مقامات ایرانی تاکید می کنند تماس تلفنی که دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا منتظر آن است، صورت نخواهد گرفت
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما به نقل از شبکه المیادین؛ دولت آمریکا نتوانست جامعه جهانی را با خود در جنگ افروزی علیه ایران همراه کند.
گزارشگر شبکه تلویزیونی المیادین، درباره روند تحولات منطقه و جهان بر خلاف خواست آمریکا گفت: مقامات ایرانی تاکید می کنند تماس تلفنی که دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا منتظر آن است، صورت نخواهد گرفت. ترامپ شماره تلفن های شخصی خود را در اختیار رئیس جمهور سوئیس قرار داده بود تا آن را به مقامات ایرانی منتقل کند تا در صورت تمایل با او تماس بگیرند. به نظر می رسد رئیس جمهور آمریکا شتابزده عمل و تصور کرد این مورد هم شبیه تماس های او با بعضی از حاکمان منطقه است که هر چه می خواهد در این تماس ها به دست می آورد. ترامپ دستکم از نظر وجهه خود، به دردسر افتاده است. رئیس جمهور کشوری که تحریم های شدید بر کشور دیگر اعمال کرده است، منتظر تماس تلفنی برای مذاکره است و چنین تماسی صورت نمی گیرد. شاید این موضوع بیانگر تعامل متناقض ایران و آمریکا با این بحران باشد.
در ادامه این گزارش آمده است: بر خلاف رفتار شتابزده ترامپ و مشاوران و متحدان او در اردوگاه جنگ طلب در منطقه، عملکرد ایران آرام و دفاعی و در چارچوبی به نظر می رسد که تهران برای خود ترسیم کرده است و به آنها پایبند است. (آیت الله) علی خامنه ای رهبر ایران دو مسئله اساسی را اعلام و تاکید کرد جنگ و مذاکره ای صورت نخواهد گرفت. در شرایطی که وقوع جنگ تا اطلاع ثانوی بعید به نظر می رسد، مذاکرات به شیوه ای که واشنگتن خواهان آن است هم مانند احتمال وقوع جنگ، بعید است. به ویژه که امیدواری واشنگتن به تحولات داخلی در ایران تحت تاثیر تحریم های شدید، به نظر می رسد عملی نخواهد شد و واشنگتن نخواهد توانست از آن در صحنه سیاسی و مذاکره استفاده کند. واشنگتن و اردوگاه جنگ طلب در منطقه درک می کنند که جنگ در ایران به معنای جنگ در سراسر منطقه است و جنگ در محیط جغرافیایی که واشنگتن و متحدانش انتخاب کند، محدود نخواهد شد. در این شرایط توازن قدرت، مذاکره باید برابر و نه به شیوه مورد نظر آمریکا باشد.
گزارشگر این شبکه خاطر نشان کرد: محمد جواد ظریف وزیر امور خارجه ایران در سفرهای منطقه ای خود، موضع تهران را تشریح کرد. حرکت شتابزده واشنگتن با خروج از توافقنامه هسته ای، تشدید تحریم ها و تهدید به جنگ با اعزام ناو هواپیمابر آبراهام لینکلن نتوانست دستاورد میدانی و سیاسی به دست آورد. اروپا و پیش از آن، روسیه و چین همچنان بر حمایت از توافقنامه هسته ای تاکید دارند که نشان می دهد این طرف ها معتقدند رفتار واشنگتن و متحدانش، نمایش نظامی است که در صحنه سیاست جایی ندارد. به نظر می رسد در این رویارویی، طرفی امتیاز بیشتری به دست خواهد آورد که استقامت بیشتری داشته باشد. تا آن زمان هم تلفن ترامپ بر اساس شرایط مورد نظر او، زنگ نخواهد خورد.