عضو هیئت علمی دانشگاه علامه طباطبایی: برای بررسی فعالیت بانکها باید رصدخانه دارایی بانکها راه اندازی شود
وی با اشاره به بررسی موضوع تحقیق و تفحص از بانک مرکزی از سوی مجلس، گفت: این موضوع نشان میدهد کارکرد بانک مرکزی نیاز به بازنگری دارد، نظارت بر بانک مرکزی باید مستمر باشد و اگر چنین میبود، بازار نقدی متلاطم نمیداشتیم.
طباطبایی همچنین خواستار نظارت حداکثری بر موسسات مالی و اعتباری شد و درباره موازی کاری در مجموعه بانک مرکزی با بانکها افزود: بانکها ساختار هیئت مدیرهای و هیئت عاملی دارند؛ ساختار بانک مرکزی هیئت عاملی است در حالی که سیاست گذاری باید اساس کار بانک مرکزی و به شکل هیئت امنایی باشد.
عضو هیئت علمی دانشگاه علامه طباطبایی با تاکید بر اصل استعداد در نظام بانکی گفت: اگر اصل استعداد مداری در بانکها رعایت شود، شاهد خانواده مداری و آشنا بازی در برخی بانکها و به دنبال آن شاهد اختلاس نمیبودیم.
وی با اشاره به ضرورت ادغام بانک ها، افزود: ۳۵ موسسه اعتباری و بانک برای کشور زیاد است باید به گردش مالی و نقدینگی هم توجه داشته باشیم، با این پراکندگی ها، عدم تخصص گرایی و واگرایی در تصمیمات نمیتوانیم شاهد رونق تولید ملی مورد تاکید مقام معظم رهبری باشیم.
طباطبایی با بیان حجم زیاد دارایی بانکها گفت: یک سامانه برای رصد دارایی بانکها وجود ندارد و رصد خانه دارایی بانکی باید راه اندازی شود.
وی، پیگیری لایحه جامع بانکداری را از دیگر ضرورتها برای جلوگیری از تخلفات برشمرد و درباره ضرورت وجود سامانه جامع عملکرد در بانکها افزود: سامانههای مختلفی در بانکها وجود دارد که هر کدام کارکرد خاص خود را دارند و تجمیع نمیشوند.
عضو هیئت علمی دانشگاه با تاکید بر اهمیت مالیات در اقتصاد کشور با وجود تحریم نفت گفت: اگر سامانه طرح جامع مالیاتی همراه با سامانه جامع نظام بانکداری تجمیع و پیوست میشد، این قدر فرار مالیاتی نداشتیم.