کشاورزان برنج کار خوزستان با توجه به بهبود وضعیت آب و نبود ممنوعیت کشت چشم انتظار ابلاغ الگوی کشت هستند.
به گزارش خبرگزاری صدا وسیما مرکزخوزستان، رییس انجمن برنج خوزستان گفت: کشت برنج در استان قدمتی 200 ساله داشته و رتبه سوم تولید برنج درکشور را داراست.
محمد سواری افزود: قیمت مناسب،استفاده کم از سموم،ارگانیک بودن و استفاده از راهکارهای علمی از علل مرغوب بودن محصول برنج خوزستان است.
وی با بیان این که درحال حاضر 250 کارخانه شالیکوبی دراستان خوزستان وجود دارد عنوان کرد: در هرکدام از این کارخانه ها حدود 40 نفر مشغول به کار هستند که با محدودیت های کشت برنج شاهد بیکارشدن این افراد خواهیم بود.
رییس انجمن برنج خوزستان تصریح کرد: خشکسالی، کمبود آب و محدودیت کشت باعث شد تا کشت این محصول استراتژیک از120 هزارهکتار درسال 92 به 3 هزارهکتار در سال جاری برسد.
وی میزان برداشت شلتوک در هر هکتار را 5 تن اعلام کرد و گفت: شهرهای رامهرمز ، شوشتر، باغملک ، ایذه ، شوش و شادگان از جمله شهرهای برنج خیز استان به شمار می روند.
قاسمی نژاد ، معاون بهبود تولیدات گیاهی جهاد کشاورزی خوزستان هم با اشاره به اینکه الگوی کشت دراستان آماده شده است، گفت: قراراست این الگو درنشست آتی شورای کشاورزی خوزستان پس ازبررسی و تایید به شهرستانها ابلاغ شود.
استاندارخوزستان نیز در بازدید از روستاهای سیل زده و زمین های کشاورزی گفته است امسال برای جبران خسارت به کشاورزان و روستائیان سیل زده هیچ گونه محدودیت کشت وجود ندارد.
برنج درخوزستان به 2 روش نشایی و خشکه کاری کشت می شود.
در سیل اخیر بخش زیادی از زمین های کشاورزی در استان خوزستان خسارت دید .