مدیرعامل سازمان آب و برق خوزستان: لایروبی مسیر رودخانه کارون در اهواز تا دارخوین ضروری است
وی با اشاره به اینکه سالانه 10 درصد هزینه لایروبی برای حفظ مقطع رودخانه هزینه شود ادامه داد : تاثیر لایروبی 10 میلیون مترمکعب از رسوب کارون در اهواز بسیار کم است و فقط می تواند جریان سیلابی را 30 سانتیمتر پایین بیاورد.
مدیر عامل سازمان آب و برق خوزستان با بیان اینکه میزان ذخایر سدهای استان در ابتدای سال آبی یک و نیم میلیارد مترمکعب بوده که این میزان در حد ذخیره استراتژیک و تنها برای تامین نیاز شرب و محیط زیست رودخانه است اظهارداشت :در رهاسازی آب سدها گزینه های مختلفی وجود داشته، اما تصمیم نهایی براساس تاثیر تبعات اجتماعی اتخاذ می شود.
ایزدجو گفت : ظرفیت انتقال دهی رودخانه کرخه در حدود 400 مترمکعب درثانیه بود و اگر دبی خروجی سدها را زودتر از شرایط سیلابی افزایش و رهاسازی را بیشتر می کردیم، تعدادی از روستاها که در بستر رودخانه ها قرار داشتند، زودتر به زیر آب می رفتند و در واقع عملا با دست خودمان روستاها را زیر آب می بردیم.
وی افزود :تنها مسئله ما در زمان محدودیت آبگیری در سد کرخه و نگرانی از افزایش تراز تا بیش از 220 مترمکعب درثانیه بود که بعد از صدور مجوز افزایش تراز تا 226 مترمکعب درثانیه (یک میلیارد مترمکعب) این محدودیت برداشته شد.
مدیر عامل سازمان آب و برق خوزستان دستکاری در حریم رودخانه را از جمله عوامل تشدید سیلاب در برخی از مناطق دانست و اظهارداشت : در سیلاب اخیر بیش از 120 روستا در بستر سیلابی رودخانه ها قرار داشتند، که باید جابجا شوند اما جابجایی این روستاها با تبعات اجتماعی همراه است.
ایزدجو تاکید کرد : سازمان هواشناسی بهمن ماه پارسال در جلسه شورای عالی آب، پیش بینی بارش در اسفند و فروردین ماه را 10 درصد (10 میلیمتر) بیش از نرمال اعلام کرده بود، در حالی که آنچه اتفاق افتاد بارش بیش از 2 برابر میزان نرمال بود و در حوزه رودخانه کرخه بارش ها بی سابقه داشتیم.
وی علاج بخشی سد دز را فزایش ارتفاع این سد و اجرای طرح های آبخیزداری و سد بختیاری در بالادست این سد بیان کرد و افزود : طرح مطالعاتی ساخت دو کانال انحراف سیلاب کرخه به هورالعظیم در محل روستای شاکریه و روستای خسرج ، طرح های مهندسی رودخانه اعم از تغییر عرض رودخانه و اجرای کانال های سیلاب بر از جمله راهکارهای مقابله با سیل است.