تولید گلاب و اسانس روغن گل محمدی در استان اصفهان بزرگترین تولید کننده این محصول در کشور در حال فرآوری است.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما ، مرکز اصفهان ؛ مدیر امورباغبانی سازمان جهاد کشاورزی استان اصفهان گفت: این استان با تولید سالانه ده میلیون لیتر گلاب ،قطب تولید این محصول در کشور است.
احمدرضا رئیس زاده افزود: بیش از 70 درصد گلاب استان اصفهان ،در شهرستان کاشان و به ترتیب در شهرهای قمصر ،نیاسر و برزک استخراج می شود.
مدیر توسعه بازرگانی سازمان جهادکشاورزی استان اصفهان هم میزان ارزآوری صادرات گلاب استان در سال گذشته را حدود هشت میلیون و 35 هزار دلار بیان کرد و گفت: این میزان فقط آمار صادراتی از گمرکات استان اصفهان است.
فرهاد حاجی مرادی افزود: وزن گلاب های صادراتی حدود دو میلیون و 680 هزار کیلوگرم است.
وی ادامه داد: گلاب استان اصفهان پارسال به کشورهای هلند،آلمان،کانادا،ژاپن، کره،مالزی،سوئد،چین،کویت،امارات متحده عربی،قطر،بحرین،عمان،عراق و تایوان صادرشد.
مدیر توسعه بازرگانی سازمان جهادکشاورزی استان اصفهان به صادرات سال گذشته 54 کیلوگرمی اسانس گل محمدی هم اشاره کرد و گفت:میزان ارزآوری این محصول هم بیش از 336 هزار دلار است.
فرهاد حاج مرادی افزود: اسانس تولیدی به کشورهای فرانسه و اسپانیا صادر شد.
سالانه بیش از 6 هزار نفر در هزارو 500 واحد صنعتی،نیمه صنعتی و سنتی گلابگیری این استان به طور دائم فعالیت دارند.
برداشت گل محمدی از نیمه اول اردیبهشت درگلستانهای نواحی گرم وخشک استان آغاز می شود و تا اواخر تیر در شهرستانهای سردسیر ادامه خواهد داشت.
پیش بینی می شود هشت هزارو 850 تن گل محمدی امسال از گلستان های استان اصفهان برداشت شود.
اینک که بهشت ماه های سال با ماه مبارک رمضان متقارن شده است، گردشگران و طبیعت دوستان می توانند بعد از ماه میهمانی خدا با سفر به شهرهای کامو و چوکان و جوشقان قالی، در دامنه کوه کرکس و سرزمین خوش آب و هوای قمصر که در 90 کیلومتری کاشان واقع است، نظاره گر گلستانهای گل محمدی و آیین های گلابگیری باشند.