بسیج ملی فشار خون همزمان با سراسر کشور در مناطق زیرپوشش دانشگاه علوم پزشکی مشهد آغاز شد.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز خراسان رضوی، این طرح که از ۲۷ اردیبهشت آغاز شده، قرار است تا نیمه تیر ماه طی دو
در مرحله نخست این طرح،تمرکز بر روی اطلاع رسانی و آموزش همگانی است و در مرحله دوم که از نیمه خرداد ماه آغاز می شود، به صورت عملیاتی در قالب تیم های سیار، مراکز جامع خدمات سلامت، بیمارستان های دولتی و خصوصی و اماکن پرتردد اجرا می شود.
رییس دانشگاه علوم پزشکی مشهد در گفتگو با خبرنگاران هدف از اجرای این طرح را افزایش آگاهی مردم نسبت به خطرات فشارخون بالا اعلام کرد و افزود: بیماری فشار خون بالا را بیماری خاموش می گویند که اثرات زیانباری بر سلامت فرد از جمله قلب، کلیه، مغز، سکته های قلبی و عروقی وارد می کند و در صورت شناسایی زودهنگام این بیماری ضمن پیشگیری از بروز عوارض، از مرگ و میر زود رس نیز جلوگیری می شود.
دکتر محمدرضا دارابی با اشاره به اینکه در حال حاضر از جمعیت پنج میلیون نفری خراسان رضوی، دو میلیون و ۵۰۰هزار نفر بالای ۳۰سال هستند تصریح کرد: بر اساس غربالگری های انجام شده در سال های گذشته، ۱۸۱هزار نفر از افراد بالای ۳۰سال استان مبتلا به فشار خون بالا بودند که از بیماری خود اطلاعی نداشتند.
معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی مشهد و دبیر ستاد اجرایی بسیج ملی کنترل فشار خون هم گفت: براساس بررسی های انجام شده، ۴۵درصد افرادی که فشار خون بالا دارند از بیماری خود بی اطلاعند و پس از مدتی با عوارضی همچون سکته های قلبی و مغزی و عارضه های قلبی و کلیوی، به پزشک مراجعه می کنند.
دکتر مهدی قُلیان خاطرنشان کرد: این در حالی است که ۵۰ درصد افرادی که از فشار خون خود مطلع هستند نیز دارو مصرف نکرده و تحت درمان مناسبی قرار ندارند و لذا فشار خون آنها تحت کنترل نیست.
وی گفت: این غربالگری در افراد ۳۰سال به بالای جامعه انجام شده و بر این اساس افرادی که از مشکل فشار خون خود مطلع نیستند، شناسایی می شوند و درمان مناسبی دریافت خواهند کرد.
قلیان با تاکید بر ضرورت همکاری سایر بخش های توسعه و سازمان ها و ادارات استان اظهار داشت: این بسیج همگانی با همکاری و مشارکت تمامی معاونت های دانشگاه اجرا می شود و تمام جمعیت هدف در روستاها و شهرهای تحت پوشش مورد غربالگری قرار می گیرند.