مدیرکل میراث فرهنگی آذربایجان شرقی از قرارگیری ثبت ملی خانه عاشیق قشم در دستور کار این اداره کل خبر داد.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، مرتضی آبدار افزود: به درخواست رسمی خانم معصومه آقاپور؛ نماینده مردم شبستر در مجلس شورای اسلامی درخصوص ثبت خانه "عاشیق قشم" در فهرست آثار ملی، احیا مقبره و ثبت ملی این خانه در دستور کار اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان قرار گرفت.
وی در خصوص ثبت معنوی آثار ادبی و موسیقیایی این استاد شهیر آذربایجان، افزود: با توجه به لزوم حفظ آثار هنری هنرمندان این سرزمین، اداره کل میراث فرهنگی استان اهتمام ویژه ای برای ثبت معنوی آثار ادبی و موسیقیایی "عاشق قشم" خواهد داشت.
آبدار در ادامه با اشاره به احداث مجموعه فرهنگی به نام "عاشیق قَشَم"، گفت: با توجه به لزوم فراهم سازی زمینه مناسب برای فعالیت های فرهنگی، مجموعه فرهنگی و یادمان مقبره این عاشیق فقید با مشارکت شورای اسلامی روستای کندرود و خیران احداث خواهد شد.
«محمد جعفری» مشهور به "عاشیق قشم"، از نوادر عرصه موسیقی عاشیقی آذربایجان شرقی است.
وی در سال ۱۲۸8 در روستای کندرود از توابع شهرستان شبستر به دنیا آمد.
فنون ساز را از کودکی نزد اساتید مسلم ساز عاشیقی از جمله” مسلم یوسف اوف” آموخت و پس از مدتی، چنان پیشرفت که آوازه شهرتش به اقصی نقاط باکو و شهرهای همجوار رسید و مردم هنردوست از اطراف و اکناف برای دیدن وی و بهره مندی از هنرش، به دیدارش می آمدند.
عاشیق قشم با اساتید بزرگی از جمله “صمد وورغون”، ”استاد حسین عارف”، ” استاد حسین جوان” شاعر سلیمان رستم دیدار کرد و با ارائه هنرش به آنها، با استقبال خوبی روبه رو شد و شهرتش فزونی یافت.
وی در طول زندگی، ضمن اشتغال به کشاورزی در مراسم و محافل محلی شرکت وهنر نمایی می کرد.
اشعار استاد به همت استاد داور زمان خانی در دو جلد با عنوان “ائل منی آتماز”و”وطن بولبولیم ائل شاعریم “جمع آوری و چاپ شده است.
کتابی تحت عنوان “عاشیق قشمین یاشایشی ویارادجیلیغی”هم به همت فرزندش؛ مظاهر جعفری و همراهی استاد محمد خانی چاپ شده و به شرح زندگانی و آثار وی پرداخته است.
این استاد، سرانجام در سال 1368 چشم از جهان فرو بست و با مشقِ شعر و موسیقی در دفتر زندگیش، نامش را ماندگار کرد.