قصور کادر درمانی در اتاق عمل یک درمانگاه خصوصی چشم در قم سبب شد تا 9 بیمار در آستانه نابینایی قرار گیرند.
به دنبال بروز این حادثه، نظام پزشکی قم انجام هر گونه عمل چشم در این درمانگاه را لغو و اتاق عمل را پلمپ کرد.
وضع سلامت چشم دو تن از این بیماران وخیم گزارش شده است.
دکتر محمد حسین پرهام معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی قم می گوید: براساس بررسی های اولیه، آلودگی محیط اتاق عمل علت عفونت چشمی بیماران است.
دکتر پرهام افزود: علت قطعی این حادثه تا چند روز آینده اعلام می شود.
در پی این حادثه، کمیته ای ویژه برای بررسی همه ابعاد ماجرا و مشخص شدن وضع حقوقی و قضایی آن تشکیل شد.
دکتر پرهام اطمینان داد: این موضوع را تا حصول نتیجه قطعی پیگیری خواهیم کرد و اجازه نخواهیم داد حق هیچ بیماری ضایع شود.
سه تن از 9 بیمار جراحی شده در این کلینیک از عراق برای درمان آب مروارید به قم سفر کرده اند.
روزانه 120 بیمار چشمی برای عمل به درمانگاه های قم مراجعه می کنند که حدود 35 درصد از این تعداد، گردشگرهایی هستند که از اروپا و غرب آسیا برای درمان می آیند.
این نخستین بار نیست که در ایران، قصور در روند درمان بیماران رخ می دهد. چندی پیش در بیمارستان ایران مهر تهران تزریق داروی بیهوشی غیراستاندارد 11 بیمار را دچار عارضه ای مشترک کرد که 2 تن از آنها جان خود را از دست دادند.
دکتر پرهام در توضیح چگونگی این رخداد گفت: در روز شنبه مورخ 31 فروردین 98 تعدادی از بیماران مبتلا به آب مراورید برای عمل چشم به یکی از درمانگاه های خصوصی شهر قم مراجعه کرده اند که پس از عمل، تیم پزشکی متوجه می شود چشم این افراد دچار عفونت شدید شده است و با پیگیری های درمانگاه، بیماران به بیمارستان فارابی تهران منتقل شدند.
وی افزود: بر اساس اطلاعات اولیه تعداد این بیماران 10 نفر بوده، که سه نفرشان از اتباع عراق هستند اما به زودی و پس از انجام بررسی های تکمیلی، تعداد دقیق این بیماران مشخص خواهد شد.
معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی قم گفت: در حال حاضر تمام عمل های جراحی در این مرکز لغو شده و آزمایش های لازم به منظور کشت میکروبی از تمام اتاق های عمل و داروها و تجهیزات در حال انجام است و تا حصول نتیجه کامل، این درمانگاه اجازه انجام عمل جراحی ندارد.
تعدادی از بیماران و همراهان انها در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری صداوسیما از روند درمان و بهبودی ناراضی بودند و اعلام کردند: با وجود عمل های متعدد چشم، بیمارشان قدرت بینایی اش را از دست داده است.
دکتر راجی پزشک معالج یکی از این افراد در بیمارستان فارابی تهران هم نابینایی وی را تایید کرد.
به گفته یکی از این افراد پزشک معالج بیمارستان فارابی تهران وجود عفونت بیمارستانی در کلینیک مربوطه را تایید کرده و در پرونده او واژه Endophtulmitis قید کرده است.
آقای پرهام معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی قم پس از شنیدن بخشی از صحبت های برخی بیماران گفت: دانشگاه علوم پزشکی قم پیگیر درمان و حصول نتیجه مطلوب برای این بیماران است و در همین خصوص کمیته ای ویژه تشکیل می شود.
دکتر پرهام افزود: به محض حصول نتایج نهایی و مشخص شدن دقیق علت این واقعه اقدامات حقوقی انجام خواهد شد.