به گزارش خبرنگار
خبرگزاری صدا و سیما، سید محمد بطحائی امروز در جمع خبرنگاران گفت: این کارنامه در مرحله اول در اختیار مدیر مدرسه قرار می گیرد و در مرحله بعد نیز به رویت اولیای دانش آموزان نیز خواهد رسید.
وی افزود: حق اولیای دانش آموزان است تا بدانند که مدرسه ای که فرزندشان در آن تحصیل می کند در چه جایگاه آموزشی قرار دارد و نسبت به سال قبل چه پیشرفت و یا پسرفتی داشته است.
وزیر آموزش و پرورش به شهریه مدارس غیردولتی با توجه به نزدیک شدن زمان ثبت نام مدارس اشاره کرد و گفت: شهریه مصوب هر مدرسه غیردولتی مشخص شده است و به زودی ابلاغ خواهد شد و مدیران مدارس غیر دولتی که اقدام به دریافت شهریه بیش از میزان مصوب کنند در مرحله اول تذکر کتبی می گیرند و در مرحله دوم از سمت خود عزل خواهند شد.
بطحائی به تعیین تکلیف نیروی انسانی در آموزش و پرورش اشاره کرد و افزود: میزان کمبود معلم برای سال تحصیلی آینده مشخص شده و با پذیرش هایی که از طریق دانشگاه فرهنگیان و شهید رجایی خواهیم داشت بخش بزرگی از کمبود نیروی انسانی را جبران خواهیم کرد.
وی ادامه داد: همچنین در جذب فارغ التحصیلان سایر دانشگاه ها از طریق آزمون استخدامی بخش دیگری از کمبود را جبران خواهیم کرد.
وزیر آموزش و پرورش گفت: بازرسان ویژه ای برای اجرا نشدن سند 2030 در مدارس منصوب کرده ایم و اگر مواردی هم بوده که مدیران مدارس به این موضوع توجه نکرده اند حتما با آنها برخورد و در برخی موارد موجب عزل این مدیران نیز شده است.
بطحائی تاکید کرد: حساسیت ما روی سند 2030 فقط به خاطر مستند بودن آن نیست بلکه به خاطر هجمه ای است که این سند به محتوای آموزشی ما دارد ولی با این حال مصادیق زیادی برای اجرای آن در مدارس نداشته ایم.
وی تصریح کرد: سند 2030 هویت واقعی دانش آموزان ما را هدف قرار داده است و ما اگر سند تحول آموزش و پرورش را به خوبی و به طور دقیق اجرا کنیم همه نیاز های دانش آموزان و نظام آموزشی ما تامین خواهد شد.
وزیر آموزش و پرورش به اجرای طرح رتبه بندی معلمان اشاره کرد و افزود: این طرح بهمن سال گذشته در دولت مطرح شد ولی به دلیل شرایط اقتصادی کشور همچنان در دولت مانده و مورد تصمیم قرار نگرفته است.
بطحائی تاکید کرد: طرح رتبه بندی معلمان با بودجه مصوب سال 98 حتی به صورت مختصر هم شده اجرایی خواهد شد.
وی گفت: اجرای این طرح تنها به دلیل افزایش حقوق معلمان نیست بلکه ارتقای شغلی فرهنگیان را به دنبال دارد.
وزیر آموزش و پرورش افزود: در سیل اخیر 1500 مدرسه آسیب دید و 200 مدرسه نیز کاملا تخریب شد که نیاز به بازسازی و نوسازی دارند .
بطحائی گفت: بازسازی مدارس آسیب دیده از تابستان امسال آغاز می شود و بسیاری از مدارس نیز از مهر امسال در اختیار دانش آموزان قرار می گیرد.
وی به فروش املاک غیر ضروری آموزش و پرورش اشاره کرد و افزود: برای فروش این املاک با مشکلات زیادی روبرو هستیم و خیلی از این املاک سندی برای فروش نداشتند و یا ملک تنها برای استفاده آموزشی وقف شده است.
وزیر آموزش و پرورش از تغییر روش آموزش زبان های خارجی در مدارس خبر داد و گفت: این تغییرات باید به گونه ای باشد که دانش آموزان پس از اتمام تحصیل بتوانند به غیر از دستور زبان مکالمه این زبان ها را نیز فرا بگیرند.
بطحائی با اشاره به تغییر مشق شب دانش آموزان افزود: این تغییر را از سال تحصیلی کنونی شروع کردیم و باید مشق کلاسی با مشق شب دانش آموزان کاملا متفاوت باشد.
وی از تدوین 6 زیر نظام سند تحول آموزش و پرورش خبر داد و گفت: باید آنچه دانش آموزان ما پیش از این آموزش می دیدند به تدریج تغییر یابد و با این سند منطبق شود.
وزیر آموزش و پرورش ادامه داد: امسال نخستین بار دو ساعت از برنامه درسی را در اختیار مدیران مدارس قرار دادیم تا مدیران با ظرفیت و نوآوری محتوای آموزشی را مطابق با نیازهای دانش آموزان تنظیم کنند.
وی گفت: امسال در پنج هزار دبیرستان ، دور نخست طرح مهارت آموزی پایه اجرا شد و دانش آموزان با دست ساخته های خود توانستند مهارت آموزشی را بهتر فرا بگیرند و از طرفی نیز امکان فروش محصولات تولیدی دانش آموزان فراهم شد.
بطحائی افزود: 10 هزار کلاس درس جدید امسال در اختیار دانش آموزان قرار گرفت و بسیاری از مدارس فرسوده تخریب و نوسازی شدند که بخش عمده ای از این نوسازی را خیرین مدرسه ساز بر عهده گرفتند.
وزیر آموزش و پرورش گفت: مرکز کنترل اردوهای دانش آموزی را چند سالی است راه اندازی کرده ایم و در سال تحصیلی کنونی نیز 12 میلیون نفر روز از دانش آموزان در اردوهای دانش آموزی شرکت کرده اند.