راههای کاهش تشنگی در ماه رمضان
در وعده سحری با کاهش مصرف پروتئین و ادویه می توان تشنگی در هنگام روزه داری را کاهش داد.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، مرکز فارس، کارشناس تغذیه معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی شیراز گفت: نوشیدن مایعات فراوان در طول غذا خوردن، موجب کاهش دسترسی آنزیمهای گوارشی به موادغذایی و بروز برخی بیماریها و نارساییهای گوارشی میشود.
مهدیه فرید افزود: برای کاهش تشنگی در طول روز نیز راههایی مانند کاهش حجم غذای سحری، خودداری از مصرف موادغذایی دارای پروتئین و ادویه بالا، محدود کردن مصرف نمک در وعدههای افطار و سحر، استفاده از میوه و سبزی کافی در فاصله افطار تا سحر و پرهیز از ورزشهای شدید، حمام و سونای داغ در طول روز، توصیه میشود.
او ادامه داد: روزه داری در افرادی که بیماری خاصی ندارند، نه تنها مضر نیست، بلکه مفید نیز است، روزه داری حتی در افرادی که لاغر و یا دارای وزن طبیعی هستند نیز به بدن فرصت میدهد تا بدن آنها چربیها را بسوزاند و پس از پایان دوره روزه داری، چربی تازه و مناسب تری را جایگزین کند و برای افرادی که چربی زیادی در بدن خود ذخیره دارند نیز فرصت مغتنمی فراهم میشود تا مقداری از آنها را برای تولید انرژی به مصرف برسانند و از اضافه وزن خود بکاهند.
این کارشناس تغذیه تاکید کرد: سعی کنیم از زیاده روی در مصرف غذاهای پرچرب و شیرین مانند نان خامه ای، زولبیا، بامیه و حلوا پرهیز کنیم، زیرا باعث سوزش سردل، اضافه وزن و نیز عطش شدید میشود که با نوشیدن مقدار زیاد نوشیدنیهای سرد جبران میشود.
فرید توصیه کرد: از مصرف زیاد مواد قندی ساده مانند زولبیا و بامیه، انواع شیرینیها و نوشابههای گازدار، به ویژه در وعده سحری پرهیز کنیم، زیرا مصرف زیاد این مواد ابتدا سبب افزایش قندخون شده و در پی آن موجب افت قند خون میشود و توانایی یادگیری افراد را در طول روز کاهش میدهد.