به گزارش خبرنگار
خبرگزاری صدا و سیما حجت الاسلام والمسلمین علیرضا پناهیان سخنران دوم پیش از خطبه های نماز جمعه امروز در خصوص نقش حکومت در رشد معنوی جامعه گفت: حکومت ها برای رشد معنوی جامعه ماموریت دارند و نباید خنثی عمل کنند.
وی افزود: وقتی یک حکومت به رشد معنوی جامعه تدبیر نداشته باشد پس حتما برای کاستن معنویت برنامه دارد چون بازار تقابل برای معنویت نیاز به قدرت وحکومت دارد اگر قدرت به گونه ای نباشد که انصاف در آن رعایت شود پس ظلم در آن غلبه می کند و عبور از این مانع ، فلسفه حکومت است.
حجت الاسلام والمسلمین پناهیان با بیان اینکه حکومت در همه عرصه ها مثل بهداشت و اقتصاد باید قوانینی را تدوین کند ، گفت: اگر دولتی بگوید با معنویت کاری ندارد مثل این است که با آموزش ، بهداشت و اقتصاد و غیره کاری نخواهد داشت . دولت ها موظف هستند برای ایجاد زیرساخت های رفاهی و اقتصادی برای مردم تا عدالت برقرار شود و مردم آزادانه تصمیم بگیرند هیچ وقت یک حکومت اسلامی مردم را به زور وارد معنویت نمی کند اما باید زیرساخت های آن ایجاد شود.
وی ادامه داد: اگر دینداری و معنویت در جامعه تضعیف شود به افراد فریب کار برای ایجاد مکر فرصت داده خواهد شد. خیلی ها در جهان به نام آزادی و حقوق بشر و با تدابیر صهیونیستی نه تنها در کشورهای اسلامی بلکه در جوامع مسیحی هم تدابیری برای کاهش معنویت کرده اند. بلایی را که صهیونیست ها روی جامعه مسیحیت آورده اند می خواهند روی اسلام هم پیاده کنند.
سخنران پیش از خطبه ها گفت: قدرت های فاسد در کشورهای اسلامی به دنبال تضعیف معنویت هستند ، در کشورمان هم شبکه های ماهواره ای زیادی گسیل داشته و می خواهند اهداف خود را اجرا کنند. نتایج شوم آن در جوامع مسیحی دیده شده است و کار به جایی کشیده شد که سال قبل در فرانسه بزرگترین تظاهرات طی تاریخ حتی بزرگ تر از انقلاب اکتبر برگزار شد.
وی افزود: مردم در این تظاهرات لازم دانستند حقوق خود را نسبت به خانواده نشان دهند و شعارشان این بود که " حق داریم پدر و مادر خود را بشناسیم" . قوانین و ساختار جامعه این اجازه را نمی دهد که آنها والدین خود را پیدا کنند چون فساد در فرانسه نهادینه شده است . یکی از اندیشمندان فرانسوی هم موضوع فساد را طرحی صهیونیستی می داند.
حجت الاسلام والمسلمین پناهیان با بیان اینکه دولت ها نمی توانند نسبت به فرهنگ و معنویت بی تفاوت باشند، گفت: این بی تفاوتی با همدستی با ظالمان مساوی می شود. دولت ها باید درباره معنویت حساسیت به خرج دهند و نسبت به آن هشیار باشند این به معنا نیست که کسی وادار به عبادت شود، همین که زمینه ایجاد شود و مقابل فریبکاری بایستد ، وظیفه انجام شده است.
وی در خصوص محصولات فرهنگی در ایران افزود: هنوز در خصوص مقابله با ورود محصولات ناصحیح فرهنگی دچار کمبود هستیم و این ضعف به آموزه های ضعیف در حوزه و دانشگاه باز می گردد.
سخنران پیش از خطبه ها به رشد نماز در کشور اشاره کرد و گفت: از ابتدای انقلاب تاکنون نماز در جامعه در دانشگاه ها رشد یافته است در حالی که تبلیغات چندانی هم ندارد و این نشان دهنده این است که بدون اجبار رشد معنوی بیشتر شده و علاقه مندی مردم برای درک آموزه های معنوی افزایش یافته است.
وی افزود: برای رشد معنوی در جامعه مسئولان کشور و زندگی آنها باید الگو باشند. موثرترین عامل تربیتی در جامعه وضع روحی و فکری مسئولان است.