پنج استان برتر کشور است.
وی، آموزش زوج های جوان قبل از ازدواج را از جمله اقداماتی عنوان کرد که در استان مرکزی به منظور مقابله با آسیب های اجتماعی انجام شده که کاهش نرخ طلاق را در استان مرکزی را برعهده داشته است.
معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استانداری مرکزی گفت: در راستای رسیدگی به مشکلات زنان استان مرکزی، مسایل این قشر اولویت بندی شده و اقدامات برنامه محوری در این جهت کلید خورده است.
مدیرکل دفتر امور بانوان و خانواده استانداری هم گفت: 65 هزار زن در 13 سکونتگاه غیر رسمی شهرستان اراک سکونت دارند که ایجاد اشتغال برای آنان باید در دستور کار مسئولان استان قرار گیرد.
فرجی افزود: طرح توانمند سازی خانه به خانه برای بانوان با هدف ایجاد چرخه کامل تولید و اشتغال در استان مرکزی اجرا می شود.
وی گفت: طرح مهارت خانه به خانه در سکونت گاه های غیر رسمی توسط اداره کل فنی و حرفه ای و با مشارکت دستگاه های مرتبط قرار است تا پایان سال 98 اجرا شود.
مدیرکل دفتر امور بانوان و خانواده استانداری ادامه داد: در این طرح با ارائه آموزشهای مهارتی به زنان، یک زنجیره و چرخه تولید، ایجاد اشتغال و کسب و کار خانگی برای زنان ساکن در این سکونت گاه ها ایجاد و منجر به توسعه اشتغال و کارآفرینی در بین زنان و افزایش نرخ مشارکت اقتصادی زنان در استان شود.
پیگیری اجرای طرح مهارت خانه به خانه با همکاری دستگاه های حمایتی و همچنین موسسات مالی و اعتباری و اداره کل تعاون کار و رفاه اجتماعی و ارائه آموزش های لازم به آنها و پرداختن به اولویت های حوزه زنان و خانواده در گروه های مختلف در سال جاری از جمله مصوبات این نشست بود.