رئیس فراکسیون کارگری شورای اسلامی شهر تهران: برای بهتر شدن وضع کارگران باید مناسبات موجود مسلط بر اقتصاد و تولید کشور تغییر اساسی کند
حبیبزاده افزود: ۱۵۱ سال است که از حوادث و اعتراضات کارگری شهر شیکاگو که منجر به کشته شدن شماری از کارگران شد میگذرد، این کارگران فقط خواهان تعدیل شرایط کار و کاهش ساعت از ۱۰ ساعت به ۸ ساعت بودند، اما به شدت سرکوب شدند.
رئیس فراکسیون کارگری شورای اسلامی شهر تهران با بیان اینکه پس از سرکوب اعتراضات شیکاگو، کم کم در سراسر آمریکا و بعد سراسر جهان، روز ۱۱ اردیبهشت (یکم ماه مه) به روزی برای بزرگداشت روز کارگر تبدیل شد و در ایران سال هاست که این روز را برای بزرگداشت مقام کارگر گرامی میداریم، گفت: در ۱۵۰ سال گذشته وضعیت کارگران در جهان و به ویژه کشورهای پیشرفته بسیار تغییر کرده و در برخی کشورها، نیروی کار منزلت واقعی خود را به دست آورده است.
عضو هیئت رئیسه شورای اسلامی شهر تهران با بیان اینکه بنا بر آمار، حدود ۱۲ درصد از کل جمعیت کشور را کارگران تشکیل میدهند، افزود: این بخش بزرگ از جمعیت نیاز به رسیدگیها و حمایتهای قانونی مانند حمایتهای مربوط به محیط و شرایط کار تا قوانین دستمزد و بیمه دارد.
حبیبزاده گفت: در صدسال گذشته، در بسیاری از کشورها بخصوص کشورهای غربی که نهادهای کارگری پیشرو داشتند، مشکل اصلی تضاد کار و سرمایه بود و تضاد منافع کارگران و کارفرمایان بود، در ایران مشکل قدری متفاوت است، از پیچیدگیهای شرایط ما این است که کارگران و کارفرمایان و کارآفرینان بخش خصوصی تقریبا در یک سو قرار دارند.
رئیس کمیته نظارت شورای اسلامی شهر تهران با تاکید بر اینکه امروز، سرنوشت و وضعیت کارگران ایران به سرنوشت اقتصاد ایران گره خورده است، افزود: برای بهبود وضعیت و رها شدن از روندی که هر روز بدتر از دیروز میشود، باید مناسبات موجود مسلط بر اقتصاد و تولید کشور تغییر اساسی کند.
وی گفت: تا زمانی که بخش خصوصی واقعی قدرت ندارد، تا زمانی که سیاستها و قوانین، پشتیبان تولید و گسترش فعالیتهای مولد نباشد، تا زمانی که دولت و بخش عمومی سهم عمده اقتصاد کشور را در اختیار دارد و از مشتقات نفتی و خودرو گرفته تا ارزانترین کالاها را می خواهد تولید کند، تا زمانی که شفافیت، بخش خصوصی قدرتمند، قانونمداری و جامعه مدنی متشکل از نهادهای کارگری و کارفرمایی نیرومند وجود ندارد، وضع اقتصاد و نیروهای مولد هر روز بدتر میشود.
حبیبزاده تاکید کرد: دولت و نهادهای عمومی باید سیاستگذار و قانونگذار باشد، نه اینکه خودش هم در روابط اقتصادی کشور ذینفع باشد، سال هاست بسیاری از این حرفها گفته میشود، اما تغییر نمییابد.