همایش بین المللی روابط ایران و اروپا در عصر صفوی در اصفهان آغاز شد.
هوشنگ طالبی افزود: حکومت صفویه در ایران دارای ویژگی ها و ابعاد مختلفی در ابعاد سیاسی، اجتماعی، فرهنگی و نظامی بوده و این همایش شروعی برای فعالیت های گسترده تر در زمینه صفویه شناسی با تاکید بر روابط ایران و اروپاست..
دبیر علمی این همایش نیز گفت: قطب علمی مطالعات فرهنگ و تمدن شیعه در دروه صفویه دانشگاه اصفهان با توجه به مرجعیت ایران و اصفهان در پژوهش های صفوی با همکاری گروه تاریخ این دانشگاه و موسسه ایران شناسی آکادمی علوم اتریش، مقدمات برگزاری این همایش را فراهم کرد.
علی اکبر کجباف با بیان اینکه بیش از 190 مقاله به دبیرخانه همایش ارسال شده که از بین آنها 64 مقاله داخلی و 10 مقاله خارجی پذیرفته شد که 46 مقاله به صورت سخنرانی و بقیه به صورت چاپ شده در این رویداد ارائه می شود افزود: استادان و پژوهشگرانی از کشورهای امریکا، اسپانیا، اتریش و ترکیه هم در این همایش حضور دارند.
وی با بیان این که برگزاری این همایش با مشارکت و همکاری با انستیتو ایران شناسی آکادمی علوم اتریش و از دو سال گذشته برنامه ریزی شد گفت: 11 نفر از پژهشگران و محققان کشورهای مختلف اروپایی در این همایش به ارائه مقاله می پردازند.
کجباف گفت:محورهای همایش بین المللی ' روابط فرهنگی ایران و اروپا در عصر صفوی' شامل روابط فرهنگی (هنر، مذهب، دین، علم، ادبیات، سفرنامه ها و منابع آموزش، خاورشناسان، میسیونرهای مذهبی)، روابط سیاسی (تبادل سفرا، قراردادها، تفاهم نامه، مناسبات دیپلماسی، مبادله اسناد) و روابط اقتصادی و مالی (صنعت، تجارت و کشاورزی) است.
در مراسم افتتاحییه این همایش از دو چهره شاخص در مطالعات صفویه و مناسبات روابط تجاری یعنی حسین میرجعفری و لقمان دهقان نیری تجلیل شد.
همایش بین المللی ' روابط فرهنگی ایران و اروپا در عصر صفوی' تا فردا نهم اردیبهشت در دانشگاه اصفهان ادامه دارد.