ظریف در مصاحبه با سی بی اس گفت راز بقای هفت هزار ساله مردم ایران در فراز و نشیب تاریخ این است که در مقابل فشار دشمنان مقاومت کرده اند
به گزارش سرويس بين الملل خبرگزاري صدا و سيما محمد جواد ظریف وزیر امور خارجه کشورمان در گفتگو با شبکه خبری سی بی اس گفت پیش از آغاز مذاکرات برای تبادل زندانیان، آمریکا باید ثابت کند که جدی است. قرار نیست ما جدیت مان را نشان دهیم چون ما با اجرای توافق هسته ای جدیت مان را نشان داده ایم. این آمریکاست که باید ثابت کند جدی است.
ظریف تاکید کرد مذاکرات درباره تبادل زندانیان ربطی به توافقی که ترامپ سال گذشته از آن خارج شد ندارد اما مثالی از اعتبار آشکار ایران است. ما نشان دادیم وقتی چیزی می گوییم به آن پایبندیم اما آمریکا نشان داد وقتی حرفی می زند و چیزی را که می خواهد می گوید، پس از آن تصمیم می گیرد به آن پایبند باشد یا نباشد.
ظریف در این گفتگو ادامه داد ایران به پیشنهاد آمریکا درباره این موضوع پاسخ داد و منتظر جواب است.
وی در پاسخ به سوال خبرنگار سی بی اس مبنی بر اینکه آیا از امتناع رئیس جمهورتان از ملاقات با ترامپ در سال گذشته در نیویورک متاسف هستید گفت نه ما متاسف نیستیم. چون ما بر اساس احترام متقابل دیدار می کنیم و نمی توانیم با هر کسی که محترم نیست، تعهدات بین المللی کشورش را نقض کرده و از توافقات خارج شده است ملاقات کنیم.
وزیر خارجه کشورمان گفت مردم ایران وقتی تحت فشار قرار می گیرند , واکنش آنها تسلیم نیست. آنها با مقاومت واکنش نشان می دهند. آنها از ما می خواهند با کرامت از طرف آنها حرف بزنیم, نه با تسلیم شدن در برابر فشار.
مقاومت راز بقای هفت هزار ساله مردم ایران
وزیر خارجه کشورمان گفت مردم ایران وقتی تحت فشار قرار می گیرند , واکنش آنها تسلیم نیست. آنها با مقاومت واکنش نشان می دهند. آنها از ما می خواهند با کرامت از طرف آنها حرف بزنیم, نه با تسلیم شدن در برابر فشار. راز بقای هفت هزار ساله مردم ایران در فراز و نشیب تاریخ این است.
منشا مشکلات ایران نیست
محمد جواد ظریف خاطر نشان کرد متحدان آمریکا و مشتریان آنها, عربستان سعودی و امارات عربی متحده, میلیاردها دلار خرج کردند تا ناآرامی به وجود آورند و از سازمان های تروریستی پشتیبانی کنند, حتی در مناطقی که ما در آنها حضور نداریم, مثل شمال آفریقا. بنابراین, شما لازم است نگاه کنید که منشاء مشکلات از کجاست. منشاء مشکلات ایران نیست. چه کسی ایدئولوژی داعش را فراهم کرد؟ چه کسی ایدئولوژی القاعده را تامین کرد؟ آنها از ایدئولوژی چه کسی پیروی می کنند؟ آیا آنها از ایدئولوژی ما پیروی می کنند؟ بس کنید.
وی افزود ایران همه جا مفید بوده است. ما با تروریسم در سوریه جنگیده ایم. ما با تروریسم در عراق جنگیده ایم, و آمریکا می گوید که هدفش جنگیدن با داعش در عراق است. دیروز, مراسم یادبودی در عراق -- از کشورهای دوست و متحد آمریکا -- برای 300 ایرانی که در عراق در جنگ با داعش کشته شده اند برگزار شده بود. خانواده های آنها دعوت شده بودند. رئیس جمهور عراق پیامی برای این مراسم فرستاد. نخست وزیر عراق پیام فرستاد, یعنی همه کسانی که دوستان شما هستند. بنابراین, همه می دانند که ایران چه نقشی در ایجاد ثبات داشته است. من ندیده ام که آنها هیچ یادی از هیچ شهیدی از عربستان در جنگ با داعش, یا امارات کرده باشند. اما چیزی که می بینیم این است که دولت شما ظاهرا به نوعی دارد آنها را تبرئه می کند. چه کسی طالبان را در سال 2001 به عنوان دولت افغانستان به رسمیت شناخت؟ آیا ایران بود؟ ما بخشی از راه حل در افغانستان بودیم
ظریف درپاسخ به سوالی درباره اتهام روابط ایران با گروهک تروریستی القاعده گفت آخرین چیزی که در خاطرم هست این است که 15 نفر از 21 تروریست عامل حملات 11 سپتامبر شهروندان سعودی بودند. هیچ کدام از آنها ایرانی نبودند.
سفر روحانی و ترامپ به عراق واقعیت ها زیادی را مشخص کرد
وزیر خارجه کشورمان گفت من به عراق رفتم. من پنج روز در عراق ماندم. من به پنج شهر سفر کردم. من در میان مردم عراق بودم و مورد استقبال آنها قرار گرفتم. من به مکان های عمومی می رفتم. رئیس جمهور ترامپ به عراق پرواز کرد, به یک پایگاه نظامی و چند ساعت بعد از همان پایگاه نظامی هنگام شب عراق را ترک کرد. رئیس جمهور ما به عراق رفت, سه روز آنجا ماند, به تجمعات عمومی در سه شهر عراق رفت. حالا شما به من بگویید از چه کسی در عراق استقبال می شود و از چه کسی نمی شود.
وی در پاسخ به سوالی درباره ارتباط ایران با گروهک تروریستی القاعده و استفاده آمریکا از این اتهام علیه ایران گفت آخرین چیزی که در خاطرم هست این است که 15 نفر از 21 تروریست عامل حملات 11 سپتامبر شهروندان سعودی بودند. هیچ کدام از آنها ایرانی نبودند.