بر اساس بررسی ها، بیش از ۲ میلیارد مترمکعب از سیلاب های اخیر با اجرای فعالیت های آبخیزداری و آبخوانداری کنترل و پس از تعدیل سیلاب به درون آبخوان ها هدایت شده است.
چکیده نشست پژوهشی:
پژوهش خبری صدا وسیما: کمبود انرژی انسان را برآن داشته که از منابع تجدید شونده موجود همچون آب و خاک و پوشش گیاهی حداکثر استفاده را بنماید. از طرف دیگر استفاده غیراصولی از این منابع باعث ایجاد سیلابهای مخرب، فرسایش های تشدید شونده و خسارات جبران ناپذیر به مراکز اقتصادی و پرشدن سدها خسارت به تأسیسات آبی، زمین های کشاورزی و ایجاد خسارت حتی برای نسل های فعلی و آینده گردیده است.
آبخیزداری و آبخوانداری یکی از اقدامات مؤثر در کنترل سیلاب است؛ که این مسئله در سالهای اخیر مورد تأکید مقام معظم رهبری واقع شده بود و در سال گذشته 200 میلیون دلار از صندوق توسعه ملی به دستور مقام معظم رهبری به این مسئله اختصاص یافت. پیشبینی رهبر معظم انقلاب اسلامی برای انجام اقدامات آبخیزداری در کشور در مواقع خشکسالی و ترسالی نشاندهنده اهمیت مسئله آبخیزداری در کشور برای جلوگیری از وقوع سیلابهای ویرانگر در زمان ترسالی و ذخیره آب در زمان خشکسالی است. همچنین رهبر معظم انقلاب مورخ 13 فروردین 1398در جلسه ویژه اقدامات و امدادرسانی به استانهای سیل زده کشور بر انجام اقدامات جامع و پیشگیرانه برای مدیریت سیلاب از جمله " آبخیزداری " و "حفظ مراتع و جنگلها" بعنوان موضوعات بسیار مهم تاکید فرمودند.
بر اساس بررسی ها، بیش از ۲ میلیارد مترمکعب از سیلاب های اخیر با اجرای فعالیت های آبخیزداری و آبخوانداری کنترل و پس از تعدیل سیلاب به درون آبخوان ها هدایت شده است. چنانچه این حجم از سیلاب در سطح حوزه های آبخیز در مناطق بالادست کنترل نمی شد، ابعاد فاجعه سیل اخیر بسیار بیشتر بود.
در همين راستا، گروه اقتصاد پژوهش خبري در ادامه سلسله نشستهاي کارشناسي خود به بررسی نقش آبخیزداری در کاهش آثار مخرب سیل، سیمای حوزه آبخیز کشور و چالش ها و مشکلات حوزه های آبخیز کشور، با حضور آقایان دکتر خسرو شهبازی، معاون آبخیزداری، امور مراتع و بیابان سازمان جنگلها، مراتع و آبخیزداری کشور و دکتر هوشنگ جزی، مدیرکل دفتر آبخیزداری و حفاظت خاک سازمان جنگل ها، مراتع و آبخیزداری کشور اختصاص داده است.
متن کامل این مطلب در اینجا قابل دریافت است.
پژوهش خبری // علی قنبری شیر سوار