مدیرکل صنایع نساجی و پوشاک : صنعت نساجی و پوشاک میتواند با سرمایه گذاری اندک ایجاد اشتغال و ارزش افزوده داشته باشد
وی با اشاره به اینکه در سال ۹۷ نسبت به سال ۹۶ در بخش نساجی و پوشاک به لحاظ وزنی ۲۶ درصد و به لحاظ ارزشی ۶ درصد افزایش صادرات بوده است، افزود: تحریم تیغ دولبه است و در کنار مشکلاتی که ایجاد میکند، میتواند فرصت خوبی برای رشد تولید و صادرات باشد.
مدیرکل صنایع نساجی پوشاک و سلولزی درخصوص اهداف برنامه رونق تولید تصریح کرد: برنامه رونق تولید جهت حفظ و تثبیت وضعیت واحدهای موجود، تکمیل ظرفیتهای خالی، توسعه، بازسازی و نوسازی واحدهای تولیدی تدوین شده است. این برنامهها برای کل زنجیره تولید بوده و نیازمند الزاماتی از جمله کاهش نرخ بهره بانکی، مشوقهای مالیاتی، بیمه و تسهیل تأمین مواد اولیه میباشد؛ که در راستای تحقق برنامه ها، سیاست گذاری مناسب، نظارت و پیگیریهای لازم از سوی وزارت متبوع ضروری است.
محرابی ادامه داد: در شرایط فعلی صندوق توسعه ملی تخصیص منابع برای ایجاد واحدهای جدید ندارد، ولی با پیگیری و هماهنگیهایی که تاکنون وزارت صنعت، معدن تجارت انجام داده تخصیص منابع به صنعت نساجی و پوشاک صورت می پذیرد.
مدیرکل صنایع نساجی و پوشاک همچنین گفت: با تو جه به اینکه تأمین مواد اولیه در شرایط فعلی از مهمترین دغدغههای تولیدکنندگان است، دفتر صنایع نساجی، پوشاک و سلولزی با رصد مواد اولیه وارداتی، مشکلات و مسائل واحدهای تولیدی را در تأمین ارز جهت واردات مواد اولیه به کمیته ارزی وزارت متبوع جهت تسریع در رفع مشکل و تامین ارز لازم اعلام میکند. همچنین در راستای رفع موانع و مشکلات واحدهای تولیدی در حوزه گمرکی نیز، ضمن بررسی و پیگیری، مراتب را جهت طرح در کمیته گمرکی وزارت متبوع منعکس میکند.
وی اضافه کرد: از جمله اقدامات دیگر که به منظور حمایت از تولید داخل و جلوگیری از خروج ارز از کشور صورت گرفته ممنوعیت واردات کالای نهایی از جمله پوشاک کفش فرش کالای خواب و ... است.
محرابی افزود: در راستای جلوگیری از خام فروشی و تکمیل زنجیره ارزش در صنعت چرم سبک و ایجاد ارزش افزوده بالاتر، بودجه ها در بودجه سال ۱۳۹۷ وزارت صنعت، معدن و تجارت جهت بازسازی و نوسازی صنعت چرم سبک تخصیص داده شده و این مبلغ طی تفاهم نامه هایی در اختیار بانک کشاورزی قرار داده شده است. در این راستا واحدهای تولیدی چرم سبک متقاضی می توانند از تسهیلات با یارانه سود ۹% بازسازی و نوسازی خطوط تولید را انجام دهند.
مدیرکل صنایع نساجی و پوشاک گفت: باتوجه به کمبود مواد اولیه صنعت چرم، طی مکاتبات متعدد و هماهنگیهای صورت گرفته با سازمان دامپزشکی، شرایط واردات پوست خام از سایر کشورها به خصوص کشور عراق تسهیل شد؛ که این امر باعث افزایش تولید چرم سنگین و ان شاء الله رشد صادرات در این صنعت با ارزش افزوده بسیار بالا خواهد بود.