در نشست خبری مطرح شد
تولید ۹۵ درصد برق کشور در نیروگاههای حرارتی
معاون راهبردی تولید شرکت برق حرارتی: در کشور ۸۴ نیروگاه با ۵۴۴ واحد برق حرارتی نصب شده است که ۹۵ درصد برق کشور را تولید میکنند
به گزارش خبرنگار
خبرگزاری صدا و سیما، عبدالرسول پیشاهنگ در نشست خبری امروز با اشاره به اینکه ظرفیت نصب شده نیروگاهی کشور ۸۱ هزار مگاوات است افزود: این ظرفیت نصب شده شامل ۱۲ هزار مگاوات نیروگاه برق آبی، هزار مگاوات نیروگاه اتمی، ۳ هزار مگاوات تولید پراکنده، ۶۸ هزار مگاوات نیروگاه حرارتی و ۶ هزار مگاوات نیروگاههای دراختیار صنایع هستند.
معاون راهبردی تولید شرکت برق حرارتی: در کشور ۸۴ نیروگاه با ۵۴۴ واحد برق حرارتی نصب شده است که ۹۵ درصد برق کشور در این واحدها تولید میشود.
وی با اشاره به تاثیرگذاری شرایط جوی و درجه حرارت در فعالیت نیروگاهها گفت: استاندارد درجه حرارت در نیروگاهها ۱۵ درجه و هم سطح با دریا طراحی شده است که هر هزار متر افزایش ارتفاع از سطح دریا ۱۲.۵ درصد و افزایش هر درجه ۲۰ درصد از تولید را کاهش میدهد.
معاون راهبردی تولید شرکت برق حرارتی با اشاره به فعالیت نیروگاههایی با عمر ۶۰ سال در کشور ادامه داد: با برنامه ریزیهای انجام شده و به کمک توان داخل، ما توانستیم این نیروگاهها را با همان توان تولید و راندمان روز اول در مدار بهره برداری قرار دهیم.
پیشاهنگ با بیان اینکه وابستگی تعمیرات قطعات به خارج از کشور سبب بروز مشکلاتی در صنعت نیروگاهی ما شده بود ادامه داد: یکی از مهمترین این قطعات سیستمهای کنترلی است که این سیستم هم اکنون از صفر تا صد در اختیار ما قرار دارد.
»» هزینه سنگین خاموشی برق
عبدالرسول پیشاهنگ در ادامه افزود: باتوجه به هزینه بالای خاموشی برق، ما قطعاتی را که سبب خاموشی و نارضایتی مشترکان شود در نیروگاهها نصب نخواهیم کرد.
وی با اشاره به ساخت داخل شدن همه تجهیزات نیروگاهی در کشور گفت: هزینه تولید قطعه در کشور ۳۰ درصد هزینه برآورد شده از سوی شرکتهای خارجی است.
»» افزایش تولید ۶۱۵مگاوات برق بدون ساخت نیروگاه جدید
معاون راهبردی تولید شرکت برق حرارتی گفت: این افزایش تولید با خنک سازی هوای ورودی به تجهیزات نیروگاه به میزان ۳۸۹ مگاوات و ۲۲۶ و نیم مگاوات با رفع محدودیت در نیروگاههای حرارتی انجام شده است.
وی با اشاره به اینکه خنک سازی۲۰ درصد ورودی هوای نیروگاهها ۳۰ دلار برکیلوات هزینه دارد گفت: رفع محدودیت نیز ۲۰ دلار بر کیلو وات هزینه دارد درحالی که ساخت نیروگاه ۶۰۰ دلار بر کیلو وات هزینه در بر خواهد داشت.
معاون راهبردی تولید شرکت برق حرارتی وضعیت تعمیرات نیروگاهی را مطلوب دانست و ادامه داد: تعمیرات نیروگاهی کشور تا کنون ۹۲/۸ درصد پیشرفت داشته است که تا ۱۵ خرداد تمام خواهد شد.