در "برنامه بحث روز رادیو ایران"
بررسی پیامها و پیامدهای انتصاب راهبردی سردار سلامی
نقش سردار سلامی در انقلاب اسلامی همچون حضرت عباس در واقعه کربلاست که برای دشمنان عبوس و برای دوستان مهربان است
به گزارش خبرگزاری صداوسیما؛ مراسم تودیع فرمانده سابق و معارفه فرمانده جدید کل سپاه پاسداران انقلاب اسلامی روز چهارشنبه با حضور حجت الاسلام و المسلمین محمدی گلپایگانی رئیس دفتر مقام معظم رهبری و برخی دیگر از مقامات کشوری و لشکری و فرماندهان سپاه برگزار شد، به همین مناسبت برنامه بحث روز گروه سیاسی رادیو ایران با حضور سردار علیرضا افشار رئیس شورای عالی اندیشهورزی سپاه و مشاور فرماندهی کل سپاه و دکتر متولیان کارشناس مسائل راهبردی و امنیت ملی ضمن بررسی راهبردهای نوین سپاه در دوره جدید به نقش این نهاد مردمی در گام دوم انقلاب پرداخت.
در ابتدای برنامه بحث روز رادیو ایران، دکتر متولیان که خود سالیان زیادی از نیروهای سپاه پاسداران بود و اکنون در جایگاه یک استاد دانشگاه مدرس علوم استراتژیک و امنیت ملی است به ویژگیهای بارز فرمانده جدید سپاه اشاره کرد و گفت: باید سردار سلامی را عباس بن علی نظام اسلامی دانست که همچون آن بزرگوار برای دشمنان عبوس، خشمگین و برای دوستان بسیار رحیم و مهربان است در واقع ایشان مصداق تطبیقی از آیه ۲۹ سوره فتح یعنی «اَشِدّآءُ عَلَی الکُفّارِ رُحَمآءُ بَینَهُم»؛ است. سردار سلامی در سطح جهان به یک چهره انقلابی، ضد صهیونیسم، مدافع سرسخت ولایت و مدافع محور مقاومت معروف و مشهور است و در داخل نیز سستکمربندها و وادادگان سیاسی از وی خاطره خوشی ندارند.
»» قهرمانسازی غربیها واقعی نیست
متولیان در ادامه برنامه بحث روز به قهرمان سازی افسانهای غربیها یعنی شخصیتهایی مثل سوپرمن اشاره کرد و فرماندهان نیروهای مسلح جمهوری اسلامی ایران را سوپرمنهای واقعی خواند و گفت: هزاران سوپرمن در میان نیروهای مسلح ایران اسلامی وجود دارند که برخلاف قهرمان خیالی غربیها مردان واقعی جهاد هستند.
وی در اینباره عنوان کرد سردار سلامی نمونه بارزی از همین فرماندهان است که دارای ویژگیهای برجستهای همچون هوشمندی، ولایتمداری، انقلابیگری، سادهزیستی، شجاعت و در عین حال استراتژیستی متفاوت از سایر استراتژیستهای دنیاست.
»» مواضع قاطع و صریح فرمانده جدید سپاه چهرهای مقتدر در ذهن مردم به وجود آورده است
نکته جالب توجهی که این استاد دانشگاه درباره آن سخن گفت؛ موضوعی بود که بنا به گفته خود او کمتر مردم از آن باخبرند. متولیان در اینباره بیان کرد: فرمانده جدید سپاه حافظ کل قران است و مواضع قاطع و صریح ایشان که در تریبونهای عمومی بارها مطرح کرده چهرهای مقتدر و در عین حال وحدت بخش که مصداق بارز خطبه یازدهم نهج البلاغه امیر مومنان است، از این فرمانده نظامی در ذهن مردم به وجود آورده، وی سخنان خود را اینگونه تکمیل کرد نیازهای دهه پنجم انقلاب و ویژگیهایی که برای بیانیه گام دوم آن بر شمرده شده میطلبد فرماندهی عاشورایی بر سپاه فرماندهی کند.
»» انتصاب سرلشکر سلامی به عنوان فرمانده کل سپاه در اوج درخشش سپاه در منطقه و جهان
دکتر متولیان در ادامه برنامه بحث روز با اشاره به زمان انتصاب سرلشکر سلامی به عنوان فرمانده کل سپاه از سوی فرمانده معظم کل قوا گفت: این انتصاب در زمانی انجام شده که سپاه در اوج درخشش، موفقیت و قدرت راهبردی در سطح منطقه و جهان قرار دارد و همچنین در جبهههای مختلف جنگ نرم پیروزیهای شایانی را به دست آورده است.
