دبیر شورای امنیت کشور: امنیت انتخابات را از هم اکنون با جدیت صیانت و اعمال کنید
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما، حسین ذوالفقاری در آیین گشایش نشست معاونان سیاسی و امنیتی استانداریهای سراسر کشور در سالن پیامبر اعظم وزارت کشور گفت: انتخابات در ماههای پایانی سال است، اما به زودی دستورالعمل امنیتی انتخابات ارائه خواهد شد.
وی گفت: جدیت در اعمال قانون را از حال شروع کنید و موضوعاتی که در زمان انتخابات تولید ناامنی میکند پیگیری شود تا بستری برای ناامنی نماند.
معاون امنیتی و انتظامی وزیر کشور در ادامه به جرائم فضای مجازی اشاره کرد و افزود: از نظر ما چه در فضای واقعی و مجازی؛ جرم، جرم است و تفاوتی ندارد و حتما شورای تامین استانها عنایت ویژهای داشته باشند.
وی گفت: جرم در فضای مجازی در مجموع رو به افزایش است و از مردم در فضای مجازی کلاهبرداری یا تهدید حیثیتی میشود یا با انتشار عکس و یا فیلم در فضای مجازی گروکشی اتفاق میافتد.
ذوالفقاری به حادثه همدان اشاره کرد و افزود: آنچه که در همدان اتفاق افتاد و خوشبختانه مسئولان انتظامی و امنیتی به فوریت وارد عمل شدند و یکی از عوامل آن را دستگیر کردند و یک نفر نیز به هلاکت رسید، اما دیدید که در فضای مجازی چه گستاخیهایی صورت گرفت.
وی گفت: از نظر کنترل و برخورد با ناامنیها به صورت ویژه باید وارد عمل شد و حمایت جدی از دستگاههای قضایی و پلیس فتا در این خصوص باید صورت گیرد و این را در شورای امنیت استانها به عنوان یک موضوع ویژه مورد توجه قرار دهید.
مردم نسبت به امنیت کشور حساسیت ویژهای دارند
معاون امنیتی و انتظامی وزارت کشور افزود: مردم نسبت به امنیت کشور حساسیت ویژهای دارند و واکنش نشان میدهند.
ذوالفقاری با مروری بر مسائل امنیتی سال ۹۷ و اوایل سال ۹۸ گفت: سال ۹۷ (در بحث برآوردهای امنیتی) در بین سالهای گذشته کشور از لحاظ اقدامات یک جانبه که توسط آمریکا صورت گرفت، سال بسیار ویژهای بود.
وی با بیانی اینکه آمریکاییها دریک طراحی زمان بندی شده علیه کشور اقدامات عدیدهای را انجام دادند، افزود: این اقدامات از اردیبهشت سال گذشته شروع شد و کارهای مختلفی از جمله خروج از برجام، تشدید تحریمها و مقابله با فروش نفت ایران را انجام دادند، بعد گفتند که ایرانیها جشن چهل سالگی را نخواهند دید و مرحله به مرحله پیش آمدند تا اینکه به گستاخیهای اخیر رسیدند که سپاه پاسداران را جزو سازمانهای تروریستی قرار دادند و تحریم کردند که توهین وقیحانه به مردم عزیز بود که در تاریخ بشر بی سابقه است، البته مردم و مسئولان نیز پاسخ کوبندهای به آنها دادند.
دبیر شورای امنیت کشور با بیان اینکه اقدام امریکاییها و همپیمانان شان معطوف به تحریم نبود، گفت: آمریکاییها تلاش بسیاری کردند تا با تقویت موضوعات تروریستی و امنیتی و فشار اقتصادی به مردم اوضاع داخلی کشور را بهم بریزند تا به اهداف خود برسند.
وی با بیان اینکه ما در سال ۹۶ تنشهای را در برخی از شهرهای خود داشتیم، افزود: در سال ۹۷ موضوعات اجتماعی را داشتیم و دشمنان بحث تابستان داغ را مطرح کردند که نه تنها به اهداف خود نرسیدند بلکه تنشها نسبت به سال ۹۶ کاهش قابل توجهی پیدا کرد.
