سرمای دیررس بهاره به محصولات زراعی و باغی آذربایجان شرقی یک هزار و ۱۲۵ میلیارد تومان خسارت زد.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان گفت : به دلیل افت دما تا منفی ۷ درجه
وی افزود: اقداماتی که در همه کشورهای توسعه یافته برای مبارزه با سرمازدگی صورت می گیرد در بیشتر باغهای استان ما هم انجام میشود، به ویژه در باغهای میانه و اهر هم اکنون این اقدامات در حال عملیاتی شدن است.
اکبر فتحی ادامه داد: آخرین اخبارهواشناسی از راههای مختلف به کشاورزان رسانده ایم و کارشناسان پهنه سازمان نیز از طریق سامانه در جریان قرار گرفته اند و آنها نیز خانه به خانه به اطلاع کشاورزان رسانده اند، علاوه بر آن سازمان جهاد کشاورزی نیز از طریق سامانه خود اطلاع رسانی در خصوص سرمازدگی را انجام داده است.
وی با بیان اینکه کم ترین خسارت سرمازدگی در بخش زراعت و بیشترین خسارت در باغهای استان اتفاق افتاده است گفت : اگر باغ ها در محلها و شیبهای مناسب ایجاد به سامانه نوین آبیاری مجهز شود،از سرمازدگی دیررس بهاری مصون خواهد بود.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان خاطرنشان کرد : در هنگام سرمازدگی استفاده از بخاریهای باغی، سوزاندن بقایای گیاهی، محلول پاشی و پوشش نایلونی در استان ما صورت می گیرد اما ۲ نوع سرمازدگی وجود دارد اگر تشعشعی باشد این اقدامات کارساز خواهد بود، اما در سرمازدگی جبهه ای که ماندگاری بیشتری دارد، کارآیی این اقدامات پایین میآید.
وی با اشاره به اینکه پرداخت حق بیمه کشاورزی مدرن با غیرمدرن متفاوت است، تصریح کرد: یکی از کارکردهای بیمه، کاهش ریسک فعالیتهای کشاورزی و دامداری است، به عنوان مثال در آنفلوآنزای مرغی، با تزریق واکسن، مصونیت ایجاد میشود اما درست این است که این دامدار باید حق بیمه کمتری پرداخت کند چرا که واکسیناسیون انجام داده است.
فتحی اضافه کرد : از ۱۲۰ هزار هکتار سطح زیر کشت باغها در آذربایجان شرقی، تنها ۳۰ درصد تحت پوشش بیمه قرار دارند و لازم است کشاورزان به بیمه کردن محصولات زراعی و باغی خود در زمان مقرر اقدام کنند از طرف دیگر صندوق بیمه محصولات کشاورزی باید به تعهدات خود به موقع عمل کند تا کشاورزان با اطمینان خاطر محصولات خود را بیمه کنند.