موزه زیلوی میبد ، اولین و تنها موزه زیلو در کشور است و از دیگر جاذبه های آن میتوان به کارگاههای زیلوبافی و کاربافی اشاره کرد.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما ، مسئول موزه زیلوی میبد گفت : زیلوهای تاریخی موجود در موزه زیلو میبد، با تلاش علاقهمندان به میراث فرهنگی و اداره کل میراث استان یزد جمعآوری شده است.
طاهره کشتکار افزود : مجموعه این موزه دارای ۵۵ تخته از نفیسترین زیلوهای میبد است که در ۲ بخش زیلوهای قدیم و جدید به نمایش در آمدهاند. کهنترین زیلوی این موزه، زیلوی مسجد جامع میبد است که تاریخ ۸۰۸ هجری قمری بر روی آن نوشته شده و بیش از 630 سال قدمت دارد. این زیلو بوسیله علی بیدابن حاجی میبدی با طرح محرابی و با فنون خاصی نسبت به زیلوهای دیگر، در سه رنگ آبی، سفید و قرمز بافته شده است.
وی گفت :موزه زیلو و پلاس میبد در مکان فرهنگی و تاریخی کاروانسرای میبد (سالن شرقی بنا) واقع شده که به شماره ۱۶۱۸ در فهرست آثار ملی کشور به ثبت رسیده است.
وی افزود : موزه زيلوی ميبد به عنوان يک موزه تخصصی در چارچوب برنامه های سازمان ميراث فرهنگی (معرفی و آموزش) در سال ۱۳۸۱ افتتاح شد.این مکان از ملاک های مهم ارزیابان یونسکو در ثبت جهانی زیلوی میبد بود.
با دایر شدن این موزه، زیلو به ایرانیان و جهانیان معرفی شد. موزه زیلوی میبد، اولین و تنها موزه زیلو در کشور است.
کارگاه های زنده زیلو بافی و کاربافی نیز از دیگر جاذبه های این موزه به شمار می رود.