رئیس کمیته میراث فرهنگی شورای شهر تهران ابراز امیدواری کرد با راه اندازی موزه کارخانه سیمان و مجموعه فرهنگی رازی حلقه گردشگری ری تکمیل شود
وی افزود: شهرداری باید توجه ویژهای به این مجموعه داشته باشد زیرا سرمایه عظیمی در اینجا بلوکه شده که با بهره برداری از آن میتوان نسبت به فعال شدن ظرفیتهای گردشگری این منطقه خوش بین بود.
رئیس کمیته میراث فرهنگی و گردشگری شورای اسلامی شهر تهران همچنین در خصوص کارخانه سیمان و ایجاد موزه در آن گفت: این کارخانه اولین کارخانه سیمان در خاورمیانه بوده است که تا سال ۶۴ هم فعال بوده است، از زمان تعطیلی این کارخانه بخشی از آن توسط دانشگاه آزاد اجاره شد و بخشهایی هم توسط شرکتهای خصوصی استفاده میشد که البته اقدامات غیر مرتبط در آن انجام میگرفت، ولی با این وجود بخش عمدهای از این کارخانه که مربوط به تولید سیمان بوده باقی مانده است.
خلیل آبادی ابراز امیدواری کرد در آستانه روز جهانی موزهها با همکاری شهرداری تهران و سازمان میراث فرهنگی حداقل بخش هسته مرکزی کارخانه به عنوان موزه افتتاح شود.
وی در ادامه همچنین به وضعیت آرامستانهای شهر ری اشاره کرد و گفت: متاسفانه به رغم پیگیریهای فراوانی که داشتیم هنوز آرامستانهای ابن بابویه و امامزاده عبدالله (ع) ساماندهی نشده و به نوعی این آرامستانها رها شده اند. این در حالی است که مقبره شخصیتهای برجسته و فاخری در این مجموعهها وجود دارد، اما خوب نگهداری نمیشود.
رئیس کمیته میراث فرهنگی و گردشگری شورای اسلامی شهر تهران افزود: برغم آنکه این مقابر دارای ظرفیتهای گردشگری است و حتی علاقهمندان فراوانی دارد، اما تبلیغات مناسبی هم در راین راستا صورت نمیگیرد، در حالیکه در حوزه گردشگری ابن حوزه رشته گور گردی به وجود آمده و طرفداران زیادی دارد و این امر نشان میدهد باید در حفظ این آرامستانها بیش از پیش تلاش کنیم.
وی ادامه داد: با این وجود همچنان شاهد هستیم حریم این آرامستانها مورد تجاوز قرار میگیرد، مقابر تاریخی از بین میروند و حتی برخی مقابر در حال تخریب هستند که امیدواریم شهرداری با اوقاف نشست مشترکی برگزار و این امور را ساماندهی کند.
خلیل آبادی همچنین در خصوص آخرین وضعیت چشمه علی گفت: آب به این چشمه بازگشته، ولی نه به اندازهای که قبل از حفاریهای مترو وجود داشت، امیدواریم حفاریهای مترو هر چه سریعتر به اتمام برسد و آب راهههای این چشمه بازسازی شود تا هر چه سریعتر شاهد بازگشت حیات به این چشمه باشیم.
رئیس کمیته میراث فرهنگی و گردشگری شورای شهر تهران افزود: امیدواریم با افتتاح موزه سیمان، مجموعه رازی و احیای دوباره چشمه علی و همچنین ساماندهی آرامستانهای ابن بابویه و امام زاده عبدالله (ع) حلقه گردشگری ری تکمیل شود و شاهد حضور علاقهمندان و گردشگران در این مجموعهها باشیم.