سوالات زیادی درباره عامل حملات الفجیره وجود دارد که ممکن است گروه های تروریستی یا حامیان جنگ علیه ایران به ویژه اسرائیل در آن دست داشته باشند. عربستان و امارات که ابتدا این حملات را تکذیب کردند، به آن اعتراف کردند. در حالی که ایران درباره هر نوع توطئه ای علیه امنیت منطقه هشدار می دهد، اسرائیل به تبلیغات علیه ایران و آمریکا هم به تهدیدات و جنگ اقتصادی علیه تهران ادامه می دهد و به این منظور، اروپاییها را زیر فشار قرار داد. اما بروکسل در سفر مایک پمپئو وزیر امور خارجه آمریکا بر پایبندی به توافقنامه هسته ای تاکید کرد. وزرای امور خارجه روسیه و چین هم موضع خود را در حمایت از ایران و توافقنامه هسته ای اعلام کردند. آیا هدف قرار گرفتن نفتکش ها در الفجیره، حرکت شتابان به سوی جنگ را محدود خواهد کرد و آیا واشنگتن در محاسبات خود بازنگری خواهد کرد؟
حملات الفجیره، پیام های حرفه ای برای طرف های مختلف بود و نشان داد هر نقطه ای در خلیج فارس با تهدید روبروست و پایگاه های آمریکایی و فرانسوی در اطراف بندر الفجیره، از حمایت از آن، عاجز ماندند. حملات به بندر الفجیره امارات، مرحله جدید سیاسی و امنیتی را در منطقه به ویژه در مورد امنیت نفت آغاز کرد.
محمد محسن گزارشگر شبکه المیادین گفت: تصاویر مربوط به کاهش شاخص بورس نیویورک نشانه پیامد تنش اخیر در دریای عمان و انفجارهای بندر الفجیره است. تشدید نگرانی ها درباره ایجاد مانع در صادرات نفت، باعث شد بهای هر بشکه نفت از هفتاد و یک دلار فراتر برود. بورس عربستان شاهد بیشترین کاهش در چند ماه گذشته بود. شاخص بورس دوبی هم کاهش یافت و باعث سقوط شاخص دیگر بورس های کشورهای خلیج فارس شد. عربستان بیست و چهار ساعت پس از حادثه الفجیره، هدف قرار گرفتن دو نفتکش خود را تایید کرد. وزیر انرژی عربستان از آسیب دیدن جدی بدنه هر دو نفتکش سخن گفت.
در ادامه این گزارش آمده است: واکنش های اصلی به این حادثه، شامل تبادل اتهام بود. در حالی که آمریکا اعلام کرد تحقیقات امارات را به طور مستمر پیگیری می کند و موضع خود را بعدا اعلام خواهد کرد، عباس موسوی سخنگوی وزارت امور خارجه ایران خواستار توضیح جزئیات حادثه الفجیره شد و آن را نگران کننده و تاسف آور توصیف کرد. موسوی درباره توطئه چینی کسانی که آنها را کینه توزان خواند، علیه امنیت و ثبات منطقه هشدار داد و از کشورهای منطقه خواست، در برابر هر نوع اقدام عناصر خارجی، هوشیار باشند.