سیلابهای اخیر 38 هزار میلیارد ریال به صنایع نیشکر خوزستان خسارت وارد کرد.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما مرکز خوزستان، مدیرعامل شرکت توسعه نیشکر و صنایع جانبی گفت: از روزهای اولیه سیلاب به مدیران عامل ۷ مجموعه کشت و صنعت اطلاع داده شد که وقوع سیلاب قطعی است که در این راستا، کمیتههای بحران تشکیل و کشیک های شبانه روزی و اقدامات اولیهای انجام شد.
محمود شمیلی افزود: در کشت و صنعت های منطقه شمالی خوزستان که به سدها نزدیکتر است، آب از ۴ نقطه وارد مجموعه شرکت کشت و صنعت شعیبیه شد و سیلاب کل مزارع کشاورزی آن را فرا گرفت ، ولی خوشبختانه سیلاب وارد بخش صنعتی نشد و در مجموعه کشت و صنعت دهخدا، سیلاب با شدت و از سه نقطه به این کشت و صنعت وارد شد و در عرض سه روز عرصه 12 هزار هکتاری کشت و صنعت دهخدا را فرا گرفت.
وی تصریح کرد: خوشبختانه با توجه به اینکه دستگاه ها و وسایل حساس آن جابجا شده بود و انبارهای شکر آن نیز ایزوگام شده بود و روی ایزوگام ها کیسه شن گذاشته بودیم و پشت کیسه شن ها نیز خاکریزی ایجاد شده بود، این سه سد تدافعی ایجاد شده، مانع از ورود آب به داخل انبارها شد.
مدیرعامل شرکت توسعه نیشکر و صنایع جانبی خوزستان با بیان اینکه از ۵ مجموعه این شرکت در جنوب خوزستان ، سیلاب کشت صنعت حکیم فارابی، سلمان فارسی و بخشی از دعبل خزاعی رو در بر گرفت و دو شرکت کشت و صنعت امیرکبیر و میرزا کوچک خان نیز از یک سو مورد تهدید سیلاب بود که آب به سوی منطقهای مرزی که فاقد زراعت بود هدایت شد و این دو شرکت از خطر سیلاب در امان ماندند.
وی ترمیم سیل بندها را از مهمترین اقدامات این شرکت دانست و گفت : سیلاب از شرکت کشت و صنعت امام خمینی کاملاً خالی شده و تولید در آن آغاز شده است و سیلاب در کشت و صنعت دهخدا نیز به میزان ۵۰ درصد خالی شده است و صرفاً خروج سیلاب از کشت و صنعت های جنوبی باقی مانده است که به نسبت سایر کشت و صنعت های ما ۸۰ متر پایین تر است و چون به دریا نزدیکتر است، خروج سیلاب از آنها سخت است.
وی اظهار امیدواری کرد تا هفته آینده کشت و صنعت دعبل خزاعی، فارابی و سلمان فارسی را از سیلاب خارج می کنیم و مجدداً دستگاه ها را مونتاژ کرده و مثل سایر واحدها تولید را شروع خواهیم کرد.
مجموع زمین های طرح های هفتگانه نیشکر خوزستان حدود 86 هزار هکتار است که هر سال بخشی از این زمین ها به صورت آیش یا چرخشی ، زیرکشت گندم و برخی محصولات پاییزی نیز می رود.
در سال های اخیر تولید نیشکر در واحدهای هفتگانه درحدود هفت میلیون تن بوده که حدود نیمی از کل محصولات کشاورزی خوزستان را شامل می شود.