تحریم کنندگان لویه جرگه مخالفان صلح در افغانستان نیستند
رییس لویه جرگه مشورتی صلح افغانستان گفت: کسانی که لویه جرگه را تحریم کرده اند مخالفان برقراری صلح در این کشور نیستند.
به گزارش سرويس بين الملل خبرگزاری صداوسیما از کابل؛ رییس لویه جرگه مشورتی صلح افغانستان گفت: کسانی که لویه جرگه را تحریم کرده اند مخالفان برقراری صلح در این کشور نیستند.
«عبدالرب رسول سیاف» رییس لویه جرگه مشورتی صلح افغانستان در مراسم آغاز به کار لویه جرگه گفت: چهره های سیاسی افغانستان که لویه جرگه صلح را تحریم کرده و در این نشست شرکت نکرده اند مخالفان صلح نیستند بلکه ممکن است آنها درباره شیوه های برقراری صلح دیدگاه های متفاوت داشته باشند .
سیاف از تحریم کنندگان لویه جرگه خواست در مراسم اختتامیه این نشست حضور یابند و دیدگاه های خود را درباره روند صلح ارائه کنند.
رییس لویه جرگه مشورتی صلح تصریح کرد: ما به سوی مصالحه می رویم و کسی بخواهد یا نخواهد صلح را می آوریم .
وی بابیان اینکه تاکنون هیچ یک از روسای جمهور افغانستان گروه طالبان را «دشمن» یا «بیگانه» خطاب نکرده است ، گفت: حامد کرزی رییس جمهور سابق افغانستان طالبان را «برادر» خواند و اشرف غنی نیز آنها را مخالفان سیاسی می داند که هر دو درست گفته اند.
رییس لویه جرگه مشورتی صلح افغانستان خطاب به طالبان گفت: آغوش ملت به روی شما باز است و هر زمانی که خواستید به جامعه افغانستان باز گردید و هیچ مانعی در برابر شما قرار ندارد.
سیاف خاطرنشان کرد: کسانی که از بازگشت طالبان هراس دارند باید بدانند که این بازگشت به معنای انتقال دولت و قدرت نیست بلکه برنامه صلح و دعوت به همزیستی و آشتی است .
یادآوری می شود پنجاه نفر از چهره های سیاسی افغانستان از جمله حامد کرزی رییس جمهور سابق ، ژنرال دوستم معاون اول رییس جمهور ، عبدالله عبدالله رییس اجرایی و معاونان وی ، محمد کریم خلیلی رییس شورای عالی صلح و صلاح الدین ربانی وزیر امور خارجه افغانستان نشست مشورتی صلح را تحریم کرده و معتقدند که این نشست بی موقع برگزار شده و در راستای تسریع روند صلح مفید نیست.
گروه طالبان نیز ضمن مخالفت با برگزاری لویه جرگه مشورتی صلح افغانستان این نشست را نمایشی و در راستای اهداف بیگانگان خوانده است.
لویه جرگه مشورتی صلح افغانستان و حاشیه ها
حاشیه های روز نخست برگزاری لویه جرگه مشورتی صلح افغانستان روند عادی این نشست را مختل کرد.صبح امروز دوشنبه همزمان با سخنرانی «محمد اشرف غنی» رییس جمهور افغانستان در مراسم آغاز به کار لویه جرگه مشورتی صلح ، یکی از اعضای لویه جرگه به سخنان رییس جمهور اعتراض کرد اما اشرف غنی به وی گفت سخنان خود را در نشست کمیته های کاری بیان کند.
نیروهای امنیتی نیز وارد عمل شدند و او را با خشونت از محل برگزاری نشست عمومی اخراج کردند.
همچنین خانم دیگری نیز که قصد داشت صدای اعتراض خود را بلند کند توسط نیروهای امنیتی زن شناسایی و از محل برگزاری نشست اخراج شد. این درحالی است که اشرف غنی در سخنرانی خود گفته بود در محل برگزاری لویه جرگه حاضر شده است تا صدای مردم باشد.
یکی از اعضای انتخاب شده لویه جرگه از استان لغمان افغانستان هم که پیش از رسیدن به کابل براثر یک حمله در استان خودش کشته شده بود ، صندلی وی در محل نشست عمومی خالی است و یک دسته گل بر روی آن به چشم می خورد.
نشست بعد از ظهر امروز لویه جرگه نیز بی حاشیه نبود ، شرکت کنندگان این نشست چهار معاون ریاست لویه جرگه را انتخاب کردند اما شماری از نمایندگان معترض با تجمع در اطراف «عبدالرب رسول سیاف» رییس لویه جرگه به انتخاب خانم «حبیبه سرابی ، عبدالرئوف ابراهیمی ، عبدالرئوف انعامی و فضل هادی مسلم یار» به عنوان معاونان لویه جرگه اعتراض کردند و سرانجام قرار شد معاونان لویه جرگه در نشست عمومی فردا انتخاب شوند .
«جان آقا نوید» سخنگوی اتاق های تجارت افغانستان نیز اعلام کرد: بیش از دو هزار دستگاه کامیون حامل کالاهای تجارتی بازرگانان افغان به علت برگزاری لویه جرگه مشورتی صلح در خارج از ورودی های کابل متوقف شده وخسارت هنگفت مالی به بازرگانان وارد شده است.
سخنگوی وزارت کشور افغانستان نیز اعلام کرد: تا پایان لویه جرگه مشورتی صلح افغانستان هر چهار ورودی شهر کابل به روی کامیون های باربری بسته خواهد بود.
شهر کابل تحت تدابیر شدید امنیتی قرار دارد و نیروهای امنیتی و ارتش افغانستان بر بالای کوه ها نیز در شهر کابل مستقر شده اند و هواپیماهای نظامی دائم در حال گشت زنی بر بالا و اطراف خیمه لویی جرگه هستند.