عضو هیئت علمی دانشکده مدیریت دانشگاه تهران: سازمانهای مردم نهاد باید برای اصلاح ساختار و مبارزه با فساد و گسترش شفافیت به کمک قوه قضائیه، مجریه و مقننه بشتابند
وی افزود: فقط کشور ما نیست که درگیر این چالش است بلکه در دنیا بسیاری از کشورها گرفتار آن هستند، جدیدترین تحقیقات در دنیا در پی آسیب شناسی چرایی شکست راهکارهای مبارزه با فساد در کشورها هستند.
رئیس هیات مدیره انجمن علمی مدیریت رفتار سازمانی گفت: ما در ابتدا باید بدانیم مشکل فساد چیست و سپس به دنبال راهبرد، راهکار و درمان آن باشیم. اکنون در کشورهای مختلف در حال تحلیل این نکته هستند که چرا راهبردها و هزینههای سنگینی که برای مبارزه با فساد به کار گرفته شد همه با شکست مواجه شده است.
وی افزود: امروز موضوع بحث در حوزه مبارزه با فساد در دانشگاهها و مراکز علمی دنیا، تحقیق در چرایی شکست سیاستهای مبارزه با فساد در کشور هاست، ما نیز باید به دنبال راهکارهای درست باشیم و راهکاری برای این بیماری مهلک پیدا کنیم، ساکت ننشینیم و باور کنیم، زیرا اگر باور کردیم، نوع برخوردمان متفاوت و متناسب با میزان وخامت این بیماری خواهد بود.
مدیر عامل مرکز غیردولتی توسعه فراگیر سلامت اداری گفت: باید رویکردی جامعتر اتخاذ کرد، بخش خصوصی و سازمانهای مردم نهاد را در کنار دولت به کمک فراخواند، اگر چه خود بخش خصوصی و دولت بخشی از مسئله هستند، اما بخشی از راه حل هم میتوانند باشند، همه باید وارد صحنه شوند.
وی افزود: برای مثال، باید شایسته سالاری حاکم باشد و وقتی آدمها با تخصص سرکار خود قرار بگیرند، فساد هم کاهش خواهد یافت.
عضو هیئت علمی دانشکده مدیریت دانشگاه تهران گفت: دانشمندان و دانشگاهیان نیز باید به کمک بخش اجرایی بیایند و به طور متمرکز کار را پیگیری کنند و با تدوین مدلها به مهمترین متغیرها بپردازند و بقیه جزئیات را کنار بگذارند.
عابدی جعفری افزود: با روشن کردن نور افکنهای شفافیت در محیط، میتوان از بروز و کشت فساد جلوگیری کرد.
وی بر نقش دانشگاهیان در استخراج مدلها و ارائه تجزیه و تحلیل به منظور شفافیت و سیاستگذاری عمومی تاکید کرد و گفت: حوزه مبارزه با فساد از حوزههای بین رشتهای است و همه تخصصهای دانشگاهی را لازم دارد و همه باید ورود کنند، باید توجه داشت که افراد واکسینه میتوانند در این حوزه وارد شوند.
عابدی جعفری افزود: باید برای ورود به این صحنه مجهز و آماده بود زیرا یک سیب گندیده همه سیبها را فاسد میکند و اگر یکی فاسد شود دیگران را هم دچار فساد میکند، این خود یکی از تئوریهای فساد است، که سیبها باید واکسینه شده باشند تا در جریان مبارزه، آلوده نشوند.
عضو هیئت علمی دانشکده مدیریت دانشگاه تهران گفت: باید پاکترین، نابترین و متعهدترین افراد سرکار بیایند و فعالیت بخشهای مختلف در سلامت اداری رصد شود.
رئیس هیئت مدیره انجمن علمی مدیریت، رفتار سازمانی را نیازمند تحول دانست و افزود: دانشگاهها و انجمنهای علمی نیز باید پا به پای قوای سه گانه و با تمام توان در حوزه نظری در موضوع شفافیت و سیاستگذاری عمومی ورود کنند.
مدیر عامل مرکز غیردولتی توسعه فراگیر سلامت اداری، با طبقه بندی فساد در دو دسته کلان و خرد، ابعاد مختلف آن را تشریح کرد و گفت: وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی با جدیت به دنبال شفافیت و از بین بردن زمینههای فساد است و از آن جا که برخی از دستگاهها در بروز فساد مستعدتر از بقیه هستند، باید با دقت بیشتری با آنها مواجه شد و وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی اجازه ورود به این دستگاهها را نیز صادر کرده و شفافیت را از همین دستگاهها آغاز کرده است.