پویا محمودیان در مصاحبه اختصاصی با خبرنگار
خبرگزاری صدا و سیما افزود: صنایع دستی یکی از محصولات مشخص در سبد صادرات غیر نفتی است و نقش مهمی در اشتغال زایی،کارافرینی برای جوانان و ارز آوری برای کشور دارد.
وی با بیان اینکه صنایع دستی سفیر فرهنگی ایران و ترویج کننده فرهنگ و هنر کشور است افزود: در سالی های اخیر شاهد توجه ویژه جوانان و اقشار مختلف جامعه به صنایع دستی هستیم که باعث استقبال و رونق بیشتر این هنر صنعت در بخش های داخلی و خارجی شده است.
محمودیان تصریح کرد: انواع بافته های داری، زیراندازها، گلیم و گبه نیز رشته هایی در صنایع دستی هستند که نقش مهمی در صادرات و فروش داخلی ایفاء می کنند.
وی افزود: کاشی و سرامیک، محصولات چوبی شامل: منبت، معرق و خاتم، محصولات فلزی شامل: قلم زنی، مس، زیورآلات سنتی، رودوزی های سنتی، محصولات چرمی، پوشاک سنتی، شیشه ایرانی و انواع رشته هایی که در بخش فروش داخلی و صادرات از اهمیت بالایی برخوردار هستند.
معاون صنایع دستی سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری ادامه داد: در بانک اطلاعاتی این معاونت، اطلاعات بیش از 440 هزار هنرمند و صنعتگر کشورمان ثبت شده است.
وی خاطرنشان کرد: بر اساس آمار ثبت شده در بانک اطلاعاتی؛ 53 هزار و 318 نفر در عرصه رودوزی های سنتی، 8 هزار و 75 نفر در زمینه قلم زنی، 8 هزار و 346 نفر در بخش زیور آلات سنتی، 3 هزار و 655 نفر در بخش مشبک چوب و 17 هزار و 360 نفر در زمینه معرق و 17 هزار و 504 نفر در بخش کاشی و سرامیک فعالیت می کنند.
معاون صنایع دستی سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری تصریح کرد: این آمارِ ثبت شده است در حالی که بیش از 2 میلیون نفر در 31 استان کشور در بخش صنایع دستی فعالیت می کنند.