رئیس سابق اتاق بازرگانی ایران: باید به صادرات و بازارهای جهانی اهمیت دهیم و موانع و محدودیتهایی را که در صادرات است، برطرف کنیم تا سبب رونق تولید شویم
وی در خصوص ریشه همه چالشها در اقتصاد کشور گفت: ما هیچ نگاه علمی و دیدگاه مشخصی برای اقتصادمان نداریم و در فراز و نشیب سالهای متعدد علائق مختلف و دولتها و مدیریتهای مختلف نه تنها نتوانستند چالشها را رفع کنند بلکه در برخی موارد آنها را بیشتر هم کرده اند.
رئیس سابق اتاق بازرگانی افزود: وقتی ما یک جای مشخص برای توسعه ایران و برای بررسی از بالا و از نگاه بالاتر از همه وزارتخانهها و قوای مختلف به جهت هماهنگی قانون اساسی نداریم نمیتوانیم چالشهای پیش رو را برطرف کنیم.
جلال پور گفت: هنوز بعد از ۴۰ سال ما یک نگاه مدون علمی، نگاه تعریف شده و قابل ارائه برای اقتصاد کشور نداریم.
حذف صادرکنندگان مصنوعی با حذف ارز دولتی
رئیس سابق اتاق بازرگانی ایران: برای رونق صادرات، کاهش نرخ ارز و کنترل قاچاق، باید ارز دولتی برداشته و تک نرخی شود
محسن جلال پور در نشست شورای راهبردی توسعه صادرات افزود: حدود ۸۰۰۰ صادرکننده واقعی در کشور وجود داشت اما سیاستهای صادراتی ابلاغی در آغاز سال ۹۷ موجب شد سال گذشته به تعداد صادرکنندگان واقعی، صادرکنندگان غیر واقعی وارد بازار شوند.
وی اضافه کرد: صادرکنندگان غیر واقعی کارتهای بازرگانی خود را در اختیار بقیه قرار میدادند و از آنجایی که ارز حاصل از صادرات این صادرکنندگان به کشور بازگشت نداشت، با وجود جهش نرخ ارز، ارزش صادرات ۶ درصد کاهش یافت.
جلالپور گفت: اگر سیاستهای صادراتی که در آغاز سال ۹۷ ابلاغ شد، اجرا نمیشد، صادرات کاهش نداشت و با توجه به جهش نرخ ارز، ارز بیشتری به کشور وارد میشد ضمن اینکه صادرکنندگان واقعی به دلیل نگرانی از ممنوعالفروشی و یا ممنوعالمعامله شدن از بازار خارج شدند و بازارهای صادراتی به میزان زیادی از بین رفت.
وی با اشاره به اینکه میزان قاچاق کالا در سال گذشته ۱۰ میلیارد دلار بود افزود: سال گذشته برای نخستین بار علاوه بر قاچاق وارداتی، شاهد قاچاق صادراتی بودیم و در مواردی کالای ایرانی در خارج از کشور ارزانتر از داخل کشور بود.