به گزارش خبرنگار
خبرگزاری صداو سیما؛ محمد علی حسن زاده در نشست تاثیر تحریمها براقتصاد ایران گفت: در کشور ستاد مقابله با تحریم نداریم و همه احساس مسئولیت میکنند و همین امر باعث نشت اطلاعاتی میشود.
وی ادامه داد: در حوزه تحریم و حمل ونقل هدف انسداد است که اگر این اتفاق صورت گیرد تجارت قفل میشود.
حسن زاده افزود: اگر امروز تصمیم بر این باشد که ۱۰ درصد تجارت را به سمت جاده بیاوریم همین موضوع نیازمند فرایند ۳ ساله است.
وی با اشاره به اینکه هزینه حمل و نقل دریایی بالا رفته است گفت: محدودیتها در برخی مواقع باعث افزایش هزینهها شده است.
وی افزود: بندر شهید رجایی بزرگترین بندر کشور است که ۶۰ درصد تجارتها از این بندر انجام میشود و هیچ گونه مشکلی بابت تجهیزات بندری نداریم.
وی ادامه داد: در تحریم شرکتهای خارجی را ترساندند، تک تک شناورها را تحریم کرده اند.
وی گفت: قانون مالیات برارزش افزوده نباید گرفته شود و کسی به این قانون تمکین نمیکند.
وی ادامه داد: در سال ۹۷ نسبت به سال ۹۶، ۱۵ درصد عملیات تخلیه و بارگیری در بنادر کم شده است که بطور مستقیم ربطی به تحریم ندارد و سیاستهای متعدد و متناقض تجاری در کشور گرفته میشود.
حسن زاده تصریح کرد: مواد معدنی، پیاز و تخم مرغ که ارزش افزوده زیادی ندارد صادر میشود، اما کالاهای مونتاژ شده ایران دیگر صادر نمیشود.
وی ادامه داد: جنگ روانی به پیکره اقتصادی ضربه میزند و فضای مجازی بسیار موثر است.
وی افزود: خط تولید کانتینر اماده است و بزودی تولید میشود.
علی آقا محمدی کارشناس اقتصادی نیز در ادامه گفت: شرکتهای دانش بنیان در کشور بوجود امدند وصنعت نفت ما مانند گذشته نیست و بزودی در صنعت حرفهای جدیدی میزنیم.
وی افزود: ما باید نقاط قوت خود را تقویت کنیم و راههای باز را نبندیم.
خیابانی کارشناس اقتصادی نیز در این نشست گفت: اوایل دهه۹۰ تحریمها اتش زیر خاکستر بود جهش ارزی ما را به تعادل هدایت کرد.
وی ادامه داد: جهش ارز شوک خارجی و سیاسی بود، اما نقشی که سیاست گذاران پولی و روزنامهها تزریق کردند جهش را بیش از اندازه بالا برد.
خیابانی افزود: اخلال در بازار ارز میتوانست در مرحله اول کنترل شود.
وی بیان کرد: وقتی نرخ ارز افزایش پیدا میکند به صادرکنندگان انگیزه میدهد، اما در کنار افزایش ارز، هزینه مواد واسطهای افزایش پیدا میکند و زمان نیاز است تا بنگاهها تولیدات خود را جایگزین کنند.
خیابانی تصریح کرد: امسال سال تولید است و ما سالها دچار تله تولید هستیم و دولت با دخالت انگیزه تولید را از تولیدکننده میگیرد.
وی تصریح کرد: پیشنهاد میکنم دولت اگر قصد افزایش تولید دارد نباید قیمت گذاری کند، با مشوقهای مالیاتی انگیزه تولید کنندگان را بیشتر کند.