ذوالفقاری با بیان اینکه مردم نسبت به امنیت کشور حساسیت ویژهای دارند و واکنش نشان میدهند، گفت: مردم فشارها را متحمل میشوند، اما به این نکته توجه دارند که موضوع امنیت برایشان قابل ملاحظه است به ویژه که مهمترین عنصری که در آرامش کشور ایفای نقش میکند عنصر هوشیاری و آگاهی مردم است، البته نقش نیروهای امنیتی نیز در این خصوص بی بدیلی است.
وی با بیان اینکه سال گذشته دهها گروه تروریستی طراحی و تدارک شده بودند تا اوضاع داخل کشور را بهم بریزند و ناامنی ایجاد کنند، افزود: البته اقدام تروریستی با حمله انتحاری متفاوت است همان طور که میدانید اقدام انتحاری از لحاظ امنیتی کار بزرگی به حساب نمیآید، اینکه به اتوبوس نظامیان ما حمله انتحاری کنند و خودروشان را به اتوبوس نظامی بزنند و فرار کنند، از همین نوع است، اما آن مقداری که قرار بود اقدام تروریستی در داخل کشور انجام شود، جلوگیری شد.
معاون انتظامی، امنیتی وزارت کشور به بحث نظرسنجیها اشاره کرد و گفت: طبق نظرسنجیهایی که انجام شد، حداکثر رضایت مندی مردم در حوزه امنیت بود که این موضوع مهم است و دستاورد کمی نیست.
وی با بیان اینکه همه میدانیم سال گذشته چقدر از لحاظ امنیتی سخت بود، افزود: امنیت کشور روز به روز بهتر شده است که هم در امنیت مرزها و کنترل مرزها توفیقهای داشتیم در حالی که در تمام ایام سال در مناسبتهای مختلف مورد تهدید بودیم و اقداماتی از سوی مرزها صورت میگرفت که نیازمند اقدامات اطلاعاتی و پیشگرانه بود تا اتفاقی نیفتد و امسال هم شرایط امنیتی خوبی را خواهیم داشت.
ذوالفقاری در ادامه به بحث تجمعات صنفی اشاره کرد و گفت: یکی از موضوعات مهم ما در سال گذشته که با مدیریت مدبرانه، عاقلانه وهمراه با سعه صدر بود، تجمعات صنفی بود که خیلی از این تجمعات اغلب به درگیری میانجامید، اما امروز شاهدیم که دهها تجمع صنفی در کشور صورت میگیرد و مردم برای مطالبات خود تجمع میکنند، اما دیگر این موضوع مشکل امنیتی به حساب نمیآید، زیرا مردم به صورت مسالمت آمیز مطالبات خود را مطرح میکنند.
جرایم خشن خط قرمز شورای تامین است
معاون امنیتی و انتظامی وزارت کشور افزود: موضوع امنیت در حادثه سیل و ایام نوروز به خوبی لحاظ و صیانت شد.
ذوالفقاری در نخستین نشست معاونان سیاسی و امنیتی استانداریهای سراسر کشور در سال ۹۸ به موضوع سیل اشاره کرد و گفت: در نوروز امسال با سیل اخیر در برخی از استانها مواجه شدیم، اما امنیت در شرایط مناسبی بود.
وی با بیان اینکه سیل اخیر تجربه خوبی از لحاظ امنیتی بود، افزود: ما باید فضایی را ایجاد میکردیم که مردم بتوانند در امنیت کامل مایحتاج خود را تحویل بگیرند و نیروهای امدادی نیز کارهای خود را انجام دهند.
ذوالفقاری گفت: ما در وضعیت سخت سیل که روزهای تعطیل هم بود، تصمیم گرفتیم با همفکری با آقای رحمانی فضلی و با همکاری هلال احمر، دستگاههای ذیربط و موکبهای اربعین را فعال کنیم و موکبداران هم به خوبی در این موضوع ورود کردند و ۷ میلیون وعده غذای گرم در بین مردم در استانهای سیل زده توزیع شد.
