در اين کتاب در سه فصل موضوع گزارش تحقیقی در خبر بررسی میشود که به شرح زیر است: فصل اول: «گزارش تحقيقي چيست؟»، فصل دوم: «سير تکوين گزارش تحقيقي» و فصل سوم: «ويژگيهاي گزارش تحقيقي».
پژوهش خبری صدا وسیما: روزنامهنگاری تحقیقی یکی از دشوارترین شاخههای روزنامهنگاری است که نیاز به هوش، پشتکار و جسارت زیاد خبرنگار دارد. از دیدگاه بسیاری از محققان و روزنامهنگاران، روزنامهنگاری تحقیقی نقطه اوج کار حرفهای خبرنگاري است. در اين نوع گزارش که بر اساس محاسبات و تحليلهاي منطقي و مبتني بر استدلالهاي محکم گزارشگر ساخته ميشود، رد يا تأييد فرضيات در گزارش اهميت بالايي دارد. گزارشگري تحقيقي در عین این که از حیث وسعت گزارشها و نیز توجه به عمق رویدادها به گزارشگري تشریحی و نیز شیوه گزارشگري عمقی شباهت دارد، از جهت نوع برداشت و نگرش اجتماعی با آنها متفاوت است. گزارشگري تحقیقی را بايد تلاشی دانست برای دستیابی به حقیقت در جایی که حقیقتی پنهان شده است و دیگران منتظر دانستن آن هستند.
در اين نوع گزارش تلاش میشود که نتایج تحقیقات بیطرفانه منعکس شود. گزارشگران تحقیقی، توجهی ندارند به تفسیرهایی که از هر رویداد و واقعه به مردم ارائه میشود ؛ بلکه همیشه به ورای این تفاسیر میاندیشند و حس تشخیص درست از نادرست را در ما تقویت میکنند. گزارش پژوهشی ممکن است ماهها طول بکشد تا برای پخش آماده شود. باید در تهیه و نشر گزارشهای پژوهشی «صبور بود و تکتک اطلاعات موجود را به دقت بررسی کرد». در اين کتاب در سه فصل موضوع گزارش تحقیقی در خبر بررسی میشود که به شرح زیر است: فصل اول: «گزارش تحقيقي چيست؟»، فصل دوم: «سير تکوين گزارش تحقيقي» و فصل سوم: «ويژگيهاي گزارش تحقيقي».
متن کامل این کتاب در اینجا قابل دریافت است.
خلاقیت در تولید خبر رادیو و تلویزیون(3) کارگردانی در خبر
خلاقیت در تولبد خبر(2)مصاحبه، گزارشگري و گويندگي خبر
خلاقیت در تولبد خبر(1)نقش ایده ؛ سوژه و پژوهش در تولید خبر