تغییر نام پنج کوچه و خیابان در پایتخت در جلسه امروز شورای شهر تهران به تصویب رسید
نام خیابان شاهد در وصال شیرازی به خیابان استاد محمدعلی اسلامی ندوشن و بنبست مهربان در امینالملک به بنبست شهید حمید محمودی تغییر کرده است.
رئیس کمیسیون شهرسازی و معماری شورای شهر تهران نیز در این جلسه با اشاره به امضای تفاهم نامه احیاء نهاد پایش و راهبری طرحهای توسعه شهری تهران گفت: این تفاهم نامه به عنوان یک نهاد بین بخشی به امضاء وزیر راه و شهرسازی، رئیس شورای شهر و شهردار تهران رسیده است.
محمد سالاری افزود: این نهاد که در پیوست طرح جامع شهر تهران توسط قانونگذار پیش بینی شده بود، در سال ۸۹ و بعد از چند سال فعالیت بصورت یکطرفه توسط وزارت راه وشهرسازی وقت کنار گذاشته شد و موجب شکل گیری بسیاری از انحرافات در مسیر تحقق و اجرای مفاد طرح جامع و طرح تفصیلی و تکالیف طرح تفصیلی از جمله طرحهای موضعی و موضوعی شد.
وی گفت: نهاد پایش و راهبری طرحهای توسعه شهری که قبلا نهاد مطالعات و برنامه ریزی و تهیه طرحهای توسعه شهری نام داشت، یکی از مهمترین و کلیدیترین مفاد و محورهای طرح جامع شهر تهران و متشکل از سه ضلع شهرداری تهران، شورای شهر تهران و وزارت راه و شهرسازی است.
سالاری افزود: از آنجاکه تدوین کنندگان و تصویب کنندگان طرح جامع شهر تهران، برای انجام مطالعات، تهیه و تصویب مفاد و تکالیف طرحهای جامع و تفصیلی به یک ساز و کار هماهنگ و چند بخشی برای انجام تکالیف نیاز داشتند، تشکیل این نهاد را پیش بینی کرده بودند تا ضمن ایفای نقش نظارتی، راهبری و پایش، هماهنگی مربوط به ایفای نقش سازمانها و نهادهای مختلفی که در فرایند انجام تکالیف طرحهای جامع و تفصیلی باید کنشگری کنند، اقدامات لازم را انجام دهد.
وی با اشاره به نظر صاحبنظران و متخصصین برنامه ریز شهری گفت: نهاد مذکور، نهالی بوده که میتوانست در آینده شهر تهران حتی سایر کلانشهرهای کشور در جهت ارتقاء جایگاه مدیریت و برنامه ریزی و تحقق پذیی طرحهای توسعه شهری ایفای نقش کند و به درختی تنومند تبدیل شود، اما متاسفانه با کنار گذاشتن این نهاد، یکی از فرصتهای ارزشمندی را که در طرح جامع شهر تهران به عنوان یک جایگاه و دیده بان نظارتی، راهبری، پایش و مراقبت برای عدم انحراف در طرح جامع داشتیم از دست دادیم.
رئیس کمیسیون شهرسازی و معماری شورای شهر تهران با بیان اینکه میتوان اذعان کرد که تقویت نهاد و احیاء مجدد آن یکی از گامهای استراتژیک و بسیار مهم در ایجاد تغییر رویکرد از روند گذشته به یک روند کاملا مشارکتی با حضور مجموعه برنامه ریزان شهری، شهرسازان، معماران و تشکلهای حرفهای است، افزود: از خصوصیات بارز این نهاد، ایجاد سازوکار میان بخشی و فرابخشی است که متاسفانه در کشور ما در فرایند تصمیم گیری ها، چنین سازوکارهایی را کم داریم.
این عضو شورای شهر تهران با بیان اینکه این نهاد دارای سه رکن شامل شورای عالی نهاد، رئیس نهاد، و شورای تخصصی است، گفت: اعضای شورای عالی نهاد عبارتند از وزیر راه و شهرسازی به عنوان رئیس شورا، رئیس شورای شهر و شهردار تهران به عنوان اعضای این شورا، مسئولیت دبیری به عهده رئیس نهاد است که در اینجا پیش بینی شده که با توجه به مجموعه ماموریتها و مشغله ها، سه عضو میتوانند در صورت صلاحدید وظایف خود را به معاون شهرساز و معماری وزارت راه، معاون شهرسازی و معماری شهرداری تهران و رئیس کمیسیون شهرسازی و معماری شورای شهر تهران تفویض کنند.