معاون امنیتی و انتظامی وزارت کشور در ادامه به مسئله کنترل جرایم عمومی اشاره کرد و افزود: یکی از موضوعاتی که شورای تأمین استانها باید تمرکز ویژه و کنترل دقیقی بر روی آن داشته باشد مقابله با جرایم خشن و اقداماتی است که موجب احساس ناامنی در جامعه میشود، این جرایم باعث خدشه در امنیت عمومی میشود.
وی گفت: در ارتباط با درگیریها و نزاعهای که منجر به قتل میشود شورای تامین استان پرونده ویژهای در این مناطق باز کند تا در کنار رسیدگی سریع و پیگیری برای تسریع در دادرسی و جلوگیری از اطاله دادسری، پیگیری برای صلح و سازش در دستور کار شورای تامین باشد.
ذوالفقاری افزود: با جهت گیری قاطع و رعایت قانون تحول ویژهای در رسیدگی به این پروندهها صورت گیرد چرا که میتواند زنجیرهای از ناامنی را ایجاد کند. در واقع سرعت عمل در پیگیری و رسیدگی به پروندهها میتواند مانع جلوگیری از ناامنیهای بعدی شود.
وی گفت: در برخی از مناطق کشور با شرایطی مواجه هستیم که مردم احساس میکنند خودشان باید بروند و موضوع را پیگیری کنند که منجر به نزاع و درگیری بعدی میشود، اگر احساس کنند در صورت وقوع اتفاقی، دستگاهها سریع آن را پیگیری میکنند، از موضوعات بعدی پیشگیری خواهد شد.
دبیر شورای امنیت کشور با بیان اینکه جرایم خشن خط قرمز شورای تامین است، افزود: شوراهای تامین با تحلیل وضعیت در نقاط جرم خیز شهرستانها تمرکز کنند و از سرقتهای مسلحانه، نزاع و گروگان گیری پیشگیری کنند که میتواند از نظر روانی باعث آرامش مردم شود، حتی یک قتل، گروگان گیری و سرقت مسلحانه نیز زیاد است و نباید وجود داشته باشند.
وی با بیان اینکه در حوزه کنترل جرایم عمومی مسئله پیشگیری برای کشور خیلی مهم است، گفت: در برخی مناطق اگر زمینهای وجود دارد، باید پیش از تشدید آن موضوع برنامه ریزی شود تا بهتر با آن مقابله کنیم. متأسفانه در برخی شهرها مشکلاتی داریم که چندین سال است در آنجا درگیری وجود دارد.
ذوالفقاری به تشدید طرح کنترل مرزها اشاره کرد و افزود: درباره استانهای مرزی باید کنترل مرزها بیشتر شود، اخیرا بودجهای تصویب شده و طرح کنترل مرزها در حال نهایی شدن است، طرحی نیز برای کنترل مرزهای شرقی داریم تا با کمک دستگاهها کار کنترل مرزهای شرقی نهایی و کنترل مرزها ۱۰۰ درصد شود.
امسال حضور زائران اربعین بیشتر میشود
معاون امنیتی و انتظامی وزارت کشور گفت: امسال با حجم بالاتری از زائران اربعین مواجه خواهیم شد که کمیته اعزام باید از همین فردا آغاز به کار کند.
ذوالفقاری افزود: برای اربعین امسال باید ستادها از امروز جدی گرفته شود، چند کار باید در این موضوع در استانهای معین انجام گیرد ضمن اینکه برای امسال موضوع روادید، مجانی شده است، در این خصوص دو مسئله مطرح بود یکی مجانی بودن روادید برای اربعین و دیگری برای کل سال، و با توافقی که طرفهای کشور عراق صورت گرفت مجانی بودن روادید برای کل سال شد.
وی گفت: برآورد ما این است که امسال با حجم بالاتری از زائران اربعین مواجه خواهیم شد، ساماندهی از مبدا بسیار مهم است، کمیته اعزام باید از همین فردا آغاز به کار کند و در شهرستانها کمیتههای اعزام را به موقع فعال کنید تا افرادی که میخواهند اعزام شوند از هم اکنون ثبت نام کنند.
