رئیس دیوان عالی کشور: با تمام توان و تلاش از ظرفیت دیوان کشور استفاده خواهیم کرد و تابلو من در این گام منشور گام دوم انقلاب مقام معظم رهبری و رهنمودهای ریاست قوه قضائیه است
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما، حجت الاسلام و المسلمین سیداحمد مرتضوی مقدم در مراسم تکریم و معارفه روسای قدیم و جدید دیوان عالی کشور از حسن ظن رئیس قوه قضائیه و همکارانش برای انتخاب پست تشکر کرد و افزود: رویکرد من رویکرد خدمتگزاری و مردمداری است که البته معنای این حرف این نیست که در را باز کنیم و همه بیایند داخل بلکه معنایش این است آنچه وظیفه من و شماست به وظیفه قانونی خود درست عمل کنیم که اگر این کار درست انجام شود همه به حق و حقوق خود میرسند.
وی گفت: هر کسی وارد این مجموعه شود و از کار احساس خستگی کند و یا بد خلقی و بد رفتاری و کم کاری و بی حالی کند هیچ کدام از آنها برای من قابل قبول نیست و تاکنون نیز اگر موفقیتی بوده به خاطر قضات شریف بوده است.
حجت الاسلام و المسلمین مرتضوی مقدم همچنین از حجت الاسلام کریمی رئیس پیشین دیوان عالی کشور تشکر کرد و افزود: ایشان نیز از دستگاه قضایی بود و سالهای سال در دستگاه قضایی کار کرد و موفقیت شان نیز در این عرصه به این دلیل بود که از بدنه خود قوه بود.
وی گفت: موفقیت دو شاخص دارد یکی رسیدگی به پروندهها (معوقه) با همت قضات شریف بود و دیگری نیز اینکه ایشان نگذاشت دیوان عالی کشور جولانگاه دلالان باشد که من نیز این راه را به همت قضات شریف ادامه میدهم.
بدرفتاری و بی حالی، قابل تحمل نیست
رئیس جدید دیوان عالی کشور گفت: بدخلقی، بدرفتاری، کم کاری و بی حالی برای من قابل تحمل نیست و رویکرد من خدمتگزاری و مردم داری است.
حجت الاسلام والمسلمین مرتضوی مقدم افزود: منظورم از مردم داری این نیست که همه مردم سرازیر شوند به ساختمان دیوان عالی کشور بلکه باید همه قضات و کارکنان دیوان به آنچه وظیفه شان است درست عمل کنند.
وی گفت: آرزو دارم هر کسی وارد این مجموعه میشود از کار و رفتار و اخلاق قضات و کارکنان دیوان احساس کند که تغییری در حال انجام است و قطعاً اگر موفقیتی بوده با چشمان تیزبین قضات شریف دیوان بوده است.
رئیس جدید دیوان عالی کشور افزود: همان طور که به ریاست قوه قضائیه عرض کردم با همه توان و تلاشم به حول و قوه الهی از ظرفیتهای دیوان عالی کشور استفاده خواهم کرد و تابلوی من و رهنمودها و منشور مقام معظم رهبری در گام دوم انقلاب و رهنمودهای رئیس قوه قضائیه خواهد بود.
برای اجرای عدالت اجتماعی هیچ بهانهای نداریم
رئیس دیوان عالی کشور گفت: در کل نظام برای اجرای عدالت اجتماعی هیچ بهانهای نداریم.
حجت الاسلام و المسلمین مرتضوی مقدم افزود: ۴۰ سال از انقلاب اسلامی گذشته است و در این مدت در بخشی از امور پیشرفتهای انقلاب اسلامی فوق تصور بود، در بخشهایی قابل قبول و مطلوب و بخشهایی نیز عقب هستیم.
وی گفت: در هر کجا جمهوری اسلامی احساس خطر کرد، فوق تصور پیشرفت کردیم، مانند صنایع دفاعی و نظامی که زنگ خطرش دوران دفاع مقدس بود. در هر کجا احساس نیاز کردیم آنجا نیز در حد مطلوب پیشرفت کردیم که زنگ خطرش تحریمها بود، اما هرکجا بی تفاوت بودیم، عقب افتادیم.
