نشست هیات اتاق بازرگانی استان سیسیلیای لهستان و اتاق بازرگانی البرز در کرج برگزار شد.
بنا مولائی رئیس اتاق بازرگاگی البرز با اشاره به سابقه خوب روابط تجاری و اقتصادی بین ایران و لهستان و ابراز خرسندی و امیدواری طرف لهستانی از حضور در ایران در خصوص این نشست گفت : با خارج شدن آمریکائی ها از برجام و کنفرانس ورشو مشکلاتی پیش آمد و روابط ایران و لهستان کاهش یافت اما پس رفع مشکلات بنا بر گفته لهستانی ها اقتصاد و تجارت سیاسی نیست و ملت ها نیز یکدیگر را دوست دارند و روابط تجاری و اقتصادی فی ما بین نباید دستخوش این تاثیرات مسائل سیاسی قرار گیرند .
بنامولائی افزود: در حال حاضر کمیته مشترک بین این دو کشور ایجاد شده است و امیدواریم تا شهریور امسال به اتاق مشترک دو کشور تبدیل شویم تا بتوانیم روابطی تجاری که در حال حاضر سالیانه به میزان 30 میلیون دلار است را گسترش دهیم .
وی اضافه کرد: ما لهستان را به عنوان پلی برای رسیدن به بازارهای اروپا می دانیم و در این راستا در حال حاضر دو طرح کشت فرا سرزمینی با اکراین و لهستان را دنبال می کنیم و با نظر به این که بعضی از کشورهای آسیائی همانند روسیه تحریم هستند پیشنهاد داده ایم که از طریق بازار و تولید کننده های ایرانی با برندهای خودشان به بازارهای مورد نظر متصل شوند و در این زمینه از فرودگاه پیام به عنوان فرودگاه باری برای مبادلات صنایع کشاورزی و تبدیلی و غذائی و داروئی استفاد شود .
رئیس اتاق بازرگانی البرز اضافه کرد : چیزی که در حال حاضر تبادل می شود خشکبار و داروهای گیاهی است و تلاش می کنیم تا تجارت حلال گسترش پیدا کند و عدد تجاری موجود را به 100 میلیون دلار و تا سه برابر افزایش دهیم .
وی گفت: علی رغم اینکه مشکلاتی با تحریم ها برای ما ایجاد کرده اند، ما تلاش می کنیم که مسائل تجاری را گسترده کنیم و زمینه های سرمایه گذاری برای خارجی ها از جمله لهستانی ها ایجاد کنیم و آنها ایران را محل امنی برای تجارت در نظر بگیرند.
وی اضافه کرد : از موضوعات دیگر در این نشست موضوع بسته بندی میوه و مواد نگهدارنده برای صادرات و توسعه صادرات صنایع کشاورزی بود که در صورت حل نشدن مشکل بانکی با توجه به مبادلاتی که از قبل وجود داشته است از محل صادرات به شکل تواتری این مشکل نیز حل شود .
ریشارد ترانسکی رئیس اتاق بازرگانی استان سیسیلیای لهستان با ابراز خرسندی از حضور در البرز و این که برخلاف تصورات جوی عالی و آرام برای روابط تجاری فی مابین مشاهد شده است در خصوص این سفر گفت: با توجه به این که چندمین بار است که به ایران سفر می کند هر دفعه در همکاری ها پیشرفت بیشتری داشته ایم و امیدواریم این موضوع افزایش پیدا کند.
وی اضافه کرد: هر چند موضوع تحریم ها و مشکلات سیاسی بین دو کشور پیش آمد و موجب تیرگی روابط شد اما همچنان دو طرف مایل به همکاری هستند.
رئیس اتاق بازرگانی استان سیسیلیای لهستان گفت: متاسفانه در این نشست تعداد شرکت هایی که در نشستهای قبلی حضور داشتند کاهش یافت و در این هیات یک چهارم دفعات قبلی بودند ولی شرکت های زیادی هستند که تمایل به همکاری دارند.
ترانسکی اضافه کرد : ما در چهار بخش تمایل به همکاری داریم و راه اندازی و توسعه زمینه گردشگری حلال کنیم و همچنین توسعه روابط علمی از این جمله هستند .