ذوالفقاری با بیان اینکه تقسیم بندی استانها برای مرزها یک مسئله جدی است، افزود: تقسیم بندی استانها برای مرزها باید مورد توجه قرار گیرد، باید شرایطی ایجاد شود که از هم اکنون مرز خسروی تردد زائر داشته باشد و طبق توافقی که با طرف عراقی داشتیم مرز خسروی از چند روز آینده کار خود را آغاز میکند.
وی گفت: یک سری استانها باید از مرزهای خود سفر کنند و نمیتوانند از مرز مهران خارج شوند.
دبیر شورای امنیت کشور افزود: در مورد موضوع نگهداری سلاح گرم، این موضوع باید در کمیسیونهای سلاح غیر مجاز مورد توجه قرار گیرد و باید با نگهداری سلاح غیر مجاز برخورد کرد، البته اینطور نیست که به خانههای مردم برویم، ولی باید کارهای شناسایی در این خصوص صورت گیرد.
وی گفت: رسیدگی به مشکلات صنفی و کاری همچنان جز الویتهای ماست. پیش از آنکه صدای کارگر درآید و پیش از آنکه به خیابانها بیایند، باید این مشکل رفع شود، در رمینه کمیسیون امنیتی مسابقات ورزشی نیز باید تلاش بیشتر شود، در مرکز مشکلی نداریم، ولی در شهرستانها هم نباید مشکلی ایجاد شود.
ذوالفقاری افزود: برخیها تحلیلهایی میدهند که اتفاقات ورزشگاهها به دلیل وجود خشونت در ایران است، حال باید گفت در انگلیس چرا مشکل ایجاد میشود؟ جلساتی داشتیم با مسئولان فدراسیون فوتبال و قرار شد برخی مسابقات بدون تماشاگر برگزار شود.
معاون امنیتی وزارت کشور گفت: درباره موضوع قاچاق کالا که رهبری هم بر آن تاکید داشتند، باید مقابله صورت گیرد. هرگونه تخلف باید مورد توجه قرار گیرد. موضوع قاچاق کالا به خصوص کالاهای اساسی بسیار مهم است.
وی افزود: در مدیریت معابر و مرزهای رسمی دستور العملهایی وجود دارد و مسئولیت آن با فرماندار است. متأسفانه شاهدیم راننده دو روز در نقطه صفر مرزی معطل است، نباید در مسیر صادرات مخاطره ایجاد کرد.
معاون امنیتی انتظامی وزارت کشور گفت: رهبری در بیانیه گام دوم انقلاب موضوعاتی را مطرح کردند که بسیار مهم است، ایشان اینگونه میفرمایند که در مقابله با چالشها باید ابتکاری عمل کنیم. باید با چالشها مبتکرانه عمل کنیم، نباید تقلیدی عمل کرد، با شجاعت به موضوعات چالشی ورود کنید و با نظم و تدبیر و به دور از شتاب زدگی در موضوعات عمل کنید.
وی افزود: انتظار داریم تا در موضوعات امنیتی، مسئولان امور پیش دستانه و متفکرانه ورود داشته باشند، نباید از کنار موضوعاتی همچون همدان گذشت، باید دستور العملها صادر شود، ولی نباید هم تا صد در صد منتظر دستور العمل ماند.
ذوالفقار گفت: در زمینه موضوع حفاظت شخصیتها در سال گذشته ۵۰ درصد کاهش داشتیم، حفاظت شخصیتها به صورت تشریفاتی وجود ندارد، اگر شخصیتی به حفاظت نیاز داشته باشد، باید در کمیسیون مطرح شود و تصمیم گیری در موردش صورت گیرد.
وی افزود: نباید این موضوع به تشخص و عادت تبدیل شود، حال کسی در دورهای نیاز دارد و باید حفاظت داشته باشد، موردی نیست، نباید هزینه اضافه به کشور وارد کرد و برخی گمان کنند که همیشه همراهشان محافظ باشد.