وزير صنعت، معدن و تجارت: امسال رونق تولید را با مدیریت جهادی در دستور کار وزارتخانه قرار داده ایم و علیرغم تمام مشکلات و مانعسازی دشمنان، گشایشهایی صورت گرفته است
نه فامیل دارم، نه باند دارم، نه مافیا
وی ادامه داد: هر کدام از نمایندگان محترم در هر قسمت از وزارتخانه اینجانب مافیا یا رانت خواری سراغ دارند، صریح اعلام و معرفی کنند. قطعا در مقابل هر نوع رانتخواری و فساد میایستیم و با هیچ احدی تعارف نداریم. بنده نه فامیل دارم، نه باند دارم، نه مافیا دارم.
وزیر صمت با بیان اینکه واردات در سال ۹۷ منفی ۲۳ بوده است، گفت: در کالاهای مصرفی منفی ۳۰ بوده و مواد اولیه منفی ۱۶ بوده، این آمار نشان میدهد که جهتگیری وزارت صمت درست بوده است. در سالهای پیشتر واردات کالا را ممنوع کردیم، زیرا تولید داخلی داشتیم، امسال نیز فهرست کالاهای تولید داخل را اعلام کردیم و واردات آنها را ممنوع شد.
نباید تحت تاثیر فضای روانی که دشمن ایجاد کرده قرار گیریم
وی افزود: اعلام میکنیم هر کسی، هر کالا و قطعهای را میتواند در داخل تولید کند، حمایت و استقبال میکنیم، تولید داخل اولویت اصلی وزارت صمت است، بنده با روحیه جهادی و بسیجی کار میکنم و با قدرت در خط مقدم جبهه تلاش میکنم، همه ما باید توجه داشته باشیم که تحت تاثیر فضای روانی که دشمن مدیریت میکند، قرار نگیریم.
رحمانی اظهار داشت: وزارت صمت تولید خودروی داخلی را راه اندازی کرده و به زودی بازار را مدیریت میکنیم، قطعه سازان شروع به ساخت کرده اند، در مورد قیمتها همین هفته جلسه گذاشتیم. امروز بعدازظهر هم جلسه داریم و قطعاً نظارت قوی و گسترده خواهد شد و در این زمینه از همه ظرفیتها استفاده میکنیم.
وزیر صنعت، معدن و تجارت بیان کرد: قدرت گسترده بسیج و بسیج اصناف به کمک وزارت صمت آمده است، البته اخطار مربوط به کارشکنی دشمن و خرید محصولات کشاورزی با مدیریت خارجی درست است و قطعا از این موضوع جلوگیری و کنترل خواهد شد.
به هیچ احدی رانت نداده و نخواهیم داد
وی افزود: در حال حاضر دریافت ارز و هزینهکرد آن کاملا ردیابی و محدودیتهای آن کاملا رعایت میشود، هرگونه تخلف به محاکم قضائی معرفی میشود و هیچ مماشاتی با این مسائل نداریم، به هیچ احدی رانت نداده و نخواهیم داد و تا روزی که هستیم اجازه رانتخواری نمیدهیم.
میزان صادرات مثبت میشود
رحمانی ادامه داد: در حوزه ارز ما مصرف کننده ارز هستیم و باید نیاز ارزی بخش تولید تامین شود، در این زمینه مجلس محترم هم به ما خیلی کمک کرده است. در مورد صادرات ما در سال ۹۷ صادرات منفی ۵ بوده به ویژه در نیمه دوم سال گذشته ما راهکارهایی پیدا کردیم که بتوانیم در همین شرایط تحریمی صادرات را مثبت کنیم و ترازمان را مثبت خواهیم کرد.
همسایگان در اولویت صادرات تجاری هستند
رحمانی اظهار داشت: همسایگان را در اولویت اول صادرات تجاری قرار دادیم و با مقامات کشورهای همسایه مذاکره کردیم. خط قرمز ما در صادرات حفظ و تامین کالاهای اساسی و مصرفی مردم است و در این زمینه کوتاه نمیآییم. مردم مطمئن باشند کالاهای مصرفی و اساسی آنها را تامین میکنیم.
وزیر صمت افزود: ما در وزارتخانه قرارگاه تولید تشکیل دادیم، در این قرارگاه سیاستگذاری میکنیم، سازمان حمایت هم به صحنه آمده و قطعاً آینده بهتری خواهیم داشت.
سیدحسین نقوی حسینی سخنگوی فراکسیون نمایندگان ولایی مجلس نیز اظهار داشت: در ابتدای این جلسه اعضای فراکسیون نمایندگان ولایی اظهارات خود را مطرح کردند.
وی با بیان اینکه توجه جدی به شهرکهای صنعتی و جلوگیری از تعدیل نیرو و تعطیلی کارخانهها، توجه جدی به تامین مواد اولیه و مدارای بانکها با واحدهای صنعتی از جمله موضوعات مورد نظر نمایندگان بود، تصریح کرد: دلایل معضل خودرو، نقش دلالان و فساد حاکم بر بازار خودرو و مافیای خورو، لجام گسیختگی بازار و نوسانات قیمت و گرانیهای پیدرپی حاکم بر بازار و تفاوت قیمتها و ضرورت تامین کالاهای اساسی و نظارت کامل به تولیدات داخلی نیز از مسائل مطرح شده توسط نمایندگان بود.
نقوی حسینی همچنین ضرورت اساسی در مقابله و مبارزه با قاچاق و از بینبردن مسیرهای قاچاق کالا به ویژه تولیدات داخلی، پرسشهایی در مورد علت ارائه کالاها با ارز آزاد علیرغم ارائه ارزهای دولتی و نیمایی، ضرورت مقابله با رانت خواریها و مفاسد در صادرات و واردات، رانت خواری باعث میشود که مردم از خدمات محروم شوند را از مباحث نمایندگان خواند و افزود: اهمیت بحث تفکیک وزارتخانه و بسته شدن پرونده این موضوع و جلوگیری از بی ثباتی در دستگاهها، چرایی عدم ثبات ارز نیز از سوی نمایندگان مطرح شد، زیرا معتقد بودند اگر ارز باثبات نشود، سایر بازارها نیز دچار نوسان میشوند.
وی با بیان اینکه نمایندگان اعتقاد داشتند رویکرد مدیریت کشور باید تغییر کند و بخش خصوصی باید وارد عرصه شود همچنین نظام بانکی باید پای کار باشد، ادامه داد: نمایندگان مطرح کردند که جهتگیری و ریلگذاری حرکت به سوی بازرگانی و تجارت به جای تولید خیلی خطرناک است و باید جلوی آن را گرفت.