انتصاب سردار سلامی (در شرایطی که محور شیطانی غربی، عبری، وهابی تلاش میکند با شانتاژ و پروپاگاندا سپاه را از وظایف اصلیاش منحرف کند) که از تجربیات ارزشمندی در عرصههای مختلف و نگاه راهبردی و دقیق بر مسائل کلان داخلی و بینالمللی برخوردار است، سبب خواهد شد که آنها این انتصاب را برای مقابله با ترامپ «معنادار» ارزیابی و از آن احساس خطر کنند.
»» تغییر مدیریت به معنای تغییر رویکرد نیست
سردار علیرضا افشار مشاور فرماندهی کل سپاه و رئیس شورای اندیشه ورزی سپاه پاسداران میهمان دیگر برنامه بحث روز گروه سیاسی رادیو ایران بود.
سردار افشار با اشاره به پایان دوره فرماندهی سردار جعفری بر سپاه خاطر نشان کرد، تغییر مدیریتها لزوماً به معنای تغییر رویکرد نیست، اما در این مقطع از انقلاب که دشمنیها صریحتر شده حضور سردار سلامی در فرماندهی کل سپاه نوید دهنده مواضع قاطع تر و تهاجمیتر نسبت به دشمنان خواهد بود.
وی در ادامه برنامه بحث روز گروه سیاسی رادیو ایران با بررسی رویکرد آینده سپاه در دهه پنجم انقلاب و نقش این نهاد مردمی در گام دوم انقلاب به تبیین چالشها و مخاطرات پیش روی سپاه و نیز وظایف و کارکردهای این نهاد پرداخت و تاکید کرد: تدابیر رهبر انقلاب برای سپاه و ایجاد قرارگاه فرهنگی و اجتماعی، حضرت بقیه الله در کنار فرماندهی سپاه و هماهنگیهایی که توصیه شده است، نشانگر این موضوع مهم است که مسئله جنگ نرم و تهدیدات نرم بسیار جدی است و ما باید آمادگیهای خود را افزایش دهیم.
سرادر افشار در ادامه برنامه بحث روز به راهبردهای سپاه در مقابل دشمنان جمهوری اسلامی ایران اشاره کرد و گفت: با توجه به افزایش دشمنیهای استکبار با ملت ایران و به ویژه با سپاه، دو راهبرد برای سپاه و نظام وجود دارد؛
1- راهبرد دفاعی؛ یعنی آنچه موجب بازدارندگی دشمن است
ما باید قدرت دفاعی و بازدارندگی خودمان را افزایش دهیم که این امر به ویژه در بحث هوا و فضا، دریا و قابلیتهای زمینی و همچنین آمادگی رزمی و دفاعی باید تقویت شود، سپاه قدس در منطقه خوش درخشیده و هماکنون نیروهای مسلح ما به عنوان مهم ترین مشاوران در منطقه شناخته میشوند، سپاه با انتقال روحیه پاسداری و بسیجی به مردم منطقه، اعتماد ویژهای را کسب کرده و این باور را در مردم منطقه به وجود آورده است که با اتکا به نیروهای جوان میتوان در مقابل گروه های تروریستی و حامیان غربی و منطقهای آنها ایستادگی و مقاومت کرد، که نمونه آن نیروهای حشد الشعبی در عراق است که توانستهاند نقش آفرین باشند.
2- راهبرد جنگ نرم
دشمن همه ظرفیتهای علمی، صنعتی، اقتصادی و تحریم را در حوزه فرهنگی و روانی با فضای مجازی و رسانه که در کنترل صهیونیسم جهانی است به کار گرفته تا با آن بتواند به نظام اسلامی ضربه بزند.
»» دوران سردار جعفری دوران مقابله با تهدیدات داخلی و خارجی
سردار افشار در پایان برنامه بحث روزگروه سیاسی رادیو ایران گفت: دوران سردار جعفری دوران مقابله با تهدیدات داخلی و خارجی بود، از جمله تهدیدات داخلی میتوان به جریان فتنه و آشوبهایی اشاره کرد که با تحریکات خارجی همراه بود و جواب این تهدیدات را مردم با حضور و مشارکتهای خود در عرصههای سیاسی و اجتماعی بویژه راهپیمایی ۹ دی دادند.
افزایش توان موشکی، حضور مقتدرانه در دریا، موفقیت شکست داعش در عراق و سوریه و بسیاری از موارد دیگر از جمله موفقیتهایی است که در زمینه دفاع در دوران سردار جعفری اتفاق افتاد. این فرآیند باید در دوره جدید ادامه پیدا کند، دشمن با توجه به پایگاههای فراوانی که در منطقه دارد باز آسیب پذیر است و باید در بعد دفاعی کشور را تقویت کنیم تا بتوانیم تهدیدات نرم دشمنان را نیز خنثی کنیم.