نامگذاری خیابان به نام شخصیتهای برجسته حوزه محیط زیست
عضو شورای شهر پیشنهاد داد: تعداد نمایندگان کمیسیونهای شورا در بحث نامگذاری افزایش یابد تا شاهد تنوع بیشتری در نامگذاریها باشیم.
سید آرش حسینی میلانی در یکصد و چهل و دومین جلسه صحن علنی شورای شهر و در موافقت با صورت جلسه بیست و ششمین جلسه کمیسیون نامگذاری گفت: در بحث نامگذاری خیابانها و معابر میتوان رویکردهای مختلفی داشت که در این دوره، توجه به بزرگان و مفاخر ادب و هنر مورد توجه قرار گرفته و شورا در این حوزه فعالتر شده است که نمونه آن را میتوان انتخاب خیابانی به نام دکتر اسلامی ندوشن اشاره کرد که از ادیبان بزرگ و فردوسیشناسان بنام است.
وی افزود: شورایاریها ارتباط نزدیکی با کمیسیون نامگذاری و شورا دارند که مباحث و نظرات مردمی را انتقال میدهند.
رئیس کمیته محیط زیست و خدمات شهری شورای شهر تهران با ارائه پیشنهادی مبنی بر نامگذاری خیابان به نام شخصیتهای برجسته حوزه محیط زیست گفت: بهتر است تعداد نمایندگان کمیسیونهای شورا در بحث نامگذاری افزایش یابد تا شاهد تنوع بیشتری در نامگذاریها باشیم.
شورای پنجم ترمز استقراض را کشیده است
رئیس کمیته بودجه و نظارت مالی شورای شهر تهران در جریان صحن علنی شورای شهر تهران نسبت به کاهش استقراض مدیریت شهری طی سال گذشته و فعالیت کارگزاریها واکنش نشان داد.
مجید فراهانی در صد و چهل و دومین جلسه علنی شورای شهر تهران در واکنش به گزارش درآمد هزینه خزانه دار شورای شهر تهران و ضمن تشکر از خزانه دار شورای شهر گفت: گزارش موجود چند نکته مهم در بر داشت ابتدا بحث کاهش استقراض از بانک بود که تنها بدان اشاره شد چرا که در بخش مصارف علی رغم اینکه شهرداری اجازه دارد ۱۰ درصد کل بودجه را از بانکها استقراض کند، ولی شاهد بودیم که مبلغ بسیار کمی را از بانک قرض گرفتیم که این خود نکته بسیار مثبتی است.
وی افزود: باید مقایسهای تطبیقی نسبت به سالیان گذشته انجام شود. بررسیها طی سالهای گذشته نشان میدهد شورای پنجم چگونه توانسته ترمز استقراض را بکشد، همچنین در بازپرداخت وامها در سال گذشته ۳ هزار میلیارد تومان بدهی به بانکها برای اولین بار پرداخت شده است.
عضو شورای شهر تهران گفت: طی سال ۹۶ هیچ مبلغی به بانکها برای پرداخت استقراض داده نشده است که این امر سبب شده تضمین بانکها در اوراق مشارکت مصوب شورا به مخاطره بیفتد.
فراهانی افزود: توانستیم ۱۰ درصد بدهی بانکها را پرداخت کنیم که بدین ترتیب میتوانیم از آن به عنوان تضمین سال بعد استفاده کنیم.
رئیس کمیته بودجه و نظارت مالی گفت: بحث بودجه غیر نقد نیز حائز اهمیت است که بیش از ۵۰ درصد بودجه غیر نقد طی سال گذشته محقق نشده است که دلیل آن سکتهای بوده که در بحث تحقق درآمد غیر نقد داشتیم و این امر نشان میدهد فعالیت کارگزاریها آنچنان که باید نتوانسته رضایت بخش باشد.
وی افزود: نیازمند آسیب شناسی در خصوص بحث کارگزاریها جهت تحقق بودجه غیرنقد هستیم.
