استان مرکزی به عنوان سومین استان کشور در تنوع زیستی مطرح است.
مدیرکل حفاظت محیط زیست استان مرکزی گفت: موزه تاریخ طبیعی از جمله مکان های فرهنگی، اجتماعی ، علمی ، پژوهشی و نمایشگاهی است که می تواند در شناساندن زیست بومهای مختلف و جلوه های تنوع زیستی به قشرهای مختلف جامعه نقش ارزنده ای ایفا کند وآنها را به حفاظت از محیط زیست علاقمند سازد.
میرزایی افزود: موزه تاریخ طبیعی استان با چینشی مناسب و تنوع گونه ای بالا از سال 1378 افتتاح شده و معرف داشته های طبیعی و زیستی استان مرکزی است.
وی گفت : سه طبقه این موزه با وسعت 425 مترمربع ، کلکسیونی از 13 هزار و چهار نمونه مهره دار و بی مهره ها است که با آرایشی زیبا در کنار یکدیگر قرار گرفته اند .
مدیرکل حفاظت محیط زیست استان مرکزی گفت: در این موزه ارزشمند بیش از 360 گونه از پستانداران، پرندگان، خزندگان، دوزیستان و ماهی ها به نمایش درآمده و 827 نمونه از بی مهرگان، 17 نمونه جمجمه و 50 نمونه از سنگ ها و کانی ها به شکل جذاب و دیدنی در قسمتی از این موزه به عنوان داشته های تنوع زیستی جلوه گری می کند.
میرزایی با بیان اینکه این موزه منحصر به فرد ، مرجعی برای حضور علاقه مندان به طبیعت ، دانش پژوهان و اقشار مردم است افزود: از ابتدای سال تا کنون حدود 3820 نفر از این موزه بازدید کرده اند و اطلاعات مفیدی گونه های موجود ، در استان و کشور در اختیارآنان قرار می گیرد.
وی با اشاره به اینکه بازدید از این موزه تنها در وقت اداری امکان پذیر است، یادآور شد: بازدید از موزه با هماهنگی انجام شده برای تمام اقشار رایگان است.