تحقیقات در زمینه واکسن به ایجاد موسسات و مراکز تحقیقاتی بیشتر با توجه به تنوع دام و طیور و نیز گسترده بودن حوزه دامپزشکی کشور نياز دارد .
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما مرکز مازندران، رئیس سازمان نظام دامپزشکی کشور دیشب در آیین گرامیداشت روز جهانی دامپزشکی و تجلیل از دامپزشکان نمونه مازندران در شهرستان آمل گفت : انجام تحقیقات در باره واکسیناسیون بسیار مهم بوده و هم اکنون تنها موسسه تحقیقاتی کشور در این بخش، موسسه رازی و سرمسازی رازی (منطقه حصارک ، استان البرز) است.
محمدرضا صفری با بیان اینکه تحقیقات در باره بیماری ها، شیوه صحیح واکسیناسیون و نیز اطلاع آن به جامعه هدف و نیز اعضای سازمان نظام دامپزشکی بسیار مهم بوده و نگاه تخصصی تر افراد در این بخش را می طلبد افزود: باید قبول کرد در این حوزه دچار ضعف بوده و با توجه به توان این سازمان، می بایستی به دنبال بهبود وضع موجود باشیم.
رئیس سازمان نظام دامپزشکی کشور با اشاره به عضویت حدود 38 هزار دامپزشک در رشته های مختلف این سازمان گفت: حدود 70 درصد اعضای این سازمان، افراد جدید هستند.
دکتر صفری، از نیاز تشکلها و انجمن های مرتبط با سازمان نظام دامپزشکی به موازات افزایش و توسعه اعضا خبر داد و با اشاره به شعار امسال سازمان جهانی دامپزشکی با عنوان آموزش واکسیناسیون افزود: حرفه واکسیناسیون در دنیا جزو مشاغل سخت محسوب شده اما در ایران نیز اعضای زیرپوشش این سازمان با وجود درگیر بودن با انواع بیماری های سخت و واگیردار مشترک میان انسان ودام، از کمترین مزایای مربوط به این امور بهره مند هستند.
رییس سازمان نظام دامپزشکی کشور گفت: تعرفه خدمات دامپزشکی و واکسیناسیون دام ها در سال های اخیر تقریبا ثابت مانده و یکی از ارزان ترین خدمات در کشور محسوب می شود.
مدیر کل دامپزشکی مازندران هم در این مراسم از پیامدهای ناشی از فروش بی ضابطه واکسن دام و طیور توسط برخی مجاری و نیز تهیه واکسن در شرایط فعلی کشور ابراز نگرانی کرد و افزود: تجویز و توصیه این واکسن ها توسط برخی افراد با هدف منفعت طلبی و خودسرانه برای پیشگیری، نگرانی ها و مشکلات عدیده ای به وجود خواهد آورد.
دکتر سید حسین رضوانی با بیان اینکه همکاری مناسب بخش خصوصی با بخش دولتی، موانع پیش روی مردم در این زمینه را رفع خواهد کرد گفت: در برخی موارد شهروندان به دلیل نارضایتی از عملکرد شورای نظام دامپزشکی مازندران، به دستگاه های حاکمیتی مراجعه و شکایت کرده و این اداره کل بعنوان متولی بهداشت و ناظر بر عملکرد بخش خصوصی ورود پیدا کرده و درچارچوب قوانین و مقررات، نسبت به رفع موانع موجود اقدامات لازم را با هدف تعامل دامپزشکی و نظام دامپزشکی بعمل می آورد.
دکتر رضوانی در باره واگذاری برخی اقدام ها به سازمان نظام دامپزشکی برای کاهش تصدی گری دامپزشکی افزود: با واگذاری بخشی از اموراتی که در توان تخصص و نیز نیروی انسانی ماهر در سازمان نظام دامپزشکی وجود دارد به عنوان حامی در کنار خود راضی بوده اما با امورات بدون مطالعه و کارشناسی شده مخالفیم.
مدیر کل دامپزشکی مازندران گفت: باید زمینه واگذاری امورات به دامپزشکی به عنوان ناظر و نظارت کننده بر اجرای صحیح مسائل واگذار شده و نیز توسعه اهداف بلندمدت دامپزشکی برای تضمین سلامت جامعه وجود داشته باشد.