به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، مرکز فارس، رئیس دانشگاه علوم پزشکی شیراز گفت: این طرح با هدف شناسایی افراد بالای ۳۰ سال که مبتلا و یا در معرض خطر پرفشاری خون هستند، اجرا میشود.
دکتر علی بهادر افزود: بر اساس آمار بیماری پرفشاری خون عامل ۴۷ درصد از مرگ و میرهای استان فارس است.
وی گفت: بالا بودن فشار خون باعث بروز سکته قلبی، سکته مغزی، نارساییهای کلیوی و بیماریهای چشمی در افراد میشود.
رییس دانشگاه علوم پزشکی شیراز با بیان اینکه طرح ملی بسیج کنترل فشار خون در دو مرحله اجرا میشود، گفت: مرحله اطلاع رسانی و آگاهی بخشی به افراد از امروز به مدت دو هفته و مرحله غربالگری و شناسایی افراد مبتلا به پرفشاری خون نیز از ۱۷ خرداد تا ۱۵ تیر اجرا خواهد شد.
دکتر بهادر افزود: با اجرای این طرح، فشار خون افراد بالای ۳۰ سال در ۵۰۰ مرکز جامع سلامت استان، ۱۰۰۰ خانه بهداشت، ۱۱۰۰ پایگاه پزشک خانواده و ۱۱۲ ایستگاه سلامت در مراکز پرتردد به صورت رایگان اندازه گیری میشود.
وی افزود: با اجرای این طرح فشار خون یک میلیون و ۱۰۰ هزار فرد بالای ۳۰ سال در استان فارس اندازه گیری خواهد شد که پیش بینی میشود ۱۰ درصد این افراد یعنی ۱۱۰ هزار بیمار مبتلا به فشار خون شناسایی شوند.
دکتر بهادر با بیان اینکه بر اساس آمار حدود ۲۲درصد جمعیت بالای ۳۰ سال استان فارس به پرفشاری خون مبتلا هستند گفت: تاکنون ۲۷۷ هزار بیمار مبتلا به پرفشاری خون در استان شناسایی شده و تحت مراقبتهای درمانی قرار گرفته اند.
وی با اشاره به اینکه نیمی از افراد مبتلا به پرفشاری خون از بیماری خود بی اطلاع هستند، افزود: خود مراقبتی و کنترل عوامل خطرساز از جمله کاهش مصرف نمک در رژیم غذایی، انجام فعالیتهای بدنی و ورزش، دوری از تنش و مصرف نکردن دخانیات نقش بسزایی در کنترل این بیماری ایفا میکند.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی شیراز گفت: کم کردن ۳ گرم از مصرف روزانه نمک باعث کاهش ۳۰ درصدی پرفشاری خون میشود.