وی اضافه کرد: نخستین دوره نمایشگاه بین المللی و تخصصی محصولات پروتئینی و صنایع وابسته در سال ۹۵ و دوره دوم آن در سال ۹۶ برگزار شد و قرار بود دوره سوم آن در سال ۹۷ برگزار شود، اما به علت محدودیتهای تحریمی و فضاسازی صورت گرفته در پی این محدودیت ها، تعداد غرفه دارانی که ثبت نام کرده بودند کاهش یافت از این رو مجبور شدیم برگزاری نمایشگاه سوم را لغو کنیم.
مدیر اجرایی سومین نمایشگاه بین المللی و تخصصی محصولات پروتئینی و صنایع وابسته (meatex) گفت: با اینکه میدانستیم امسال میتواند سال سخت و سرنوشت سازی برای صنعت نمایشگاهی کشور باشد، اما از نظر محتوایی، تغییراتی را در کار نمایشگاه ایجاد کردیم تا بتوانیم دوره سوم آن را از ۲۸ آبان تا اول آذر برگزار کنیم.
وی با بیان اینکه ثبت نام شرکت در نمایشگاه از ۲۴ فروردین آغاز شده افزود: تا کنون برای حدود ۱۰۰۰ متر فضای نمایشگاهی ثبت نام انجام شده که از سوی غرفه داران داخلی صورت گرفته است ضمن اینکه از کشورهای لهستان، روسیه، ارمنستان، آذربایجان، قزاقستان و بلاروس هم درخواستهایی برای شرکت در نمایشگاه به ما رسیده که دیدگاههای برگزارکنندگان نمایشگاه برای این متقاضیان ارسال شده تا با تکمیل و ارسال اطلاعات مورد نیاز، ثبت نام خارجیها نیز آغاز شود.
مهبد گفت: این نمایشگاه در سه بخش محصول شامل محصولات خام فرآوری شده گوشت قرمز و سفید با پیش فرض حتمی حلال بودن، صنعت مرتبط از لحظه ذبح تا لحظه فرآوری و نگهداری در انبار و تجهیزات فروش موجود در قصابیها و فروشگاههای گوشت برگزار میشود.
وی افزود: با توجه به سلامت محور بودن مصرف ماهیان و آبزیان، این بخش در نمایشگاه امسال پربارتر خواهد بود. ضمن اینکه اعضای اتحادیه صنف رستوران داران به عنوان خریداران واقعی محصولات پروتئینی، حضور پررنگ تری در سومین نمایشگاه بین المللی و تخصصی محصولات پروتئینی خواهند داشت.
مدیر اجرایی سومین نمایشگاه بین المللی و تخصصی محصولات پروتئینی و صنایع وابسته (meatex) گفت: شعبه دوم نمایشگاه بین المللی و تخصصی محصولات پروتئینی و صنایع وابسته (meatex) تیر امسال در تورنتو کانادا برگزار میشود و علت آن هم استقبال از محصولات پروتئینی ایرانی در این کشور به ویژه از سوی ایرانیهای مقیم و حضور در بازارهای آمریکای شمالی است.
مهبد افزود: بنا داریم تا سال ۲۰۲۱ سومین شعبه این نمایشگاه در یکی از کشورهای آفریقایی و تا سال ۲۰۲۲ شعبه چهارم آن را در استرالیا برگزار کنیم. از این رو در سال ۲۰۲۲ چهار میتکس یا همان نمایشگاه محصولات پروتئینی و صنایع وابسته در ۴ قاره خواهیم داشت.
وی برگزاری نشستهای تخصصی درباره بهداشت کشتارگاهها و سردخانهها را از جمله برنامههای جانبی سومین نمایشگاه بین المللی و تخصصی محصولات پروتئینی و صنایع وابسته بیان کرد و گفت: نشانهای تجاری خارجی فعال در محصولات پروتئینی با دارا بودن هر نشان حلال میتواند در این نمایشگاه شرکت کنند، اما برای ورود به بازار ایران باید مجوزهای لازم را از نهادهای مربوط کسب کنند.
محصولات فرآوردههای گوشتی ایرانی سالمتر از محصولات اروپایی
مدیر اجرایی سومین نمایشگاه بین المللی محصولات پروتئینی گفت: تحقیقاتی که برای برگزاری این نمایشگاه انجام دادیم نشان داد محصولات فرآوردههای گوشتی مانند سوسیس و کالباس ایرانی در مقایسه با محصولات اروپایی، سالمتر هستند.
هرمز مهبد در مصاحبه اختصاصی با خبرنگار خبرگزاری صداوسیما افزود: اگر سوسیس و کالباس آلمانی یا فرانسوی خریداری کنید میتوانید دو هفته آن را در یخچال نگه دارید، مفهومش این است که حاوی افزودنیهای زیادی است یا اگر آن را مصرف کنید متوجه میشوید میزان نمک استفاده شده در این محصولات از میزان نمک مصرف شده در محصولات ایرانی بیشتر است.
وی اضافه کرد: از نظر فعالان صنعت پروتئینی استفاده از نگه دارندهها و نمک در محصولات پروتئینی ایرانی از میزان مصرفی در محصولات اروپایی کمتر است.
مهبد گفت: سالم بودن فرآوردههای گوشتی ایرانی به علت این که این روزها سلامت محور بودن محصولات برای همه مهم است، ظرفیت بزرگی را ایجاد کرده که با استفاده از آن میتوان بازارهای زیادی را به دست آورد.
وی همچنین درباره استفاده از خمیر مرغ در محصولات پروتئینی گفت: خمیر مرغ در همه جای دنیا استفاده میشود و استفاده نکردن از آن نوعی اسراف است، اما نباید آن را با محصولاتی که نام خمیر مرغ، اما حاوی آلایندهها است اشتباه گرفت.
مهبد افزود: خمیر مرغ از زائدههای گوشتی چسبیده به استخوان به دست میآید که در همه جای دنیا در صنایع سوسیس و کالباس استفاده میشود، اما برای میزان مصرف آن در محصولات، هر کشوری قوانین و استاندارد خاص خود را دارد به نظر من اگر استانداردهای مصرف خمیر مرغ مشخص و نظارت بر تولید محصولات از خمیر مرغ بالا باشد، استفاده از آن منعی ندارد.