کارشناسان معتقدند توجه به توان داخلی، بهترین راه پیشرفت صنعتی و اقتصادی کشور و خنثی کننده تحریم هاست
او گفت: آنچه در کشور مصرف و کالای ساخته شده آن از کشورهای دیگر وارد می شود و امکان تولید در کشور وجود دارد ظرفیت های خالی تولید نامیده می شود اما ظرفیتی داریم که هرچه مواد اولیه در کشور داریم صادر می شود و بعد از فراوری در خارج کشور از ارزش افزوده و تولید اشتغال در کشور از بین رفته باشد ظرفیت خالی در کشور است.
مصری افزود: در مواردی هم که امکان تولید داریم و در کشورهای دور با کیفیت کمتر تولید می شود و ما امکان دسترسی به کشورهای دور را نداریم ظرفیت های خالی تولید نامیده می شود اما ظرفیت اسمی موجود در تولید که در کشور وجود دارد و به دلایلی ظرفیت تولید خالی دارد و ممکن است بیشتر ظرفیت تولیدی کارخانه با توجه به وجود ظرفیت نیروی کار و انسانی در کشور خالی باشد، نیز ظرفیت خالی تولید است.
اساسی ترین مشکل در تولید نقدینگی و نوسانات واردات صادرات در کشور است که به دلیل نبود کنترل لازم در واردات ضربه سنگینی به تولید کشور وارد می کند.
مصری گفت: فاصله بین ظرفیت تولید و ظرفیت اسمی در کشور بیش از 3 برابر است که یک راهکار برای استفاده از ظرفیت های خالی می تواند با استفاده از تولید برندهای دیگر در کارخانه تولیدی با ظرفیت خالی ظرفیت های خالی را پرکرد و تولید را رونق بخشید.
او در ادامه گفت: پژوهش ها در مقاطعی بر اساس متغیرهای قابل دسترسی و ثابت انجام می شود که در صورت نداشتن ثبات و به هم ریختن اساس پژوهش نمی توان اتکایی به نتایج پژوهش کرد که لازم است متغیرهای ثابت در پژوهش لازم است. ما می توانیم با تولید و امکانات بیشتر از ظرفیت ها فراتر رویم بنابراین با بهره برداری بیشتر از ظرفیت های خالی می توان تولید را رونق بخشید.
مصری گفت: یا باید برنامه به گونه ای باشد که هر دولتی که بر سر کار آمد برنامه ها را عملی کند یا اینکه مدت ریاست جمهوری را برای به نتیجه رسیدن طرح ها افزایش داد.
او افزود: اگر دوره ریاست جمهوری به 8 سال افزایش یابد عملیاتی شدن طرح ها در تولید خوشبینانه تر خواهد شد. ما بیشتر به فکر روبناها و شکل و ظاهر هستیم و محتوا را از دست داده ایم.
مصری گفت: یکی از چالش های مهم در صنعت کارآفرین نقدینگی است که اگر سرمایه در گردش با تضمین 5 ساله داده شود تولید کننده با رغبت بیشتر به تولید ادامه خواهد داد.
حمیدرضا غزنوی دبیرکل مجمع کارآفرینان گفت: برای تقویت تولید و به فعلیت رساندن ظرفیت های تولید، اول باید به استراتژی صنعتی و مزیت تولید در کشور توجه کرد.
غزنوی افزود: تا زمانی که بالانس ارز در کشور برقرار نباشد تولید تقویت نخواهد شد و تا زمانی که واردات کنترل نشود صنعت کشور در اختیار بازار خارجی قرار می گیرد و تولید را بازهم کوچکتر خواهد کرد.
او گفت: دوام و تاب آوری تولید در تکانه های اقتصادی نیز از عوامل مهم است بنابراین باید بر اساس اولویت ها استراتژی ها تعریف تا صنعت تقویت شود؛ به طور مثال به دلیل اینکه معادن و کنسانتره ها در اختیار دولت است؛ 45 درصد صنعت تولید فولاد خالی و در صنعت لوازم خانگی نیز سرمایه درگردش مهم است که باید از بلاتکلیفی نجات پیدا کند.
در صنعت پوشاک نیز 25 درصد تولید خالی است که باید برنامه ریزی های لازم برای رونق تولید انجام شود بنابراین نیاز است برای هر شرکت و صنعت به طور ویژه بررسی ها انجام شود تا به یک راهکار درست برسیم.
غزنوی گفت: باید اکوسیستم اقتصادی کشور و صنعتی شدن و تولید از زوایای مختلف بررسی شود که با دیده شدن ظرفیت های تولید به رونق خوبی خواهیم رسید.
او افزود: واردات و مهندسی برندهای خارجی مشکلاتی را در شرکت های تولیدی به دلیل کار برندینگ ایجاد کرده که برای اینکه دوباره به چرخه تولید برگردند نیاز به زمان زیادی است.
نظام سفته بازی و ارز و نظام پولی کشور نیاز به راهکار اساسی دارد همچنین در جنگ اقتصادی نیاز به یک آرایش اساسی و نظامی داریم چون اثرات جنگ اقتصادی خیلی دیر دیده می شود بنابراین بهتر شدن شرایط اکوسیستم اقتصادی کشور برای فعالیت های جدید و نوسازی صنایع و پوشش نیاز های جدید احتیاج به یک برنامه ریزی دقیق است.
اردشیر سعد محمدی معاون طرحها و صنایع معدنی ایمیدرو هم گفت: ارزش منابع طبیعی دنیا حدود 810 تریلیون دلار و سهم کشور ما از این رقم 27 و 3 دهم تریلیون دلار ، این نشان دهنده این است که ما فرصت های زیادی برای سرمایه گذاری در کشور داریم.
محمدی در ادامه گفت: با استفاده از ذخایر معدنی در کشور و عناصر استراتژیک با فراهم کردن شرایط می توانیم در اقتصاد دنیا نقش آفرینی کنیم. در سال 98 حدود 3 میلیارد دلار طرح های معدنی افتتاح خواهد شد و طرح های بسیاری نیز برای عملیاتی شدن در دست اقدام و عملیاتی شدن است.
او افزود: کشور ما بیش از 50 میلیارد تن ذخایر معدنی دارد اما میزان استخراج سالانه از معادن حدود 400 میلیون تن در سال است که نیاز به افزایش است.
همچنین از 35 میلیون ظرفیت فولاد کشور، 25 میلیون تن در سال گذشته تولید داشته ایم که 30 درصد ظرفیت خالی داریم که نیازمند برنامه ریزی لازم در زیربناها، جاده و ماشین آلات دربخش معادن است که بتواند ظرفیت ها را افزایش دهد.
او افزود: در 4 سال آینده 25 میلیون تن به ظرفیت تولید فعلی کشور اضافه خواهد شد تا شرایط برای تامین خوراک و کارخانه ها فراهم شود.
محمدی گفت: در معادن ما نیازمند برنامه ریزی مدون با اهداف مشخص در آینده هستیم؛ به طور مثال نیازمند تولید ماده پودر شمش آلومینیوم هستیم که نیازمند برنامه ریزی مدون اقتصادی در این بخش است.