از تاکید بر شفافیت و حذف رانت تا اصلاح رویکردها و دست یابی به منابع پایدار
سید محمود میر لوحی رئیس کمیته اقتصاد و تنظیم مقررات شورای اسلامی شهر تهران گفت: با گذشت ۲۱ ماه از فعالیت شورای پنجم شاهد تحقق بسیاری از شعارها و مسائلی هستیم که در دو سال پیش و زمان انتخابات با مردم تهران بر سر آن عهد بستیم.
سید محمود میر لوحی در یکصد و چهل و دومین جلسه شورا و در نطق پیش از دستور خود که به گزارش ۲۱ ماهه فعالیت شورا اختصاص داشت گفت: امروز دومین سالگرد برگزاری انتخابات در بیست و نهم اردیبهشت ماه است که به لطف خداوند و کرامت مردم تهران این شورا مستقر شد. در این روز میخواهم گزارشی از فعالیت ۲۱ ماه شورا ارائه کنم که گرچه دو سال از برگزاری انتخابات میگذرد، اما این شورا ۲۱ ماه است که فعالیت خود را به صورت رسمی آغاز کرده است.
میر لوحی ادامه داد: در طی این ۲۱ ماه فعالیت اقدامات مهمی در شورا صورت گرفته که میتوان تصویب برنامه سوم توسعه شهر تهران، تصویب و ابلاغ سیاستهای برنامه بودجه، تصویب بودجه سالهای ۹۷ و ۹۸ را یادآور شد.
رئیس کمیته اقتصاد و تنظیم مقررات شورا در ادامه افزود: شورای شهر از اول شهریور ۹۶ تا اول خرداد ۹۸ و در حالی که از نظر تعداد نسبت به شورای چهارم ده نفر کاهش یافته است، بدون وقفه و در تمام ایام هفته با انگیزه و احساس مسئولیت نسبت به رای شهروندان ارجمند در صحنه سیاست گذاری و نظارت حضور یافته است.
میرلوحی با اشاره به رویکردهای کلی شورای شهر در دوره کنونی این موارد را ذکر کرد:
> توجه به رسالت و وظایف قانونی شورا وفق قانون اساسی جمهوری اسلامی و قوانینن موضوعه
>> اولویت حمل و نقل عمومی، کاهش آلودگی هوا، نشاط اجتماعی، حفظ محیط زیست و باغات، پایدار سازی و بهبود منظر شهری
>>> حفظ انسجام و یکپارچگی شورا
>>>> تاکید بر کار کارشناسی و جلب نظر صاحب نظران و تشکلها و انجمنهای تخصصی
>>>>> تاکید بر اصلاح رویکرد ها، ساختارها و روشها در مدیریت شهری و اجتناب از تولید انبوه مصوبات
>>>>>> تاکید بر شفافیت، پاسخگویی و نظارت بر اجرا و عملکردها و بررسی ۳۵ فقره گزارش حسابرسی سالهای ۹۳ و ۹۴ و ۹۵ و ۹۶
>>>>>>> تدارک گزارش شناخت و اصلاح آمارهای پایه و تهیه گزارش تغییر و تحول (۶۹ هزار میلیارد تومان بدهی، ۵.۲ میلیون سفر روزانه مترو، تعداد کارکنان، قراردادهای با ترک تشریفات، واگذاری املاک و ..)
>>>>>>>> تمرکز بر وظایف اصلی، حذف فعالیتهای غیر مرتبط و کاهش هزینهها و رعایت صرفه جویی
>>>>>>>>> تاکید بر منابع پایدار، استرداد املاک، حفظ داراییها، پسماند بخش اقتصادی پارکها، کاهش پرسنل
>>>>>>>>>> شفافیت، حذف رانت و انحصارات، رقابتی شدن و رعایت قواعد مزایده، مناقصه صدور پروانه، اجرای طرح تفصیلی، حفظ باغات، تشکیل خزانه مرکزی
>>>>>>>>>>> درآمد غیر نقد، ایجاد بورس داخلی فروش املاک
از جمله رویکردهای شورای پنجم بوده است که به بخش اعظمی از آن جامعه عمل پوشاندیم.
میر لوحی در ادامه به فعالیتهای دفتر هیئت رئیسه شورا اشاره کرد و افزود:
> برگزاری جلسات رسمی شورا تا پایان اردیبهشت به میزان ۱۴۲ جلسه که البته بر اساس ماده ۱۴ مکرر قانون تشکیلات، وظایف شوراهای اسلامی شهر و روستا اعضای شورا مکلف به تشکیل دو جلسه در ماه به صورت مستمر هستند که با احتساب این امر در ۲۱ ماه میبایست ۴۲ جلسه برگزار میشد، اما یکصد جلسه فوق العاده نیز برگزار شده است.
