رئیس دیوان عدالت اداری: مهمترین نکتهای که در اصلاح قانون دیوان عدالت اداری مد نظر است سرعت رسیدگی به دعاوی است
وی گفت: از مدتی قبل کلیات این طرح در کمیسیون مورد تصویب قرار گرفت و امروز بحث جزئیاتش مطرح شد که موادی از آن به تصویب رسید، عمدهترین مسایلی که در این اصلاحیه مد نظر ما بود، نخست اینکه اقداماتی انجام شود که در دیوان سرعت رسیدگی داشته باشیم و به دعاوی با سرعت بیشتری رسیدگی کنیم.
رئیس دیوان عدالت اداری افزود: نکته دوم این بود که با توجه به اهمیت هیئتهای تخصصی و هیئت عمومی در رابطه با ابطال مصوبات، پیش بینیهای انجام شود تا آرایی که از هیئتهای تخصصی و هیئت عمومی ارسال میشود از قوت و دقت بیشتری برخوردار باشد که پیشبینیهای لازم در این اصلاحیه مطرح شد.
وی گفت: نکته سوم نیز جذب قضات به اصطلاح متخصص در امور اداری و مسائل مربوط به دیوان است که پیشبینی شده دیوان بتوانند افرادی که دارای دکترای حقوق عمومی هستند و یا سایر رشتههایی که در دیوان عدالت اداری به تخصص آنها نیاز است، جذب کند.
حجت الاسلام بهرامی افزود: نکته بعدی نیز بحث اجرای احکام بود تا دیوان بتوانند با سرعت بیشتری احکام را اجرا کند و ضمانت بهتری برای اجرای احکام داشته باشد.
وی گفت: در واقع میتوان گفت اینها نکات اصولی بود که به منظور رفع برخی از ابهامات در قانون دیوان در این اصلاحیه مطرح است، امیدواریم با اصلاح این قانون، دیوان بتواند وظایف خود را به نحو بهتر و با سرعت بیشتری انجام دهد.
رئیس دیوان عدالت اداری درباره افزایش اختیارات دیوان نیز افزود: اختیارات به اندازه کافی در خود قانون دیوان وجود دارد، اما آنچه که مهم است این که ما بتوانیم در رسیدگیها سرعت بیشتری داشته باشیم و دقت آن افزایش پیدا کند و با راهکارها و سازوکارهایی که در این اصلاحیه پیشبینی شده به خصوص در بحث اجرای احکام با سرعت بیشتری انجام شود.
وی درباره دفاتر دیوان در مراکز استانها نیز گفت: در سراسر کشور در مراکز استانها دفاتر دیوان وجود دارد و افرادی که دادخواست دارند میتوانند به آنجا مراجعه کنند و دادخواست خود را ارائه بدهند، علاوه بر این در دفاتر الکترونیک قضایی نیز سازوکاری ایجاد شده که افراد بتوانند دادخواستهای خود را ثبت کنند که بخشی از دادخواست ارائه شده به دیوان اکنون از همین نوع است.