به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، مرکز فارس، مدیر گروه بهبود تغذیه معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی شیراز گفت: سردردهای خفیف، تهوع، به هم خوردن نظم خواب، بی خوابی، خستگی روزانه و دردهای اندک عضلانی در طی پنج تا هفت روز نخست ماه رمضان، از جمله شرایط طبیعی روزه داری محسوب میشود.
رضیه شناور، از مشکلات رایج در زمان روزه داری به یبوست اشاره کرد که از علتهای ایجاد آن میتوان به مصرف زیاد غذاهای تصفیه شده مثل نان تهیه شده از آرد سفید و کاهش مصرف آب، میوه و سبزی اشاره کرد.
او تاکید کرد: برای جلوگیری و حل این مشکل میتوان به مصرف نانهای سبوس دار، افزایش مصرف میوه و سبزی و آب و میوههای خشک مانند آلوی خیس شده توصیه کرد، همچنین اضافه کردن کمی روغن به غذا یا مصرف خاکشیر یا گل محمدی با آب ولرم در سحر و افطار، به رفع این مشکل کمک میکند.
مدیرگروه بهبود تغذیه معاونت بهداشت دانشگاه افزود: افت فشار خون از دیگر مشکلات رایج در ماه رمضان است که از دلایل ایجاد آن میتوان به مصرف کم مایعات و املاح کافی اشاره کرد و راه درمان آن، خنک نگه داشتن بدن فرد، افزایش مصرف مایعات و املاح کافی در وعده سحر است.
وی، سوء هاضمه را نیز مشکلی اعلام کرد که به دلیل مصرف زیاد غذاهای چرب، سرخ کردنی و ادویه دار مثل تخم مرغ، کلم، عدس و نوشابههای گازدار ایجاد میشود .
شناور توصیه کرد: بهتر است از یک تا دو هفته قبل از ماه رمضان مصرف مواد حاوی کافئین و نیکوتین را کاهش دهیم.
وی گفت: برای حل مشکل افت قند خون توصیه میشود از مصرف غذاها و نوشیدنیهای حاوی قند ساده و شیرینیها در وعده سحر پرهیز شود، زیرا این مواد باعث افزایش ترشح انسولین و افت قند خون در طول روز میشود.
مدیر گروه بهبود تغذیه معاونت بهداشت دانشگاه اعلام کرد: سوزش سردل و ورم معده که به دلیل افزایش اسید در معده خالی اتفاق میافتد و با مصرف غذاهای ادویه دار و نوشابههای گازدار و قهوه و غذاهای چرب بدتر میشود نیاز به درمان زیر نظر پزشک برای کاهش سطح اسید معده دارد.