به گزارش خبرنگار
خبرگزاری صدا و سیما، دکتر افتخاری استاد دانشگاه در برنامه گفتگوی ویژه قرآنی افزود: اسلام دین مشورت است حتی در بالاترین رده یعنی پیامبر(ص) که عقل کل است زیرا سخن ایشان از وحی است، خداوند می فرماید: من گوش و زبان او هستم اما باز هم به دلیل اینکه مردم یاد بگیرند و غرور را کنار بگذارند و در کنار پیامبر(ص) کارورزی کنند خداوند به ایشان دستور می دهد که با مردم مشورت کنند.
وی با اشاره به آیات مختلف در قرآن گفت: در مورد خانواده هم همین طور است زمانی که دچار اختلاف می شوند بهتر است با دیگران مشورت کنند، مشورت در آیات قرآن کریم چندین بار تکرار شده است پس مشورت امر مهمی است حتی برای پیامبر اکرم(ص) در جاهای مختلف که ابعاد مختلفی هم دارد.
این استاد دانشگاه با اشاره به یکی از روایات امام علی (ع) افزود: هرکسی که خود رأی باشد آن شخص به یقین از بین می رود اما اگر کسی با صاحب نظران مشورت کند با عقل آنها خود را شریک کرده است.
دکتر افتخاری گفت: وقتی کسی مشورت کند و شکست بخورد هیچ کس نمی گوید شکست خورد و در آن مشکل کمکش می کنند و اگر مشورت کند و موفق شود به او حسادت نمی کنند زیرا خود را در این موفقیت سهیم می دانند پس مشورت جلوی حسد، کارشکنی ها و رقابت های ناصحیح را می گیرد.
وی با اشاره به جایگاه مشورت در مجلس شورای اسلامی افزود: در اصل 10 قانون اساسی و در فصل هفتم به موضوع شوراها پرداخته شده است. هدفی که در مورد شوراها در قانون اساسی آمده است در حقیقت در جهت هم افزایی و حل مشکلات مردم است. پیشبرد سریع برنامه های اجتماعی، اقتصادی، عمرانی، بهداشتی، فرهنگی، آموزشی و سایر امور از طریق همکاری مردم است.
دکتر افتخاری گفت: به نظرم شوراها تا حدودی به وظایف خود عمل کرده اند، قانون اساسی در این خصوص مشکلی ندارد اما گاهی ممکن است ما قانون را درست عمل نکنیم.
وی درخصوص جایگاه مشورت در حل مسایل نظام افزود: امریکا در این اواخر تهدیدهایی می کند، وقتی در قوه مجریه، قضاییه، مقننه، در نیروهای مسلح، سپاه و بسیج همه هم صدا شدند دشمن عقب نشینی می کند چون دشمن نگاه می کند ما چقدر همبستگی و مشورت داریم، گاهی اوقات قرار نیست مشورت در فضای باز صورت بگیرد.
این استاد دانشگاه با اشاره به حدیثی مبنی بر اینکه با دشمن هم مشورت کنید،گفت: این به آن معنا نیست که دشمن هرچه گفت عمل کنیم مشورت می کنیم تا از اهدافش مطلع شویم. بدانیم در ذهن دشمن چیست و می خواهد در آینده چه کار کند، پس در همه جوامع باید از بحث مشورت استفاده کنیم تا به نتایج مطلوب برسیم.