رئیس دیوان عالی کشور افزود: کجا بی تفاوت بودیم، آنجایی که باید عدالت اجتماعی را در جامعه گسترش دهیم و میخواهیم در جامعه رفع ظلم کنیم، در حالیکه خطر بی عدالتی اجتماعی بیشتر از خطر حمله نظامی است، فرقش این است که در حمله نظامی خطر دفعی است، اما در اینجا خطر استمراری است.
حجت الاسلام مرتضوی مقدم گفت: در بحث اجرای عدالت اجتماعی احساس خطر نکردیم، اگر در اینجا نیز احساس خطر میکردیم، مطمئنا پیشرفتهای ما فوق تصور بود در حالی که در این عرصه حتی نتوانستیم خود را به مطلوب برسانیم.
وی با بیان اینکه اکنون در چه وضعیتی هستیم؟ افزود: اکنون در وضعیتی هستیم که بعد از ۴۰ سال در گام دوم انقلاب باید در کل نظام تحرکی ایجاد کنیم، به ویژه در دستگاه قضایی اگر در قوه قضائیه تحرک و اصلاح ایجاد شود برای کل نظام تحرک و اصلاح ایجاد کرده ایم اگر بی تفاوتی در ما باشد به کل نظام بی تفاوتی سرایت میکند، چون قوه قضائیه مثل قلب است عدالت را همچون خون در رگهای نظام به جریان میاندازد.
رئیس دیوان عالی کشور گفت: اگر بی حالی، بی تحرکی و بی تفاوتی نسبت به برخی اعمال و رفتارها صورت بگیرد این طبیعی است که عقب بمانیم.
حجت الاسلام مرتضوی مقدم با بیان اینکه در قوه قضائیه، در کل نظام برای اجرای عدالت اجتماعی هیچ بهانهای نداریم، افزود: کوتاهی ما هیچ بهانهای ندارد، اگر سایر افراد در سایر دستگاهها بهانهای داشته باشند میتوانند بگویند، تحریم است و ما نمیتوانیم عدالت را گسترش بدهیم، اما در دستگاه قضایی این بهانه قابل قبول نیست، چون قاضی خوب کم داریم که نداریم، قانون کم داریم که نداریم، عُرضه نداریم که داریم مگر اینکه عدالت خواهی و ظلم ستیزی نیز تحریم شده باشد در این صورت معلوم میشد که نقص از ماست و نقص از بی تفاوتی برخی از کسانی است که در بدنه نظام کار میکنند.
وی گفت: پاسخی نیز به بعضیها که شعار فساد فساد را میدهند که دستگاهها را فساد برداشته است، لکه سیاه در تاریکی دیده نمیشود بلکه در نور دیده میشود و لکه فساد را نیز در نور انقلاب میتوان دید اگر کل نظام ما فاسد بود لکهها را نمیشد دید انسان جای لکه را میبیند که تاریکی است و اگر در جایی لکه را دیدید که فساد است این موارد را با حضور و قلم قضات شجاع قلع و قمع کنید.
۱۳:۰۳ همه ظرفیتهای دیوان عالی کشور براساس قانون اساسی باید فعال شود
رئیس قوه قضائیه: برخی از ظرفیتهای قانون اساسی که برای دیوان عالی کشور دیده شده فعال است و بخشهای دیگر نیز باید فعال شود.
۱۲:۴۲ اطاله دادرسی در دیوان حذف شده است
رئیس سابق دیوان عالی کشور: با تلاش مجموعه قضات دیوان هم اکنون اطاله دادرسی در دیوان عالی کشور حذف شده است.
۱۲:۳۳ حدود ۷ هزار پرونده در دیوان عالی کشور
معاون قضایی دیوان عالی کشور: موجودی پروندههای دیوان تا پایان سال گذشته به شش هزار و ۸۸۴ فقره رسید.
۱۲:۰۴ تکریم و معارفه روسای قدیم و جدید دیوان عالی کشور
مراسم تکریم و معارفه روسای قدیم و جدید دیوان عالی کشور با حضور رئیس قوه قضائیه آغاز شد.