به گزارش خبرنگار
خبرگزاری صدا و سیما، محمدرضا زمانی صبح امروز در مراسم پاسداشت مقام معلم که با حضور وزیر علوم، تحقیقات و فناوری در سازمان مرکزی دانشگاه پیام نور برگزار شد، گفت: دانشگاه پیام نور از حدود ۳۰ سال قبل با رسالت جدیدی تعریف و مقرر شد با اهداف مشخصی در عرصه آموزش عالی فعالیت کند.
وی یکی از مهم ترین رسالت های دانشگاه پیام نور را تنوع بخشی به شیوه های آموزشی دانست و افزود: وظیفه دانشگاه ارائه آموزش های نیمه حضوری الکترونیکی و برگزاری دوره ای مجازی است تا دانشگاه بتواند در هر نقطه ای برای هر داوطلبی که طالب علم باشد، امکان آموزش را فراهم کند.
زمانی گفت: دانشگاه دارای ۴۰۰ هزار دانشجوی فعال، 3 هزار ۸۰۰ عضو هیأت علمی، ۷۶ رشته در مقطع کارشناسی، ۸۷ رشته کارشناسی ارشد، ۲۸ رشته در مقطع دکترا و ۱۵ هزار رشته محل در سراسر کشور است.
وی تصریح کرد: این دانشگاه دارای بیش از یک میلیون دانش آموخته، ۵۰۰ مرکز فعال و ۵۵ نمایندگی در سایر کشورها است.
وی جذب دانشجوی بین الملل و تقویت مراکز بین الملل دانشگاه را از اولویتهای برنامه این دانشگاه در سال جدید عنوان کرد.
زمانی با اشاره به تعداد کارکنان دانشگاه پیام نور افزود: 10 هزار کارمند در سراسر کشور در دانشگاه پیام نور خدمت می کنند که از این تعداد 8 هزار و 400 نفر کارکنان رسمی، پیمانی و قراردادی بوده و هزار و 500 نفر شرکتی هستند .
وی یادآور شد: دانشگاه حدود ۵ هزار نیروی قراردادی دارد که طرحی در مجلس ارائه شده است که این نیروها به نیروهای پیمانی تبدیل شوند. البته نیروهای قراردادی دانشگاه، میزان حقوقی که دریافت میکنند برابر نیروهای پیمانی است.
وی خاطرنشان کرد: پارسال برنامههای زیادی در دانشگاه پیام نور اجرا شد که میتوان به چابک سازی، شفافیت و قانون مداری اشاره کرد.
زمانی گفت: سند راهبردی ۲۰ ساله دانشگاه پارسال تدوین شد که برنامه عملیاتی ۵ ساله اول آن، تهیه شده است. اصلاح هرم هیأت علمی از جمله برنامههای دیگری است که پارسال اجرا شدکه طبق آن 125 مربی به مرتبه استادیاری، 35 استادیار به دانشیار و 5 دانشیار به مرتبه استادی ارتقاء یافتند ضمن اینکه با مأموریت ۵۳۰ مربی دانشگاه برای اخذ مدرک دکترا، موافقت شد.
رئیس دانشگاه پیام نور ادامه داد: پارسال الکترونیکی کردن فرآیندها و خدمات دانشگاه اجرا شد به طوری که مرحله اول صدور دانشنامهها به صورت الکترونیکی انجام شد و حدود ۹۰۰ هزار دانشنامه به صورت الکترونیکی صادر شد. همچنین ۱۰ درصد آزمونها به صورت الکترونیکی برگزار شد.
وی تصریح کرد: در راستای مهارت آموزی نیز با سازمان آموزش فنی و حرفهای، کانون عالی انجمنهای صنفی کارفرمایی ایران، تفاهم نامههایی منعقد و ۳۰ کارگاه آموزش و ترویج کارآفرینی برگزار شد.
زمانی گفت: ۱۰ مرکز نوآوری در استانها ایجاد شد که ۴۹ هسته نوآور در آن فعال است. ۲۲ مرکز رشد تأسیس شد که ۱۲۰ هسته فناور در آن فعال است. ۷ شرکت دانش بنیان و ۱۱ استارت آپ نیز راه اندازی شد.
وی ادامه داد: 894 نفر از اعضای هیأت علمی دانشگاه پیام نور در طول سال گذشته تعیین تکلیف شدند. همچنین ۱۴ میلیارد تومان وام تحصیل برای دانشجویان شهریه پرداز پیام نور اخذ شد. با سه بانک عامل صحبت کردیم تا به این دانشجویان وام ارائه دهند. همچنین مجمع خیرین و حامیان دانشگاه پیام نور ایجاد شد.
رئیس دانشگاه پیام نور گفت: پارسال نیرویی جذب نشد اما ۸۹۴ عضو هیأت علمی به صورت پیمانی مشروط قراردادی و دستیار علمی فعالیت میکردند تا تعیین تکلیف کنیم. ۶۷۷ نفر تعیین تکلیف شدند. ۲۱۷ نفر نیز در حال تعیین تکلیف هستند.
وی به ساماندهی مراکز و واحدهای این دانشگاه اشاره کرد و گفت: مراکزی از دانشگاه که با مشکل کمبود دانشجو مواجه هستند به مرکز نوآوری تبدیل شده و یا تغییر مأموریت دادهاند ولی برخی از مراکز در مناطق محروم و راهبردی هستند که ضمن هماهنگی با ستاد ساماندهی وزارت علوم، از آنها حمایت میکنیم.
وی از تشکیل مراکز مشاوره و روان شناسی و ساماندهی مراکز و رشتههای این دانشگاه براساس نیاز منطقه خبر داد.
مراسم پاسداشت مقام معلم امروز با حضور وزیر علوم، تحقیقات و فناوری ، رئیس دانشگاه، مدیران ستادی و اعضای هیات علمی برگزار و از 12 نفر از استادان برجسته دانشگاه پیام نور قدردانی شد.