>> اعلام وصول طرحها و لوایح جمعا ۱۵۰ مورد
>>> مصوبات عمومی بالغ بر ۱۱۱ مورد
>>>> پاسخ به اعتراض هیئت تطبیق ۱۹ مورد
>>>>> مصوبات باغات ۹۹ مورد
>>>>>> مصوبات نام گذاری ۱۵۶ مورد
>>>>>>> مصوبات معرفی نمایندگان ۹۸ مورد
>>>>>>>> برگزاری مجامع عمومی عادی شرکت واحد اتوبوسرانی تهران و حومه ۴ مورد از فعالیتهای هیئت رئیسه شورا در طول ۲۱ ماه گذشته بوده است.
میر لوحی همچنین با اشاره به آمار طرحها و لوایح ارجاعی به کمیسیون های اصلی در سال نخست دوره پنجم گفت: کمیسیون برنامه و بودجه با ۶۷ طرح و لایحه بیشترین آمار طرحها و لوایح ارجاعی را داشته است.
وی در ادامه به تعداد تذکرات اعضای شورا در طول ۲۱ ماه گذشته اشاره کرد و گفت: در ۲۱ ماه گذشته بالغ بر ۳۸۶ مورد تذکر از سوی اعضای شورا ایراد شده که خانم نژاد بهرام با ۴۷ تذکر بیشترین تذکر را داده است.
میر لوحی همچنین افزود: در ۲۱ ماه گذشته بالغ بر ۷۲ نطق پیش از دستور از سوی اعضای شورا ایراد شده است.
وی در ادامه با اشاره به تعداد جلسات کمیسیونهای شورای اسلامی شهر تهران گفت: در ۲۱ ماه گذشته بالغ بر ۴۸۵ جلسه از سوی کمیسیونهای تخصصی شورا برگزار شده که کمیسیون سلامت، محیط زیست با برگزاری ۱۴۰ جلسه از این حیث بیشترین تعداد جلسه را داشته است.
میر لوحی در پایان بار دیگر تاکید کرد اعضای شورای شهر تهران بر عهد خود با مردم استوار هستند و با تلاش وافر خود سعی بر تحقق رویکردهایی دارند که مردم تهران خواهان آن بودند.
خداکرمی نماینده شورا جهت نظارت بر کاهش مصرف ظروف پلاستیکی در شهرداری شد
اعضای شورای اسلامی شهر تهران با ۱۸ رای موافق «ناهید خداکرمی» را به عنوان نماینده شورای اسلامی شهر تهران جهت نظارت بر کاهش مصرف ظروف پلاستیکی در شهرداری تهران تعیین کردند.
در یکصد و چهل و دومین جلسه علنی شورای اسلامی شهر تهران، تعیین نماینده شورای اسلامی شهر تهران برای تغییر الگو و کاهش مصرف ظروف پلاستیکی در مراکز وابسته به شهرداری تهران در دستور کار قرار داشت که محمد جواد حق شناس، رئیس کمیسیون فرهنگی شورای اسلامی شهر تهران در این رابطه، گفت: بر اساس مصوبه شورای اسلامی شهر تهران باید معرفی یک نماینده از سوی کمیسیون فرهنگی - اجتماعی شورای اسلامی شهر تهران برای تغییر الگو و کاهش مصرف ظروف پلاستیکی در مراکز وابسته به شهرداری تهران صورت بگیرد و اعضای شورای اسلامی شهر تهران به این فرد رای مثبت دهند.
وی افزود: در مرحله نخست خانم «فخاری» به عنوان نماینده معرفی شده بود که پس از پیگیریهای کمیسیون و با توجه به تجربه خانم «خداکرمی»، در نهایت ایشان به عنوان نظر قطعی کمیسیون فرهنگی معرفی شد.
در ادامه جلسه انتخاب سه نفر از خبرگان و کارشناسان مسائل سالمندی در دستور کار اعضا قرار گرفت که خانم لیلا ارشد و آقایان اسدالله کی قبادی، علیرضا شفعی مطهر انتخاب شدند.