به گزارش خبرنگار
خبرگزاری صداوسیما؛ سورنا ستاری در مراسم افتتاحیه فاز اول مرکز فناوری دانشکده های فنی دانشگاه تهران افزود: دانشگاه تهران و پارک علم و فناوری این دانشگاه جزو مراکز پیشرو در عرصه فناوری محسوب می شود و ما برای توسعه مراکز فناوری و فعالیت های پژوهشی باید دو نکته را مدنظر قرار دهیم.
وی گفت : اول اینکه پژوهشی که بخش خصوصی در آن پول نگذارد، از آن محصولی بیرون نمی آید و دوم اینکه حذف بخش خصوصی در پژوهش منجر به آن می شود که هیچ محصولی از آن نگیریم.
ستاری افزود: اگر می خواهیم محصولی را دست مردم بدهیم باید ساختارهایی را که بخش خصوصی به آن رغبت پیدا می کند مورد توجه قرار دهیم.
وی در ادامه با بیان اینکه در بسیاری از کشورها بخش خصوصی در عرصه های فناورانه حضور دارند گفت: رشد اقتصادی از سرمایه گذاری دولتی شکل نمی گیرد بلکه رشد اقتصادی از کارآفرینی شکل می گیرد و این هم به محیط های کسب و کار احتیاج دارد.
ستاری با بیان اینکه جایگاه کارآفرینی یک بحث جدی است گفت: مهم آن است که کارآفرینی شکل بگیرد و در جامعه نفتی این کاملاً برعکس است به طوری که همه می خواهند استخدام شوند ولی در جامعه کارآفرینانه ریسک صورت می گیرد و در این میان اگر دانشگاه، مبدأ اقتصاد و کارآفرینی باشد می تواند فعالیت تأثیرگذاری داشته باشد و محصولاتی را ابداع و آماده کند.
برنامه های مفصلی برای حمایت از محصولات شرکت های دانش بنیان وجود دارد
معاون علمی و فناوری رئیس جمهور گفت: برنامه های مفصلی برای حمایت و ورود محصولات شرکت های دانش بنیان در بازارهای منطقه و بین الملل وجود دارد.
سورنا ستاری در جمع خبرنگاران و در پاسخ به سؤال خبرنگار ما درباره میزان و تعداد شرکت های دانش بنیان فنی در سطح کشور و میزان حمایت های معاونت علمی و فناوری از محصولات فناورانه گفت: دانشگاه تهران جزو پیشتازان در عرصه علم و فناوری است و حرکت به سمت دانشگاه نسل سوم و دانشگاه نسل چهارم جزو اتفاقاتی است که باید به آن توجه شود .
وی با بیان اینکه 4 هزار و 350 شرکت دانش بنیان در کشور وجود دارد افزود: ما در تلاش هستیم تا دانشکده های دیگر مانند دانشکده فنی دانشگاه تهران صاحب مرکز نوآوری و فناورانه شود هرچند الگوبرداری از طریق دانشگاه های دیگر صورت می گیرد.
ستاری با بیان اینکه دانشگاههای ما باید به غیر از بودجه دولت بتوانند از محل فروش تکنولوژی کسب درآمد کنند گفت: در بحث حمایت ها باید بگویم که بحث بازار و ورود به عرصه صنعت بحث مفصلی است که بخشی از بازار در دست سیستم دولتی و بخشی دیگر در دست بخش خصوصی است.
وی درباره حمایت های صورت گرفته گفت: برنامه های مفصلی از جمله استارت آپ های خدماتی، وام های لیزینگ برای شرکت های دانش بنیان و ورود به عرصه بازار
در دست اقدام است ضمن اینکه از طریق تفاهم نامه های منعقد شده با سازمان های دولتی حمایت های آنان نیز در حال انجام است.