استاندار مرکزی در ستاد مدیریت بحران استان گفت: فارغ از خسارت های سیل، افزایش منابع آبی ،اتحاد و همبستگی مردم و مسئولین از نقاط قوت سیل اخیر بود.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز اراک؛ سید'علی آقازاده' استاندار مرکزی امروز در ستاد مدیریت بحران استان گفت: صرف نظر از
آقازاده افزود: مدیریت بر سیلاب توسط مردم و دولت به شکل قابل قبولی اتفاق افتاد چون کمترین تلفات را به دنبال داشته است.
وی ادامه داد: باید واقعا ستادهای بحران ما اینها را ثبت و ضبط کنند، نقاط ضعف و قوت را رصد کنند و بر اساس این تجربیات ما باید آمادگی مقابله با هر گونه حادثه را داشته باشیم .
استاندار به سرمازدگی اخیر در استان مرکزی هم اشاره کرد و گفت: سه تا 4 هزار میلیارد ریال به بخش کشاورزی، زراعت و باغداری استان خسارت وارد کرد.
آقازاده گفت: بخش مهمی از بار سنگین مدیریت سیل را مردم و بحران یاران به نمایش گذاشتند و اگر حضور مردم نبود سطح خسارت بیشتر بود.
وی ادامه داد: با وجود خسارت های که سیل داشت، دشت ها به مخمل سبز بدل شده و سدها پر آب است بنابراین باید از این ظرفیت بهینه استفاده شود.
آقازاده افزود: استان مرکزی در کمک رسانی به واحدهای آسیب دیده لرستان نیز خوش درخشید و تعمیر و بازسازی 2 هزار واحد در استان سیلزده لرستان برعهده استان گذاشته شده است.
مقدسی رئیس مجمع نمایندگان استان هم اطلاعرسانی به موقع رسانهها به ویژه صدا و سیما را در کاهش آسیبها و تلفات سیل اخیر موثر دانست و گفت: خسارات ناشی از سیل قطعاً جبران خواهد شد و انشالله با تاکید مقام معظم رهبری و نگاهی که مجلس و دولت دارند مشکلات برطرف می شود اما در بحث جبران خسارات سرمازدگی هم که خسارت ان برای کشاورزان استان رقم قابل توجهی است باید تلاش کنیم.
مقدسی افزود: برای کاهش سطح خسارت در برابر حوادث آب و هوایی باید سازمان هواشناسی به تجهیزات مدرن پیش بینی مجهز شود زیرا روش های قدیمی جوابگو حوادث فعلی نیست.
نماینده مردم اراک، خنداب و کمیجان در مجلس شورای اسلامی نیز گفت: استان مرکزی در سیل اخیر با وجود مشکلات تجهیزات خود را به استان های مجاور درگیر ارسال کرد که این اقدام اوج ایثار است.
کریمی افزود: حادثه سیل پیوندهای مردمی را گسترش داد و سرمایه اجتماعی را که جامعه نیازمند آن بود، تقویت کرد.
وی گفت: بستر رودخانه اراک یک متر و نیم پایین رفته و زیر دیوار ساحلی توسط سیلاب شسته شده است و نیاز به بررسی و مرمت وجود دارد.
«مهد زندیه وکیلی» معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری مرکزی هم گفت : پنج هزار و 500 واحد مسکونی در استان بر اثر سیل اخیر دچار خسارت شده اند که پنج هزار احداثی و 500 واحد تعمیری برآورد شده است.
وی اظهار داشت: 3 هزار و 700 میلیارد ریال خسارت سرمازدگی و سه هزارمیلیارد ریال هم سیل به بخش کشاورزی آسیب زده است.
مدیرکل مدیریت بحران استانداری مرکزی نیز گفت: بارندگی در استان مرکزی در 2 مرحله و میزان آن در 50 سال گذشته بی سابقه است.
«حمید غیاثی» افزود: بیش از 500 میلیون مترمکعب باران از چهار تا 12 فروردین در استان مرکزی بارید و موجب سرریز یکهزار و 483 سد و بند در استان شد.
وی اظهار داشت: استان مرکزی پنجمین استان از نظر بارش در کشور بود که تلفات جانی نداشت که مدیریت به موقع و همکاری دستگاه های اجرایی استان از علت های این موفقیت بوده است.
در این نشست از تعدای بحران یاران استان در سیل اخیر تجلیل شد.