وظایف شرکت شهربان و حریمبان در نخستین جلسه شورای اداری شهرداری تهران به یگان حفاظت شهرداری منتقل شد
سکینه اشرفی افزود: آنچه که در تمامی بازنگریهای ساختاری مدنظر شورای اداری قرار دارد، این است که یک ساختار چابک، هوشمند و متناسب در شهرداری تهران شکل بگیرد که بتواند در جهت خدماترسانی بهتر به شهروندان تلاش کند.
وی، اولین دستور این جلسه را تدوین ضوابط ساختار تشکیلاتی شهرداری تهران دانست و گفت: در این ضوابط، کلیات و آنچه که باید در اصلاح ساختار کلان سازمان شهرداری مد نظر قرار گیرد، تدوین میشود که البته پس از تائید در شورای اداری، جهت تصویب نهایی به شورای اسلامی شهر تهران ارسال خواهد شد.
خزانهدار شورای شهر تهران نیز که در تذکری در شورای شهر خواستار ارائه هرچه سریعتر طرح اصلاح ساختار شهرداری شده بود، در این جلسه گفت: باید بتوانیم یک مدل مشخصی در حوزه مدیریت شهری به لحاظ ساختار و شرح وظایف طراحی کنیم که بیشترین همخوانی را با شرایط شهرداری تهران و خدمات رسانی به شهروندان داشته باشد.
حسن رسولی افزود: شهرداری سازمانی نیست که همانند پادگان با یک مدل فرماندهی از بالا به پایین بتوان آن را اداره کرد، بلکه شهرداری به عنوان یک سازمان اجتماعی و خدماترسان مردمی باید بتواند مبتنی بر مشارکت عمومی به اداره شهر بپردازد و از این رو، ساختار متناسب با چنین شرح وظیفهای باید برای آن دیده شود.
اعضای شورای اداری شهرداری تهران، پس از بحث و بررسی پیرامون ضوابط ساختار تشکیلاتی شهرداری تهران، کلیات این لایحه را تصویب کردند و مقرر شد برای تائید به شورای شهر تهران ارسال شود.
انتقال وظایف شهربان و حریمبان
موضوع بعدی جلسه شورای اداری شهرداری تهران، انتقال ساختار و وظایف شرکت شهربان و حریمبان به مجموعه فرماندهی یگان حفاظت شهرداری تهران بود که ابراهیم شیخ، معاون توسعه منابع انسانی شهرداری تهران با اشاره به برخی مشکلات موجود در حوزه شرکت شهربان و حریمبان گفت: متاسفانه در خصوص پیمانکاران زیرمجموعه این شرکت، علیرغم وظیفه سنگینی که برعهده دارد، کمتر نظارت لازم صورت گرفته و عمده شکایتها و نارضایتیهایی که از سوی مردم مطرح میشود مربوط به اقداماتی است که این پیمانکاران به نام شهرداری تهران انجام میدهند.
شیخ با استقبال از انتقال وظایف شهربان و حریمبان به مجموعه یگان حفاظت شهرداری و نظارت انتظامی بر این فعالیتها افزود: شأن شهرداری تهران و شأن نیروی انتظامی ایجاب میکند تا اقدامات مربوط به حفاظت از شهرداری و شهر با حساسیت و دقت بیشتری انجام شود تا شاهد مشکلات قبلی در این خصوص نباشیم.
فرمانده یگان حفاظت شهرداری تهران هم که در این جلسه حضور داشت، با اشاره به لزوم فرماندهی واحد در حوزه خدمات انتظامی و ایمنی در شهرداری تهران گفت: با انتقال وظایف شرکت شهربان و حریمبان و تشکیل یگان حفاظت مترو امیدواریم که شاهد یک رویه واحد در ارائه خدمات به شهروندان باشیم.
سردار محمد کریم بیات، افزایش نظارت بر شرکتهای پیمانکاری خدمات انتظامی و ایمنی و تدوین استانداردهای یکسان در بخشهای مرتبط با حفاظت شهرداری را از ضرورتهای انتقال وظایف شهربان وحریم بان دانست و افزود: بدون شک، همکاری و هماهنگی بین بخشی با این ادغام افزایش خواهد یافت.
در این جلسه باتفاق رای همه اعضای حاضر شورا، مقرر شد تا کلیه وظایف و اختیارات این شرکت به یگان حفاظت شهرداری تهران منتقل شود.
تشکیل یگان حفاظت مترو تهران
حفظ امنیت مسافران و حفاظت اماکن مترو، موضوعی بود که باعث شد پیشنهاد تشکیل یگان حفاظت مترو تهران در ذیل فرماندهی یگان حفاظت شهرداری تهران در جلسه شورای اداری مطرح و بررسی شود.
در این جلسه فرنوش نوبخت، مدیرعامل شرکت بهرهبرداری مترو تهران با حمایت از تشکیل یگان حفاظت مترو و ارائه تمهیدات لازم برای تشکیل آن، به مسائل و مشکلات مسافران مترو با توجه به حضور پدیده دستفروشی طی سالهای اخیر در متروی تهران و هزینههای مترتب بر آن پرداخت.
سردار بیات، فرمانده یگان حفاظت شهرداری تهران نیز تشکیل یگان حفاظت مترو را امری مهم در برخورد با آسیبهای موجود در این شهر زیرزمینی دانست و گفت: به لحاظ ارتباط نزدیک یگان حفاظت با مجموعه پلیس تهران، همکاری و هم افزایی بیشتری بین پلیس مترو و یگان حفاظت انجام خواهد شد و بدون شک شاهد کاهش جرایم خرد و آسیبهای اجتماعی در مترو خواهیم بود.
در پایان بحثهای صورت گرفته، تشکیل یگان حفاظت مترو تهران در زیر مجموعه فرماندهی یگان حفاظت شهرداری تهران به تصویب شورای اداری شهرداری تهران رسید.