معاون سازمان میراث فرهنگی: نشان جغرافیایی ۷ رشته صنایع دستی کشور در سازمان بین المللی وایپو به ثبت رسید
وی گفت: منبت آباده اولین گواهینامهای بود که در سال ۹۳ اخذ شد و پارسال پرونده ۷ رشته دیگر کامل که در اردیبهشت دریافت شد.
محمودیان افزود: نشان جغرافیایی مشخصهای است که تایید میکند محصولی خاص در شهر، روستا یا منطقهای به صورت مشخص تولید میشود متعلق به آن محل است و هیچ جای دیگری نمیتواند نسبت به مالکیت معنوی و انحصار آن در تولید ادعایی داشه باشد.
وی تاکید کرد: اعطای این نشان باعث میشود کپی برداری از نقوش صنایع دستی ایران در حصاری امن قرار گیرد تا کشور دیگری نتواند ادعایی در این زمینه داشته باشد.
معاون صنایع دستی سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری گفت: اعطای این نشان مشروط به سابقه تاریخی و کیفیت محصول است و هدف اصلی ممانعت از انتصاب آن محصول خاص به محلی نادرست و جلوگیری از رقابت نامشروع در بازارهای بین المللی است.
محمودیان افزود: ضمن اینکه برای دارندگان این نشان امکان پیگیری و اقامه دعوی به منظور مطالبه ضرر و زیان ناشی از سوء استفاده از آن نشان و نام فراهم میکند.
وی حمایت از تولیدکنندگان صنایع دستی را از راهبردهای این سازمان بیان کرد و گفت: تلاش میکنیم قوانین دست و پا گیری که بر سر راه تولید کنندگان وجود دارد را تسهیل کنیم و مشوقها و راهکارهایی برای رونق بیشتر صنایع دستی به وجود آوریم.
محمودیان افزود: اعطای تسهیلات که باعث ایجاد بازارهای پایدار صنایع دستی میشود، مد نظر ماست وامیدواریم بتوانیم صنایع دستی کشور را به عنوان سفیران فرهنگی در داخل و خارج از کشور معرفی کنیم.