کارشناس نظامهای انتخاباتی: برگزاری انتخابات مجلس به صورت استانی مشکلی را حل نمیکند و پیامدهای امنیتی، اجتماعی، حقوقی و سیاسی خواهد داشت.
وی گفت: این طرح ضمن اینکه مشکلات اجرایی دارد، عدالت را به همراه نخواهد داشت.
برخورداری افزود: با برگزاری انتخابات به صورت استانی بیشتر سلبریتی های سیاسی به مجلس راه می یابند و جای کارشناسان خالی خواهد بود.
وی گفت: این طرح به جای این که استانی باشد تناسبی است، در حالی که اگر بخواهد تناسبی هم اجرا شود، انتخابات باید بر اساس نظام حزبی برگزار شود.
عبدالله رضیان از نمایندگان موافق طرح استانی شدن انتخابات مجلس هم در این برنامه گفت: از جمله دلایل موافقان در تصویب این طرح؛ بیشتر شدن قدرت مجلس و نگاه ملی بیشتر نمایندگان به مصوبات است.
وی افزود: ازجمله مشکلات همه ادوار مجلس دغدغه های محلی نمایندگان است.
رضیان با بیان اینکه در کشور حزب کارآمد وجود ندارد و بیشتر جریان های سیاسی فعال هستند گفت: با طرح جدید انتخابات مجلس، احتمال وارد شدن کسانی که در جریان انتخابات هزینه بیشتری می کنند به مجلس وجود دارد هر چند همزمان چهره های شاخص هر استان هم از شانس ورود به قوه مقننه برخوردار خواهند بود.
وی افزود: دو جریان اصلی سیاسی در کشور باهم رقابت می کنند و عمده افراد راه یافته به مجلس هم از این دو جریان هستند در حالی که هیچ پاسخی به مطالبات و پرسش های مردم نمی دهند.
سید حسین نقوی حسینی از نمایندگان مخالف این طرح هم در این برنامه گفت: موافقان طرح استانی شدن انتخابات می گویند اجرای انتخابات با این روش باعث ارتقای نگاه نمایندگان به مسائل می شود در صورتی که من معتقدم این انتخابات به هیچ وجه استانی نیست.
وی افزود: برگزاری انتخابات مجلس به شکل استانی پیامدهای منفی بسیاری در برخی مناطق کشور دارد.
نقوی حسینی گفت: اگر انتخابات مجلس را به این روش برگزار کنیم عملاً مردم را از نمایندگان جدا خواهیم کرد.